Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικός : Τριανταφύλλου Μαρία Ειδικότητες Εικαστικών : Δημητριάδου Ευμορφίλη Πληροφορικής : Γιαννακίδου Σοφία, Παπαδόπουλος Δημήτριος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικός : Τριανταφύλλου Μαρία Ειδικότητες Εικαστικών : Δημητριάδου Ευμορφίλη Πληροφορικής : Γιαννακίδου Σοφία, Παπαδόπουλος Δημήτριος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικός : Τριανταφύλλου Μαρία Ειδικότητες Εικαστικών : Δημητριάδου Ευμορφίλη Πληροφορικής : Γιαννακίδου Σοφία, Παπαδόπουλος Δημήτριος

2 Κάποτε, στην αρχαία Ελλάδα, ήταν δυο αγαπημένα αδέρφια ο Φρίξος και η Έλλη. Το όνειρό τους ήταν να μπορούν να ταξιδεύουν πετώντας, και να γνωρίζουν διάφορα μέρη του κόσμου.

3 Η μητέρα τους η Νεφέλη, η οποία είχε πεθάνει, τους έβλεπε από ψηλά και αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτήν την επιθυμία τους. Τους έστειλε ένα μαγικό χρυσόμαλλο κριάρι που μπορούσε να πετάξει!!

4 Ο Φρίξος και η Έλλη μόλις το είδαν τρελάθηκαν από τη χαρά τους και έτρεξαν και ανέβηκαν στη ράχη του. Τότε το χρυσόμαλλο κριάρι άρχισε να πετά ψηλά. Ο άνεμος μόλις τους είδε σκέφτηκε να τους βοηθήσει να πετάξουν πιο γρήγορα και άρχισε να φυσά…. να φυσά… Να φυσά πολύ δυνατά!

5 Όμως ο άνεμος δεν κατάλαβε ότι είχε βάλει πάρα πολύ δύναμη και ξαφνικά τα παιδιά με το κριάρι ανέπτυξαν τόσο μεγάλη ταχύτητα που ένιωσαν ότι μπήκαν σε ένα σκοτεινό τούνελ. Φοβισμένα τα αδέρφια κρατιόντουσαν γερά από το κριάρι ώσπου ξαφνικά είδαν ένα φως και κατευθύνθηκαν προς τα κει. Ουφ! Επιτέλους είχαν βγει από αυτό το σκοτεινό τούνελ! Αλλά τι περίεργο!! Είχαν μεταφερθεί στο μέλλον! Στο 2012 μ.Χ.!!!

6 Βρέθηκαν μπροστά σε μια σημαία με 12 αστέρια!! Ρώτησαν και τους είπαν ότι είναι η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έλλη!! Τι θα έλεγες να πηγαίναμε ένα ταξίδι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Υπέροχη ιδέα!! Ξεκινάμε! Και ξαφνικά τους ήρθε μια ιδέα!!!

7 Πάμε κοντά να δούμε! Κοίτα Έλλη! Η Ελλάδα! Η Ελλάδα έχει πρωτεύουσα την Αθήνα, έχει έκταση km 2 και ο πληθυσμός της φτάνει τους κατοίκους. Δες! Είμαστε πάνω από τον Παρθενώνα!! Έχει αλλάξει λίγο, δε νομίζεις;

8 Έλα Φρίξο! Ας συνεχίσουμε το ταξίδι μας! Έχεις δίκιο! Πάμε μια βόλτα στην Ουγγαρία! ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΟΥΓΓΡΙΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ km 2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Δες μερικές πληροφορίες για την Ουγγαρία! Όμορφη χώρα!! Ωραία! Πού πάμε μετά;

9 Η επόμενη στάση θα είναι η Ολλανδία!! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Ολλανδίας; ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Άμστερνταμ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ: Ολλανδικά ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ: km 2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟΥΛΙΠΕΣ!!!

10 Πού πάμε τώρα Έλλη; Στη Σλοβενία!

11 Ωραία δεν είναι η Σλοβενία; Ναι είναι πολύ όμορφη! Ας μάθουμε μερικές πληροφορίες για αυτήν. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: ΣΛΟΒΕΝΙΚΑ ΕΚΤΑΣΗ: ΤΕΤΡ. ΧΜ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΟΤΑΜΟΣ: ΝΤΡΑΒΑ ΛΙΜΝΗ: ΜΠΛΕΝΤ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣΤΟΓΙΑ, Η ΝΗΣΟΣ ΜΠΛΕΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΣΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΩΣΩΠΑ: ΓΙΑΝΕΖ ΓΙΑΝΖΑ [ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ].

12 Όσο εσύ έλειπες εγώ βρήκα τη σημαία της Σλοβακίας! Δες! Ας μην της πω ότι πήγα σε ποδοσφαιρικό αγώνα! Και εγώ βρήκα τη σημαία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας!

13 Για να δούμε τη Σλοβακία από κοντά. Η πρωτεύουσά της είναι η Μπρατισλάβα και έχει κατοίκους.

