Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μία Σαύρα στη Xώρα των Κροκοδείλων Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού

2 Μία φορά κι έναν καιρό σε μία χώρα μακρινή, σε μία λίμνη ήσυχη και καταγάλανη, ζούσε μία αγέλη κροκοδείλων. Κροκόδειλοι που έμοιαζαν ίδιοι αλλά ήταν τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όπως είναι και οι άνθρωποι στη δική μας κοινωνία, όπως είναι και οι συμμαθητές μας στη δική μας τάξη.

3 Όλα κυλούσαν ήρεμα στη μικρή κοινωνία των κροκοδείλων, ώσπου ένα ηλιόλουστο πρωινό ένα περίεργο πλάσμα κάνει την εμφάνισή του στη λίμνη. Να τον διώξουμε αμέσως από την λίμνη μας. Τι είναι αυτό το πλάσμα στη λίμνη μας; Κάτι περίεργο και διαφορετικό από εμάς. Πάμε να του μιλήσουμε να δούμε τι θέλει.

4 Τι θέλεις στη λίμνη μας;
Να φύγεις γρήγορα από εδώ. Εδώ ζουν μόνο κροκόδειλοι, τρανοί και δυνατοί! Τι θέλεις στη λίμνη μας; Μα δεν έχω να πάω πουθενά, έχασα την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Ένα τεράστιο κύμα με παρέσυρε και έχασα το δρόμο μου και ξαφνικά βρέθηκα εδώ στην λίμνη.

5 Όχι ποτέ. Ερπετό, άκου είμαι ερπετό…
Εδώ είναι μία κοινωνία κροκοδείλων. Καμία σαύρα δεν έχει θέση σε αυτήν κοινωνία. Μα είμαι και εγώ ερπετό σαν και εσάς, αφήστε με να μείνω μαζί σας. Όχι ποτέ. Ερπετό, άκου είμαι ερπετό…

6 Εντάξει μόνο για ένα βράδυ.
Ναι , για ένα βράδυ δεν έγινε τίποτα ,ας κοιμηθεί μαζί μας. Αφήστε να μείνω τουλάχιστον σήμερα το βράδυ και αύριο θα φύγω.

7 Η βραδιά κυλούσε ήρεμα, η σαύρα είχε κουλουριαστεί και κοιμόταν ώσπου την πλησιάζει ο πονηρός κροκόδειλος δίνει μια δυνατή κλωτσιά στην ουρά και την ξυπνάει…

8 Μόνο έτσι θα μείνεις μαζί μας. Ε σαύρα ξύπνα, ξύπνα.
Θα κάνεις όλες τις δικές μου δουλειές στη λίμνη και έτσι θα φροντίσω να μείνεις μαζί μας για πάντα. Μόνο έτσι θα μείνεις μαζί μας. Ε σαύρα ξύπνα, ξύπνα. Βρήκα τρόπο να ζήσεις για πάντα μαζί μας. Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Μα δεν είναι δίκαιο αυτό. Γιατί με κλωτσάς;

9 Μετά από λίγα λεπτά, πλησιάζει ο έξυπνος κροκόδειλος της ρίχνει μια δυνατή κλωτσιά στη κοιλιά της σαύρας και της λέει:

10 Ναι, αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο.
Τι νέα; Ποιος είναι αυτός; Ναι, αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο. Ε σαύρα ξύπνα έχω νέα να σου πω! Βρήκα τρόπο να μείνεις μαζί μας στη λίμνη.. Θα μου δίνεις το μισό φαΐ σου και έτσι θα φροντίσω εγώ να μείνεις στη λίμνη. Ή θα κάνεις αυτό που σου λέω ή να φύγεις από εδώ.

11 Ξαφνικά ένα δυνατό γέλιο ακούγεται από μακριά.
Είσαι κοντή , μικροκαμωμένη και άσχημη. Μυρίζεις περίεργα , φύγε από εδώ τώρα. Σε λίγο ξημερώνει και θα φύγω.

