Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σπάνια Ζώα!!! από το ΣΤ΄2 ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σπάνια Ζώα!!! από το ΣΤ΄2 ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σπάνια Ζώα!!! από το ΣΤ΄2 ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑ

2 ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ!!! Το πανέμορφο εξωτικό πουλί με το φαντασμαγορικό ράμφος προέρχεται από τροπικά μέρη της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ενώ είδη του ζουν και στην Καραϊβική. Εδώ βέβαια η τσουχτερή τιμή δεν εκπορεύεται από τη σπανιότητα του είδους, καθώς τα τουκάν (που πήραν το όνομά τους από το πορτογαλικό παραείναι δημοφιλή. Όσο πιο χρωματιστά είναι τα φτερά και το ράμφος του, τόσο η τιμή παίρνει τον ανήφορο…

3 ΣΠΑΝΙΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ!!! Άλλο ένα σπάνιο είδος τροπικού παπαγάλου, εδώ μιλάμε για χαρακτηριστικότατο πλουμιστό μαύρο λοφίο και κόκκινα μάγουλα. Ζει στη Νέα Γουινέα και τμήματα της Αυστραλίας και μπορεί να μιμηθεί αναρίθμητες φωνές ζώων αλλά και ανθρώπινες λαλιές…

4 ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΚΑΘΑΡΙ Με τις ιδιαίτερα ευμεγέθεις και εντυπωσιακές δαγκάνες του, το ευρωπαϊκό σκαθάρι των 5 εκατοστών συναντάται συχνά στην ήπειρό μας. Όχι όμως και στην Ιαπωνία, εκεί που εκτροφέας έχει βαλθεί να το κάνει ακόμα πιο θαυμαστό, τουλάχιστον σε όρους τιμής! Είναι η σπανιότητα και το περίεργο της εμφάνισής του που έχουν μετατρέψει το συγκεκριμένο υβρίδιο σε ράβδο χρυσού…

5 Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ !!!

6

7 Οι Αρκούδες είναι τα θηλαστικά της οικογένειας των Αρκτιδών (Ursidae) — από το αρχαίο ελληνικό άρκτος, και το λατινικό ursus αντίστοιχα.θηλαστικά Οι αστερισμοί Μικρή Άρκτος και Μεγάλη Άρκτος πήραν το όνομά τους επειδή το σχήμα τους θυμίζει το σώμα μιας αρκούδας.Μικρή ΆρκτοςΜεγάλη Άρκτος Το μήκος του σώματός της φτάνει τα 2-2,50 μ. και το ύψος στο ακρώμιο 1-1,30 μ. Το τρίχωμα είναι πυκνό σε όλο το σώμα και μπορεί να είναι μακρύτερο γύρω στο πρόσωπο, στην κοιλιά αλλά και πίσω από τα πόδια.

8

9

10

11

12 Ο λευκός καρχαρίας (επιστημονική ονομασία: Carcharodon carcharias (Καρχαρόδων ο καρχαρίας)), γνωστός και ως σπρίλλιος, μεγάλος λευκός, λευκός θάνατος ή και σκέτοκαρχαρίας, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων [1] (αν και κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για μήκος μεγαλύτερο των 8 μέτρων [2] και βάρους μεγαλύτερου των 3.324 χιλιόγραμμων) και ζυγίζει συνήθως μέχρι 2.240 χιλιόγραμμα. [3] Είναι το μόνο είδος του γένους του (Carcharodon) που υπάρχει ακόμα.καρχαρίαςωκεανούς [1] [2] [3]

13 Η ονομασία πιράνχας έχει αποκτήσει τρομακτική διάσταση, καθώς έχουν καταγραφεί επιθέσεις τους κατά ανθρώπων, όμως στην πραγματικότητα οι περιπτώσεις αυτές είναι μεμονωμένες. Κατά διαστήματα είχαν διαδοθεί μύθοι σχετικά με πιράνχας ότι καταβροχθίζουν ένα ανθρώπινο σώμα ή κάποιο θηλαστικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτοί οι μύθοι αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο γένος αυτού του ψαριού.[4] Ένας ακόμη μύθος αναφέρει ότι έλκονται από το αίμα.[5] Όμως όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν καταρριφθεί ύστερα από σχετικές επιστημονικές έρευνες.[6]

