Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΙΟΣ 2011. Βοηθήστε Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μην πλησιάζεται ποτέ κάποιον που χρειάζεται βοήθεια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΙΟΣ 2011. Βοηθήστε Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μην πλησιάζεται ποτέ κάποιον που χρειάζεται βοήθεια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΙΟΣ 2011

2 Βοηθήστε Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μην πλησιάζεται ποτέ κάποιον που χρειάζεται βοήθεια Μην πλησιάζεται ποτέ κάποιον που χρειάζεται βοήθεια

3 Μείνετε στην επιφάνεια και κουνήστε τα χέρια σας Σε περίπτωση που κουραστήκατε ή Σε περίπτωση που κουραστήκατε ή Χρειάζεστε βοήθεια Χρειάζεστε βοήθεια

4 Πάντα Πηγαίνετε Μαζί Όταν κολυμπάτε Όταν κολυμπάτε Ή όταν μπαίνετε σε βάρκες Ή όταν μπαίνετε σε βάρκες

5 Οι 4 κυριότεροι λόγοι πνιγμού είναι: η μη χρήση σωσιβίων σε βάρκες η μη χρήση σωσιβίων σε βάρκες η κατανάλωση αλκοόλ γύρω και μέσα στο νερό η κατανάλωση αλκοόλ γύρω και μέσα στο νερό η έλλειψη κολυμβητικών ικανοτήτων η έλλειψη κολυμβητικών ικανοτήτων Η υποθερμία Η υποθερμία

6

7 Οι βουτιές σε άγνωστα νερά Προκαλούν τους περισσότερους σοβαρούς τραυματισμούς στο νερό Προκαλούν τους περισσότερους σοβαρούς τραυματισμούς στο νερό

8 Ασφάλεια στο Νερό στο Σπίτι Να επιβλέπεται τα παιδιά μέσα, πάνω ή γύρω από το νερό. Να επιβλέπεται τα παιδιά μέσα, πάνω ή γύρω από το νερό. Περιφράξτε τις πισίνες και συμπεριλάβετε πόρτες που κλείνουν. Περιφράξτε τις πισίνες και συμπεριλάβετε πόρτες που κλείνουν. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους. Φυλάξτε τους κουβάδες με νερό μακριά από παιδιά. Φυλάξτε τους κουβάδες με νερό μακριά από παιδιά. Αδειάστε τις πισίνες των παιδιών μόλις τελειώσουν με την χρήση τους. Αδειάστε τις πισίνες των παιδιών μόλις τελειώσουν με την χρήση τους. Κλείνετε τις πόρτες των πλυντηρίων. Κλείνετε τις πόρτες των πλυντηρίων. Βάλτε σταθερά σκεπάσματα πάνω από δεξαμενές με νερό (SPA) Βάλτε σταθερά σκεπάσματα πάνω από δεξαμενές με νερό (SPA)

9 Ασφάλεια στο Νερό σε Πισίνες Υπακούετε στις πινακίδες με οδηγίες. Υπακούετε στις πινακίδες με οδηγίες. Ακούτε τους Ναυαγοσώστες. Ακούτε τους Ναυαγοσώστες. Βεβαιωθείτε ότι στο νερό δεν υπάρχουν άλλοι κολυμβητές στο σημείο που βουτάτε Βεβαιωθείτε ότι στο νερό δεν υπάρχουν άλλοι κολυμβητές στο σημείο που βουτάτε Παίξτε με ασφάλεια Παίξτε με ασφάλεια Μη τρέχετε γύρω από το άκρο της πισίνας Μη τρέχετε γύρω από το άκρο της πισίνας Πριν κάνετε βουτιά βεβαιωθείτε ότι το βάθος είναι πάνω από 2 μέτρα. Πριν κάνετε βουτιά βεβαιωθείτε ότι το βάθος είναι πάνω από 2 μέτρα.