12 Μετά από λίγη ώρα ο ευαίσθητος (ντροπαλός) κροκόδειλος πλησιάζει την σαύρα. Εκείνη απομακρύνεται σέρνοντας το σώμα της γρήγορα γιατί δεν ήθελε να την ξαναχτυπήσουν. Μα… μόνο εσύ το βλέπεις έτσι. Όλοι με κοροϊδεύουν και με κλωτσάνε. Θέλω να σου πω ότι μοιάζουμε πολύ. Έχουμε ίδιο σώμα, παρόμοιο κεφάλι, τέσσερα πόδια και ουρά. Ότι είσαι μικρόσωμη δεν έχει καμία σημασία. Δεν βλέπουν καθαρά, θα τους κάνουμε να δουν την αλήθεια, είμαστε μια οικογένεια. Είμαστε η οικογένεια των ερπετών. Μόλις ξημερώσει θα παίξουμε ένα παιχνίδι , τα παιχνίδια αρέσουν στους κροκόδειλους. Άμα κερδίσουμε, θα μείνεις στην κοινωνία μας ισότιμα για πάντα. Πάω να ειδοποιήσω τον δίκαιο κροκόδειλο και μόλις ξημερώσει θα παίξουμε το παιχνίδι. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Τι θέλεις τότε; Μόλις ξημερώσει θα φύγω. Μη φοβάσαι δεν θα σε χτυπήσω.

13 Ακόμα εδώ είναι αύτη η ασχημομούρα;
Ξήμερωσε στη λίμνη και οι κροκόδειλοι ξύπνησαν. Το ίδιο και η σαύρα η οποία δεν είχε κοιμηθεί καθόλου όλο το βράδυ. Ακόμα εδώ είναι αύτη η ασχημομούρα; Θα παίξουμε ένα παιχνίδι με την ξένη σαύρα. Άμα κερδίσει, θα μείνει ισότιμα στην αγέλη όλοι θα την σέβονται και θα την αγαπούν. Άμα χάσει, θα φύγει αμέσως από την λίμνη μας.

14 Συμφωνείτε; Συμφωνούμε! Συμφωνούμε! Συμφωνούμε! Συμφωνούμε! Συμφωνούμε!

15 Η σαύρα μικρόσωμη σέρνεται πιο γρήγορα από τους κροκόδειλους εντοπίζει το φαγητό και το πηγαίνει γρήγορα πίσω στον δίκαιο κροκόδειλο. Το παιχνίδι ξεκινάει Γύρω από την λίμνη έχω κρύψει φαγητό. Όποιος το βρει πρώτος και το φέρει εδώ κερδίζει. Ξεκινάμε! Κέρδισες και μπορείς να ζήσεις μαζί μας ισότιμα. Όλοι θα σε αγαπάμε και θα σε σεβόμαστε. Το βρήκα, το βρήκα!

16 Είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίσοι!
Είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίσοι! Είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίσοι! Είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίσοι! Είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίσοι! Είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε ίσοι!

17 Έτσι η σαύρα χαρούμενη και ευτυχισμένη ζει ακόμα στη λίμνη
Έτσι η σαύρα χαρούμενη και ευτυχισμένη ζει ακόμα στη λίμνη. Η μικρή κοινωνία των κροκοδείλων την έχει αποδεχτεί και την έχει αγαπήσει πολύ. Οι ιδιαιτερότητες της σαύρας βοηθούν και συμπληρώνουν τους κροκόδειλους. Έτσι όλοι μαζί ζουν αρμονικά και όταν ένα “περίεργο πλάσμα” πλησιάζει την λίμνη δεν το κοιτούν καχύποπτα, αλλά πλησιάζουν να το γνωρίσουν και το φιλοξενούν με αγάπη στη μικρή τους κοινωνία.

18 SocialKids Σενάριο-Δημιουργία-Εικονογράφηση: Αντώνης Μαλτέζης
Μιχάλης Νικολαΐδης Μυρσίνη Ντούζγου Στέλλα Φασούλη Διαμαντής Φουντούλης Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαρία Γκότση Εκπαιδευτήρια “ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ”


Κατέβασμα ppt "Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google