14 Ο καρχαρίας-τίγρης (επιστημονική ονομασία Galeocerdo cuvier) είναι ένας καρχαρίας της οικογένειας των καρχαρινίδων. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι σκούρες ραβδώσεις στο σώμα του, οι οποίες μοιάζουν με το μοτίβο της τίγρης, και εξασθενούν όσο ο καρχαρίας μεγαλώνει. Είναι ένα σχετικά μεγάλο αρπακτικό ψάρι, με μέγεθος που πολλές φορές ξεπερνά τα 5 μέτρα.

15 O σκύλος ή σκυλί (αρχ. ελλ. κύων) είναι ανώτερο θηλαστικό ζώο του γένους Canis (επιστ. Canis lupus familiaris - Κύων ο λύκος ο οικείος). Η καταγωγή του προέρχεται από τον κοινόλύκο. Ο σκύλος αποτελεί ένα από τα κοινότερα κατοικίδια ζώα. Η γάτα (Felis catus - Αίλουρος η γαλή η Felis silvestris catus) είναι ζώο που ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.

16

17

18

19 Με το όνομα παπαγάλος είναι γνωστά διάφορα είδη από δενδρόβια, ως επί το πλείστον, πουλιά που σχηματίζουν τη τάξη των Ψιττακόμορφων (Psittaciformes), η οποία χωρίζεται σε 3 οικογένειες: Κακατουίδες (Cacatuidae), Ψιττακίδες (Psittacidae) και Γλαυκοπίδες (Strigopidae). Υπάρχουν σήμερα 386 ταξινομημένα είδη παπαγάλων, που ανήκουν σε 88 γένη.[1] Τα συναντάμε σε όλες τις ηπείρους της γης, εκτός από την Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει κανένα είδος. Στον ελλαδικό χώρο είναι γνωστοί από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν για πρώτη φορά ο ίδιος και άντρες από το εκστρατευτικό του σώμα έφεραν παπαγάλους. Όσο αφορά τις Η.Π.Α. εκεί ενδέχεται να συναντήσει κανείς το Παρακίτ της Καρολίνα (Carolina Parakeet) ή τον Thick-Billed, παρόλο που τα είδη αυτά δεν ενδημούν εκεί.

20

21

22

23 Το λιοντάρι (Panthera leo - Πάνθηρ ο λέων) ανήκει στο γένος Panthera της οικογένειας των Αιλουρίδων. Καθώς κάποια αρσενικά υπερβαίνουν τα 250 κιλά σε βάρος[4] είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αιλουροειδές μετά την τίγρη που υπάρχει σήμερα. Λιοντάρια σε άγρια κατάσταση υπάρχουν πλέον στην Υποσαχάρια Αφρική και στην Ασία που έχει μείνει ένας πληθυσμός στη βορειοδυτική Ινδίαπου κινδυνεύει άμεσα από αφανισμό ενώ έχει εξαφανιστεί από τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Ασία στα ιστορικά χρόνια. Μέχρι το ύστερο Πλειστόκαινο, περίπου 10.000 χρόνια πριν, το λιοντάρι ήταν το πλέον διασκορπισμένο μεγάλο επίγειο θηλαστικό μετά τον άνθρωπο. Βρίσκονταν στο μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, μεγάλο μέρος της Ευρασίας από τη δυτική Ευρώπη έως την Ινδία, και στην Αμερική από το Γιούκον έως το Περού.