10 Ασφάλεια στο Νερό στην Παραλία Το ασφαλέστερο σημείο να κολυμπήσετε στην παραλία είναι μέχρι το σημείο που υπάρχουν σημαδούρες ή σημαίες Το ασφαλέστερο σημείο να κολυμπήσετε στην παραλία είναι μέχρι το σημείο που υπάρχουν σημαδούρες ή σημαίες Βάλτε ένα σημάδι στην παραλία από το οποίο δεν θέλετε να παρασυρθείτε μακριά Βάλτε ένα σημάδι στην παραλία από το οποίο δεν θέλετε να παρασυρθείτε μακριά Να διαβάζετε πάντα τις συνθήκες της θάλασσας. Να διαβάζετε πάντα τις συνθήκες της θάλασσας. Εάν θεωρείτε ότι η θάλασσα είναι πολύ δύσκολη (άγρια) για τις ικανότητες σας μην μπείτε. Εάν θεωρείτε ότι η θάλασσα είναι πολύ δύσκολη (άγρια) για τις ικανότητες σας μην μπείτε. Να κολυμπάτε ΠΑΝΤΑ με έναν φίλο. ΠΟΤΕ μόνοι. Να κολυμπάτε ΠΑΝΤΑ με έναν φίλο. ΠΟΤΕ μόνοι. Εάν κολυμπάτε μεγάλες αποστάσεις να το κάνετε παράλληλα με την παραλία και όχι μακριά από την παραλία. Εάν κολυμπάτε μεγάλες αποστάσεις να το κάνετε παράλληλα με την παραλία και όχι μακριά από την παραλία. Να κολυμπάτε σε περιοχές με άφθονο φως. Να κολυμπάτε σε περιοχές με άφθονο φως. Για την δική σας ασφάλεια βγείτε άμεσα από το νερό αν σας το ζητήσει ο ναυαγοσώστης. Για την δική σας ασφάλεια βγείτε άμεσα από το νερό αν σας το ζητήσει ο ναυαγοσώστης.

11 Ασφάλεια στο Νερό σε Βάρκες (σκάφη) Μην πίνετε αλκοόλ όταν είσαστε σε σκάφη. Μην πίνετε αλκοόλ όταν είσαστε σε σκάφη. Όλοι οι επιβάτες σε μικρές βάρκες πρέπει να φοράνε ατομικά σωσίβια. Όλοι οι επιβάτες σε μικρές βάρκες πρέπει να φοράνε ατομικά σωσίβια. Βεβαιωθείτε ότι η βάρκα σας έχει όργανα ασφαλείας (φωτοβολίδες, κουτί πρώτων βοηθειών). Βεβαιωθείτε ότι η βάρκα σας έχει όργανα ασφαλείας (φωτοβολίδες, κουτί πρώτων βοηθειών). Ποτέ μην πηγαίνετε βόλτα με βάρκα ή σκάφος μόνοι σας Ποτέ μην πηγαίνετε βόλτα με βάρκα ή σκάφος μόνοι σας Ακολουθήστε τα προγνωστικά του καιρού και ελέγχεται συνεχώς τις αναφορές καιρού. Ακολουθήστε τα προγνωστικά του καιρού και ελέγχεται συνεχώς τις αναφορές καιρού. Να αφήνετε πάντα σε κάποιον πίσω πληροφορίες προορισμού και επιστροφής. Να αφήνετε πάντα σε κάποιον πίσω πληροφορίες προορισμού και επιστροφής. Να φοράτε ρουχισμό και να έχετε και επιπλέον ρούχα για αλλαγές στις καιρικές συνθήκες Να φοράτε ρουχισμό και να έχετε και επιπλέον ρούχα για αλλαγές στις καιρικές συνθήκες Αποθηκέψτε όλον τον εξοπλισμό με ασφάλεια. Αποθηκέψτε όλον τον εξοπλισμό με ασφάλεια. Προσέχετε όταν επιβιβάζεστε και βγαίνετε από την βάρκα διατηρώντας το βάρος στο κέντρο και χαμηλά. Προσέχετε όταν επιβιβάζεστε και βγαίνετε από την βάρκα διατηρώντας το βάρος στο κέντρο και χαμηλά. Αποφύγετε με τις βάρκες περιοχές όπου κολυμπούν άνθρωποι, βράχια και άλλα σκάφη. Αποφύγετε με τις βάρκες περιοχές όπου κολυμπούν άνθρωποι, βράχια και άλλα σκάφη. Προσέχετε τις απότομες αλλαγές καιρού (σύννεφα, κύματα, καταιγίδες, κλπ) Προσέχετε τις απότομες αλλαγές καιρού (σύννεφα, κύματα, καταιγίδες, κλπ) Εάν απειλήστε από κακό καιρό επιστρέψτε στην στεριά. Εάν απειλήστε από κακό καιρό επιστρέψτε στην στεριά. Εξασκηθείτε σε περιπτώσεις που αναποδογυρίζει η βάρκα ή πέφτει άτομο στην θάλασσα. Εξασκηθείτε σε περιπτώσεις που αναποδογυρίζει η βάρκα ή πέφτει άτομο στην θάλασσα.