14 Πρωτεύουσα Δουβλίνο Νόμισμα ευρώ Επίσημες γλώσσες Αγγλικά, Ιρλανδικά Συνολική έκταση km 2 Πληθυσμός Έλα Φρίξο! Πάμε να επισκεφτούμε την Ιρλανδία!! Ωραία! Για να δούμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες! Είναι ένα καταπράσινο νησί!!! Τέλεια! Φύγαμε για Δανία!!!

15 Η Δανία έχει κατοίκους. Το νόμισμά της είναι η Δανική κορόνα και η επίσημη γλώσσα είναι τα δανέζικα. Πολύ ωραία! Έλα τώρα να σε πάω μια βόλτα στην Αγγλία!

16 Ξέρω! Το Ηνωμένο Βασίλειο ή Αγγλία όπως το ξέρουμε έχει πρωτεύουσα το Λονδίνο, το νόμισμά της είναι η λίρα στερλίνα και όλοι μιλούν αγγλικά! Ξέρεις τίποτα για την Αγγλία? Α! Να και το Big Ben!! Πολύ ωραία! Πάμε τώρα να δούμε το Βέλγιο!

17 Για να δούμε το Βέλγιο! Δες! Να το κέντρο των Βρυξελλών! Η πρωτεύουσα είναι οι Βρυξέλλες, το νόμισμά του το ευρώ και έχει κατοίκους! Πω πω κόσμος!! Τώρα λέω να πάμε Πορτογαλία και μετά Ιταλία. Τι λες?

18 Να και η Ιταλία! Έχει πρωτεύουσα τη Ρώμη, γλώσσα τα ιταλικά και έχει κατοίκους! Ναι είναι πολύ όμορφη! Κοίτα όμως και την Πορτογαλία! Κοίτα πόσα αξιοθέατα έχει η Ιταλία!!! Και η Πορτογαλία έχει πολλά αξιοθέατα!! Έχει πρωτεύουσα τη Λισαβόνα, γλώσσα τα πορτογαλικά και έχει κατοίκους!

19 Πού να σας πάω τώρα; Να μας πας στη Γαλλία!!! Δες! Είναι μεγάλη χώρα! Ναι, η Γαλλία έχει έκταση km 2, και κατοίκους. Επίσημη γλώσσα είναι τα Γαλλικά και πρωτεύουσα το Παρίσι! Να και ο πύργος του Άιφελ!

20 Πάμε τώρα μια βόλτα στη Γερμανία? Πιστεύω ότι είναι όμορφη χώρα! Εντάξει! Πάμε! Ναι ξέρω μερικά στοιχεία! Ξέρεις τίποτα για τη Γερμανία; Πρωτεύουσα:Βερολίνο Γλώσσα:Γερμανικά Πληθυσμός:

21 Και τώρα ας επισκεφτούμε τη Σουηδία! Ναι! Ας μάθουμε μερικές πληροφορίες για τη Σουηδία! Πρωτεύουσα: Στοκχόλμη Νόμισμα: Κορόνα Πληθυσμός: Συνολική έκταση: km 2

22 Συνεχίζουμε στην Αυστρία!!!! Εντάξει. Ας την επισκεφτούμε. Πρωτεύουσα: Βιέννη Νόμισμα: Ευρώ Επίσημη γλώσσα: Γερμανικά Πληθυσμός:

23 Πάμε τώρα στη Φινλανδία να δούμε τα αξιοθέατά της; Εντάξει ! Πάμε στη Φινλανδία! Πρωτεύουσα:Ελσίκι Πληθυσμός: Γλώσσα:Φιλανδική, Σουηδική Έκταση: km 2

24 Τώρα πού πάμε? Λέω να πάμε στην Ισπανία. Η Ισπανία έχει πρωτεύουσα τη Μαδρίτη, γλώσσα τα ισπανικά και έχει κατοίκους! Από ότι ξέρω εκεί γίνονται ταυρομαχίες.

25 Ποια είναι η επόμενη στάση; Στο πανέμορφο Λουξεμβούργο !!!!!!!!!!! Πρωτεύουσα : Λουξεμβούργο Επίσημες γλώσσες : γαλλικά, γερμανικά Έκταση : km 2 Πληθυσμός :

26 Φρίξο, πού είμαστε; Στην ΚΥΠΡΟ βρίσκεστε! Δείτε! Δεν ξέρω… Η πρωτεύουσα της Κύπρου είναι η Λευκωσία, έχει επίσημη γλώσσα τα ελληνικά, έκταση 9.251km 2 και κατοίκους. Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! Να μας ξανάρθετε!!!

27 Φεύγοντας από την Κύπρο τα δυο παιδιά ένιωθαν πολύ κουρασμένα. Κάποια στιγμή τα μάτια τους έκλεισαν. Όταν τα άνοιξαν είδαν ότι ήταν στο σπίτι τους, χωρίς το κριάρι και όλα ήταν όπως παλιά… Τι περίεργο…. Λες να ήταν όνειρο;

28


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικός : Τριανταφύλλου Μαρία Ειδικότητες Εικαστικών : Δημητριάδου Ευμορφίλη Πληροφορικής : Γιαννακίδου Σοφία, Παπαδόπουλος Δημήτριος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google