24 Η σαύρα Χίλα (Heloderma suspectum - Ηλόδερμα το ύποπτο) πήρε το όνομά της από την λεκάνη του ποταμού Χίλα που ζουν πολλές από αυτές. Είναι η μεγαλύτερη σαύρα στις ΗΠΑ, με μήκος μέχρι 60 εκατοστά, και διαθέτει θανατηφόρο δηλητήριο. Από τα 3.000 είδη σαυρών που υπάρχουν μόνο η Χίλα και η μεξικάνικη χονδρωτή σαύρα είναι δηλητηριώδη.λεκάνηποταμού Χίλαδηλητήριομεξικάνικη χονδρωτή σαύρα Η Χίλα ζει στις ξηρές ερήμους της Βορείου Αμερικής. Η κατοικία της είναι πάντα υπόγεια και ζει σε τρύπες τις οποίες έχει σκάψει η ίδια ή τις έχει πάρει από άλλα ζώα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα θηλυκά γεννούν τα αυγά τους σε μια τρύπα στην άμμο ή μέσα σε μια σήραγγα στο έδαφος. Τα αυγά έχουν οβάλ σχήμα και δερματώδη υφή, οι μητέρες τα εγκαταλείπουν. Τα αυγά ανοίγουν την άνοιξη. Όταν βγαίνουν από τα αυγά, οι μικρές σαύρες είναι ήδη πολύχρωμες και έχουν μήκος περίπου 15 εκ.,

25 ΤΕΛΟΣ

26

27 Το παγώνι ή παγόνι (επιστ. λατ. Pavo, ελλ. ταώς) είναι πτηνό της οικογένειας των φασιανιδών, της τάξης των ορνιθόμορφων. Κατάγεται από τα δάση της Νότιας Ινδίας. Στην Ευρώπη ήρθε από την αρχαιότητα και εξημερώθηκε με άγνωστο τρόπο. Ήταν γνωστό στη Μεσοποταμία, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ήταν πιστευτό ότι το προστάτευαν οι Θεοί και ήταν συνηθισμένο να βρίσκεται στους ναούς και στις αυλές των πλούσιων σπιτιών. Σήμερα στην Ινδία το παγώνι είναι προστατευόμενο είδος. Το παγώνι παρουσιάζει έντονο φυλετικό διμορφισμό, καθώς το αρσενικό έχει διαφορετική εμφάνιση από το θηλυκό. Το αρσενικό έχει μήκος 1,25 μ. χωρίς την ουρά του, η οποία του διπλασιάζει το μήκος. Το χρώμα του είναι πράσινο ή μπλε στο στήθος, την κοιλιά και το κεφάλι, έχει κοντές φτερούγες που του επιτρέπουν περιορισμένη πτήση και ένα λοφίο στην κορυφή του κεφαλιού. Έχει πολύ εντυπωσιακή ουρά με μακριά πηδαλιώδη φτερά με πράσινα, μπλε, μαύρα και πορτοκαλί οφθαλμοειδή στίγματα, που την ανοίγει σε σχήμα βεντάλιας.

28 Αντίθετα το θηλυκό δεν έχει αυτή την εντυπωσιακή όψη, δεν διαθέτει μακριά ουρά και το χρώμα του είναι καστανόγκριζο με σκούρες λωρίδες. Γεννάει μέχρι 5 αυγά, τα οποία κλωσσάει για χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Τα παγώνια ζευγαρώνουν κατά την περίοδο των βροχών. Το παγώνι ζει στα ανοιχτά δάση και αναζητεί την τροφή του είτε στο χάραμα της ημέρας είτε αμέσως πριν από το ηλιοβασίλεμα. Είναι παμφάγο και η διατροφή του περιλαμβάνει σιτάρι, μούρα, σύκα καθώς επίσης και έντομα, μικρά θηλαστικά και ερπετά. Ζει έως 25 χρόνια αλλά με ιδανικές συνθήκες, υγιεινή και περιποίηση μπορεί να ζήσει σε φάρμες μέχρι και 40 χρόνια. ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ.