12 Κανόνες για Ιδιωτικές Πισίνες Μη κολυμπάτε ποτέ μόνοι. Εάν δεν υπάρχει άνθρωπος στο σπίτι περιμένετε μέχρι να έρθει κάποιος. Μη κολυμπάτε ποτέ μόνοι. Εάν δεν υπάρχει άνθρωπος στο σπίτι περιμένετε μέχρι να έρθει κάποιος. Μείνετε μακριά από την πισίνα αν δεν την επιβλέπει ενήλικας. Πάντα ζητήστε την άδεια να εισέλθετε στο νερό. Μείνετε μακριά από την πισίνα αν δεν την επιβλέπει ενήλικας. Πάντα ζητήστε την άδεια να εισέλθετε στο νερό. Μην τρέχετε γύρω από την πισίνα γιατί κινδυνεύετε να πέσετε μέσα. Μην τρέχετε γύρω από την πισίνα γιατί κινδυνεύετε να πέσετε μέσα. Ποτέ ην κάνετε βουτιές στα ρηχά ή σε σημεία που λέει «όχι βουτιές» Ποτέ ην κάνετε βουτιές στα ρηχά ή σε σημεία που λέει «όχι βουτιές» Διατηρείτε σωσίβια για διάσωση κοντά στην πισίνα. Γνωρίζετε την χρήση τους. Διατηρείτε σωσίβια για διάσωση κοντά στην πισίνα. Γνωρίζετε την χρήση τους. Μην μπείτε στο νερό με καταιγίδες ή κακό καιρό. Μην μπείτε στο νερό με καταιγίδες ή κακό καιρό. Δώστε πληροφορίες σε όσους κρατούν τα παιδιά σας για τους κανόνες τις πισίνας. Δώστε πληροφορίες σε όσους κρατούν τα παιδιά σας για τους κανόνες τις πισίνας.

13 Κανόνες σε δημόσιες πισίνες Υπακούετε σε όλους τους κανόνες. Υπακούετε σε όλους τους κανόνες. Να κολυμπάτε μόνο όταν υπάρχει ναυαγοσώστης. Όταν κουράζεστε βγείτε να ξεκουραστείτε και μην εξαντλήστε μέσα στο νερό. Να κολυμπάτε μόνο όταν υπάρχει ναυαγοσώστης. Όταν κουράζεστε βγείτε να ξεκουραστείτε και μην εξαντλήστε μέσα στο νερό. Ο ήλιος και ο υπερβολικός χρόνος παραμονής στο νερό οδηγεί στην εξάντληση. Ο ήλιος και ο υπερβολικός χρόνος παραμονής στο νερό οδηγεί στην εξάντληση. Μείνετε μακριά από σημεία ανακύκλωσης νερού της πισίνας ή σκέπαστρα δεξαμενών. Αν υπάρχουν σπασμένα καπάκια ενημερώστε τους υπεύθυνους. Μείνετε μακριά από σημεία ανακύκλωσης νερού της πισίνας ή σκέπαστρα δεξαμενών. Αν υπάρχουν σπασμένα καπάκια ενημερώστε τους υπεύθυνους. Εάν βλέπετε μεγάλη δημιουργία δινών γύρω από σημεία ανακύκλωσης ειδοποιήστε τους υπεύθυνους. Εάν βλέπετε μεγάλη δημιουργία δινών γύρω από σημεία ανακύκλωσης ειδοποιήστε τους υπεύθυνους.

14

15

16 Μάθετε να Κολυμπάτε


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΙΟΣ 2011. Βοηθήστε Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μόνο με προέκταση αντικειμένου Μην πλησιάζεται ποτέ κάποιον που χρειάζεται βοήθεια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google