Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η κα (Χ) πρόκειται σε λίγες ημέρες να κάνει χειρουργείο (αμυγδαλεκτομή). Έχει δυσκολία να κοιμηθεί τη νύχτα στο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η κα (Χ) πρόκειται σε λίγες ημέρες να κάνει χειρουργείο (αμυγδαλεκτομή). Έχει δυσκολία να κοιμηθεί τη νύχτα στο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ

2 Η κα (Χ) πρόκειται σε λίγες ημέρες να κάνει χειρουργείο (αμυγδαλεκτομή). Έχει δυσκολία να κοιμηθεί τη νύχτα στο νοσοκομείο. Αυτό την κάνει να είναι κουρασμένη και ευερέθιστη κατά τη διάρκεια της ημέρας. ΑξιολόγησηΔιάγνωσηΠρογραμματισμός (Σχεδιασμός)ΕφαρμογήΕκτίμηση Ανάγκες Ιεράρχηση αναγκών ΣτόχοιΝοσηλευτικές Παρεμβάσεις Δυσκολία ύπνου Δυσκολία ύπνου που έχει σχέση με το χειρουργείο Δυσκολία ύπνου Η ασθενής να είναι σε θέση να κοιμηθεί τη νύχτα (τουλάχιστον για 6 ώρες απόψε) -Να μπορεί να μείνει κοντά της τη νύχτα η μητέρα της -Η μητέρα της, να φέρει αγαπημένο της αντικείμενο (κουκλάκι) και το μαξιλάρι της από το σπίτι -Να συμμετάσχει η μητέρα της κα (Χ) στη τακτοποίηση της για ύπνο το βράδυ -Προσφέρουμε στη κα (Χ) ένα ζεστό γάλα μισή ώρα πριν τον ύπνο -Τοποθετείστε τη κα (Χ) σε αναπαυτική θέση για ύπνο, δίνοντας το μαξιλάρι της και το (αρκουδάκι της) -Παίρνουμε τα ζωτικά της σημεία και δίνουμε τα φάρμακα της, λίγο πριν κοιμηθεί -Μετακινούμε τη κα (Χ) σε μονό δωμάτιο (αν είναι εφικτό), μακριά από θορύβους -Χαμηλώνουμε τα φώτα -Αλλάζουμε τη λήψη ζωτικών σημείων κατά τη διάρκεια της νύχτας (ανά 6ωρο) -Εάν η κα (Χ) ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελέγχουμε αν θέλει κάτι και προσπαθούμε να κοιμηθεί γρήγορα Έμεινε κοντά στη κα (Χ) η μητέρα της. Της έφερε, από το σπίτι, το μαξιλάρι της και το αγαπημένο της κουκλάκι (αρκουδάκι). Της βοήθησε στη τακτοποίηση του ύπνου. Η κα (Χ) μεταφέρθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο, μακριά από θορύβους. Οι νοσηλευτές (της βάρδιας) της πρόσφεραν ένα ποτήρι ζεστό γάλα, αφού πρώτα της έδωσαν τα φάρμακα της και έγινε λήψη ζωτικών σημείων. Η κα (Χ) κοιμήθηκε όλο το βράδυ. Ξύπνησε μόνο μια φορά διότι ζήτησε νερό. Μόλις ικανοποιήθηκε η ανάγκη της, ξανακοιμήθηκε χωρίς προβλήματα Κουρασμένη και ευερέθιστη κατά τη διάρκεια της ημέρας Κουρασμένη και ευερέθιστη που έχει σχέση με την δυσκολία ύπνου Κουρασμένη και ευερέθιστη Η ασθενής να είναι ξεκούραστη και ήρεμη κατά τη διάρκεια της ημέρας Να κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες τη νύχτα Κοιμήθηκε αρκετά καλά τη νύχτα Ένοιωθε “πιο φρέσκια”, ξεκούραστη και ήταν ήρεμη κατά τη διάρκεια της ημέρας

3


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ. Η κα (Χ) πρόκειται σε λίγες ημέρες να κάνει χειρουργείο (αμυγδαλεκτομή). Έχει δυσκολία να κοιμηθεί τη νύχτα στο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google