29 Ο Χαμαιλέοντας είναι ερπετό το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον περιβάλλον του. Τα ειδικά κύτταρα του οργανισμού του, του επιτρέπουν να είναι καμουφλαρισμένος, για μία σχεδόν ολόκληρη ημέρα. Ο χαμαιλέοντας δεν γίνεται το ίδιο χρώμα με την επιφάνεια που αγγίζει, αλλά αλλάζει χρώμα έτσι ώστε να φαίνεται σαν το φύλλωμα. Διαθέτει μακριά συλληπτήρια ουρά, εξογκωμένα μάτια κινούμενα ανεξάρτητα από το άλλο. Ο χαμαιλέοντας τρέφεται με διάφορα έντομα και έχει την ικανότητα να γαντζώνεται εύκολα πάνω σε κλαδιά. Η τεράστια και κολλώδης γλώσσα του, το βοηθά να πιάνει έντομα. Μένει ακίνητος περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να εκτινάξει τη γλώσσα του όπου ένα άτυχο έντομο θα κολλήσει πάνω της. Αν απειληθεί, μένει ακίνητος για να παραπλανήσει τον εχθρό του. Βρίσκεται συνήθως πάνω στα δέντρα, έτσι, τις περισσότερες φορές είναι πράσινος. Δεν χρειάζεται να πίνει νερό γιατί πίνει τους χυμούς από τα έντομα που τρώει. Στην Ελλάδα, ο κοινός χαμαιλέοντας συναντάται πια μόνο στη Σάμο και στην Μεσσηνία, ενώ παλιότερα εντοπιζόταν επιπλέον στην Κρήτη και τη Χίο, από τις οποίες δεν υπάρχουν πρόσφατες αναφορές για την ύπαρξη του είδους.

30 Βρίσκεται συνήθως πάνω στα δέντρα, έτσι, τις περισσότερες φορές είναι πράσινος. Δεν χρειάζεται να πίνει νερό γιατί πίνει τους χυμούς από τα έντομα που τρώει. Στην Ελλάδα, ο κοινός χαμαιλέοντας συναντάται πια μόνο στη Σάμο και στην Μεσσηνία, ενώ παλιότερα εντοπιζόταν επιπλέον στην Κρήτη και τη Χίο, από τις οποίες δεν υπάρχουν πρόσφατες αναφορές για την ύπαρξη του είδους. Απαντάται συνήθως κοντά σε υγρότοπους με παραποτάμια βλάστηση, σε ελαιώνες, αμπελώνες και άλλες καλλιέργειες, καθώς και σε μακκία βλάστηση. Απειλείται από την καταστροφή των ενδιαιτημάτων του (πυρκαγιές, αγροτική μηχανοποίηση, τουριστική ανάπτυξη), τα κινούμενα οχήματα που προκαλούν μεγάλη θνησιμότητα στους δρόμους, αλλά και το παράόριο, αφού οι χαμαιλέοντες προτιμώνται… ως εξωτικά κατοικίδια. Στο εξωτερικό εξαπλώνεται σχεδόν σε όλες τις μεσογειακές χώρες από το Μαρόκο μέχρι την Κύπρο, ενώ φτάνει μέχρι το Ιράκ και το Ιράν.Ο χαμαιλέοντας ζει σε δενδρώδη βλάστηση και είναι ερπετό που προσαρμόζεται σε ζεστά κλίματα. Σαν ετεροθερμικά ζώα, είναι δραστήρια κατά τις ζεστές εποχές ενώ τον υπόλοιπο χρόνο αποσύρονται μέσα στους θάμνους και είναι πολύ λιγότερο δραστήρια ή καθόλου δραστήρια.

31

32 Η αναπαραγωγική του περίοδος ξεκινάει τον Αύγουστο όπου τα αρσενικά και θηλυκά εγκαταλείπουν την περιοχή τους σε αναζήτηση συντρόφου. Το ζευγάρωμα γίνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα θηλυκά ξεκινούν να γεννούν τα αυγά τους (30-40 κατά μέσο όρο) το Φθινόπωρο στις αμμώδεις εκτάσεις της περιοχής. Η επώαση μέσα στην άμμο διαρκεί 11 μήνες. Έτσι τα νεοσσά εκκολάπτονται το επόμενο καλοκαίρι. Το μέγεθος κατά την εκκόλαψη είναι 6cm και πριν ξεκινήσει ο χειμώνας θα το διπλασιάσουν. Τότε θα σταματήσουν να μεγαλώνουν μέχρι την επόμενη Άνοιξη όταν θα ξαναρχίσουν να τρέφονται. Μετά τη χειμερία νάρκη το μέγεθός τους θα φτάσει τα 37cm, μέγεθος που τα κάνει έτοιμα για την πρώτη αναπαραγωγή. ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ Κ.

33 ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΣΤ’ 2

34

35 Το Οκάπι είναι αρτιοδάκτυλο θηλαστικό τη ς οικογενείας των Καμηλοπαρδαλιδών, που απαντά αποκλειστικά στα δάση βροχής (rain forests) της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Η επιστημονική του ονομασία είναι Okapia johnstoni και δεν περιλαμβάνει υποείδη. Όπως συνέβη με πληθώρα άλλων ειδών του ζωικού βασιλείου, αυτό το «ενδιαφέρον» προκάλεσε τον αποδεκατισμό του από τους κυνηγούς που, σε συνδυασμό με τους συνεχείς εμφυλίους πολέμους στις περιοχές όπου ζει, το έφεραν σήμερα να ανήκει σε αυτά που κινδυνεύουν

36 Είναι ένα από τα πλέον παράξενα ψάρια της Καραϊβικής θάλασσας, γνωστό ως red lip fish (σ.σ. ψάρι με κόκκινα χείλη), ενώ η επιστημονική του ονομασία είναι Ogcocephalus darwini ή batfish. Βασικό χαρακτηριστικό του -τι άλλο;- από τα κατακόκκινα χείλη, έντονα σαρκώδη και εκφραστικά. Πρόκειται για ένα ψάρι που δεν έχει ιδιαίτερη ικανότητα στο κολύμπι, αλλά χρησιμοποιεί τα θωρακικά του πτερύγια για να περπατήσει στην άμμο του βυθού και να συρθεί ανάμεσα από τους βράχους.

37 Ο πλατύποδας ή ορνιθόρυγχος είναι ημιυδρόβιο θηλαστικό ενδημικό στην ανατολική Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης και της Τασμανίας. Μαζί με τα τέσσερα υπάρχοντα είδηέχιδνας αποτελούν τα πέντε είδη μονοτρημάτων που είναι τα μόνα θηλαστικά που γεννούν αυγά αντί για νεογνά. Είναι ο μοναδικός επιζών αντιπρόσωπος της οικογένειάς του (Ornithorhynchidae) και του γένους του (Ornithorhynchus). Συγγενή είδη έχουν βρεθεί σε έναν αριθμό απολιθωμάτων. Έχει μήκος μέχρι 60 εκατοστά.

38

39 Βασικό του πρόβλημα είναι η υπεραλιεία και η απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος. Επιστήμονες υπολογίζουν ότι ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 90%.

40 Λεοπάρδαλη Αμούρ: Συναντάται στην νοτιοανατολική Ρωσία και ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνά τους 19-26 ενήλικες και 5-6 νεογνά.

41 -Η μέδουσα υπάρχει πάνω από 650 εκατομμύρια χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι συναγωνίζεται -Το 95% της μέδουσας αποτελείται από νερό. -Οι κυβομέδουσες έχουν 65 πλοκάμια. -Οι κυβομέδουσες σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους απ’ ότι όποιο άλλο ζώο της θάλασσας κάθε χρόνο. Σκοτώνουν σε τρία λεπτά, ενώ μπορούν και κινούνται δυο μέτρα ανά δευτερόλεπτο. -Τα πλοκάμια της μεγαλύτερης μέδουσας μπορούν να μεγαλώσουν και να φτάσουν σε μήκος μισό γήπεδο ποδοσφαίρου. Γιγάντιες μέδουσες είχαμε δει εδώ.

42 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

43

44 Ο Μεγαλόδων (επιστημονική ονομασία Carcharodon Megalodon - Καρχαρόδων ο μεγαλόδων) είναι ένα εξαφανισμένο είδος καρχαρία που έζησε 28 με 1,5 εκατομμύρια χρόνια πριν, στο Καινοζωϊκό αιώνα. Όσον αφορά την ταξινόμησή του, αυτό είναι ένα θέμα έντονης συζήτησης με δύο κύριες ερμηνείες, η μια ότι ανήκει στην οικογένεια Λαμνίδες και η άλλη ότι ανήκει στην οικογένεια Οτοδοντίδες. Στην βιβλιογραφία τον αναφέρει ως C. megalodon. Ο Μεγαλόδων θεωρείται ως ένα από τα πιο μεγάλα και δυνατά σαρκοφάγα στην ιστορία των σπονδυλωτών. Έφτανε σε μήκος μεγαλύτερο των 16 μέτρων και βάρος από 30 έως 100 τόνους, ανάλογα με το μήκος του και βρισκόταν σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο μεγαλόδων θα έμοιαζε πολύ με το μεγάλο λευκό καρχαρία. Ο μεγαλόδων θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που εμφανίστηκαν και ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έζησε ποτέ.

45 Το Gulper χέλι, Eurypharynx pelecanoides, είναι ένα βαθύβιο ψάρι που βλέπει σπάνια από τους ανθρώπους, αν και τα πλάσματα είναι περιστασιακά στα δίχτυα των ψαράδων. Είναι ένα χέλι-όπως ψάρι της διαταγής Saccopharyngiformes όποιος συσχετίζεται πολύ με αληθινά χέλια Anguilliformes. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του χελιού gulper πιό ξεχωριστό είναι το τεράστιο στόμα του, πολύ μεγαλύτερος από το σώμα του. Το στόμα του χελιού gulper είναι αόριστα- αρθρωμένο, και μπορεί να ανοιχτεί αρκετά ευρέως να καταπιεί ένα ψάρι πολύ μεγαλύτερο από ο ίδιος. Σακούλα-όπως ο χαμηλότερος του χελιού σαγόνι μοιάζει με αυτού του πελεκάνο, κερδίζοντας το χέλι πελεκάνων του παρωνυμίου.

46 Το λευκό λιοντάρι το οποίο απαντάται περιστασιακά στα εθνικά πάρκα, είναι ένας ιδιαίτερος τύπος του Panthera leo krugeri(Πάνθηρ ο λέων του Κρούγκερ). Το χρώμα που έχει οφείλεται σε υποτελή γονίδια, από τα οποία προκύπτει μία σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη. Σήμερα τα λευκά λιοντάρια σπανίζουν στους ζωολογικούς κήπους, αλλά είναι ακόμα πιο σπάνια στην άγρια φύση. Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι ακόμα ξεχωριστό υποείδος, παρ'όλο που κάποιοι το θεωρούν. Τα σημερινά εξημερωμένα λευκά λιοντάρια είναι απόγονοι δύο νεαρών ατόμων που εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στη Νότια Αφρική το 1975. Όμως το 1938 θεάθηκαν για πρώτη φορά, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν φαντασίες οι μύθοι των ιθαγενών που μίλαγαν για λευκά λιοντάρια.

47

48 Το γένος της Πασσιφλόρας αποτελείται από 600 περίπου τρυφερά αναρριχητικά φυτά, αείφυλλα και φυλλοβόλα που είναι κυρίως ενδημικά της τροπικής Νότιας Αμερικής. Η πασσιφλόρα ήρθε στην Ευρώπη από τη νότια Αμερική το δέκατο όγδοο αιώνα, κυρίως από τους Ισπανούς, και τώρα είναι διαδεδομένη σε πολλά μέρη του κόσμου, από την Αφρική και την Ασία μέχρι την Αυστραλία και τη βόρεια Αμερική.

49 Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ

50 . Πολύ γνωστό σε όλους μας και ιδιαίτερα δημοφιλές για το μεθυστικό του άρωμα. Αν και το βλέπουμε πολύ συχνά στη χώρα μας, προέρχεται από τροπικές περιοχές, κυρίως από την Κεντρική Αμερική και τις Ινδίες. Πρόκειται για θάμνο, με γυαλιστερά και μεγάλα πράσινα φύλλα. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης ως το φθινόπωρο. Τα λουλούδια του δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε εμφάνιση, όμως η αξία τους είναι στο γλυκό τους άρωμα που μάλιστα είναι ιδιαίτερα έντονο.

51

52

53

54

55

56

57 Το DOGE είναι ένα αστείο σκυλί ( βλέπετε γιατί ) (meme) και είναι ράτσα Shiba Inu. Είναι αστείο. lol


Κατέβασμα ppt "Σπάνια Ζώα!!! από το ΣΤ΄2 ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google