Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

'Αγγελος Γάσπαρης Γιώργος Γκέκας Δίας Ο Δίας ήταν ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, όπως των αποκαλούσαν οι αρχαίοι μας προγονοι.Νίκησε τον Κρόνο και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "'Αγγελος Γάσπαρης Γιώργος Γκέκας Δίας Ο Δίας ήταν ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, όπως των αποκαλούσαν οι αρχαίοι μας προγονοι.Νίκησε τον Κρόνο και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 'Αγγελος Γάσπαρης Γιώργος Γκέκας Δίας Ο Δίας ήταν ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, όπως των αποκαλούσαν οι αρχαίοι μας προγονοι.Νίκησε τον Κρόνο και έγινε ο κυρίαρχος ολου του κόσμου.Αφού έγινε ο κυρίαγχος του κόσμου αποφάσισε να παντρευτεί.Αλλά δεν παντρεύτηκε μόνο μια γυναίκα αλλά πολλές.Έκανε πολλους γάμους ανάμεσα σε θεες και θνητές.Με τη Θέμη έκανε τις Μοίρες και τις Ώρες,με τη Μήτιδα την Αθηνά, με τη Λητώ την Άρτεμη και τον Απόλλωνα,με την Αλκμήνη τον Ηρακλή. Η επίσημη γυναίκα του ήταν η Ήρα.

2 Κλέντης Γκιούρι Οδυσσέας Κοντούκας Ποσειδώνας Ο Ποσειδωνας ήταν ο θεός της θάλασσας.Είχε ένα λαμπρό Παλάτι στον βυθό και ζούσε εκεί με τη γυναίκα του,την Αμφιτρίτη. Οταν θύμωνε χτυπούσε με τη φοβερή του τρίαινα τη θάλασσα και σήκωνε κύματα θεόρατα.Μαζί με τον Δία και την Ήρα ο Ποσειδώνας θεωρείται ένας απο τους σπουδαιότερους και αρχαιότερους θεούς. Κυριαρχεί πάνω στη θάλασσα και έχει το προνόμιο να τραντάζει όποτε θέλει,με ένα και μόνο χτύπημα της τρίενας του τα νερά και να συεί την Γη προκαλώντας βίαιους σεισμούς.Συνήθως απεικονίζεται ενώ οδηγεί μια άμαξα που την σέρνουν δελφίνια η άλλα υπεροχα θαλάσσια όντα. Διασχίζει βιαστικά τα κύματα που,παρ ολο που τον αγγίζουν, δε τον βρέχουν.Έκανε πολλά παιδιά, σχεδόν όσα και ο Δίας. Σε αντιθεση ομως με τον πατέρα των θεών που δημιούργησε μονο ωφέλιμα γένη, ο Ποσειδώνας έκανε και τα παιδιά που τα χαρακτηρίζει μία αρνητική προδιάθεση.

3 Πλούτωνας Στην Ελληνική μυθολογία ο Πλούτωνας ήταν ο θεός του κάτω κόσμου.Ο Πλούτωνας είχε για γυναίκα του την Περσεφόνη.Ο Ηρακλής,ο Ορφέας, ο Θησέας, ο Οδυσσέας και ο Αίαντας επισκέφθηκαν τον Άδη ζωντανοί.Σε κανέναν δεν του Άρεσε ο Άδης.Την πύλη του Άδη την φυλούσε ο Κέρβερος. Ό Δημήτρης Τσολακίδης Γιάννης Καραγιάννης

4 Θανάσης Κωτσικόπουλος Γρηγόρης Γαλατερός Ήφαιστος Ο Ήφαιστος ήταν θεός της φωτιάς,της μετταλουργείας και κυρίος της γλυπτικής. Γεννήθηκε από την Ήρα, που τον πέταξε από τον ΟΛΥΜΠΟ και κατέληξε στη θαλασσα. Εκεί τον βρήκαν η Θέτιδα και η Ευρυνόμη και τον μεγάλωσαν. Ο Ήφαιστος όταν μεγάλωσε έφτιαξε ένα εργαστήρι. Έφτιαχνε περίτεχνα πράγματα. Όταν η Ήρα είχε την γιορτή της,ο Ήφαιστος της έφτιαξε έναν χρυσό περίτεχνο θρόνο.Η θεά ενθουσιασμένη στο αντίκρισμα του πολύτιμου δώρου.Μόλις όμως κάθισε,την τυλιξαν αλυσίδες. Ο Ήφαιστος πείστηκε να ελευθερώσει τη θεά, αφού τον κέρασε ο Διόνυσος γλυκό κρασί. Ήταν ο πιο άσχημος και ο πιο δουλευταράς από όλους.

5 Άρης Ο Άρης ήταν ο θεός του πολέμου και του μίσους. Φορούσε πάντα πανοπλία κρατούσε όπλα και του άρεσε να σκορπάει τον τρόμο στουςανθρώπους. Ήταν γιος της Ήρας και του Δία. Είχε αδελφό τον Ήφαιστο. Είχε ακόλουθους τους φοβερούς γιους τους, τον Φόβο και τον Δείμο. Τον αγαπούσε η Αφροδίτη. Κάποτε στη Θράκη βρήκε καταφύγιο, τη γη που ο πολεμικός λαός της, τον λάτρεψαν όσο κανένας άλλος. Ο Άρης χαιρόταν ν' ανάβει πυρκαϊές πολέμου, για να βλέπει τους ανθρώπους να σκοτώνονται. Είχαν φτιάξει ελάχιστα αγάλματα στον Θεό Άρη. O τρομερός αυτός θεός δεν είναι ανίκητος. Η Αθηνά είναι Ανώτερή του στην μάχη. Είναι μισητός στους ανθρώπους και στους θεούς. Θανάσης Κωτσικόπουλος Γρηγόρης Γαλατερός

6 Κλέντης Γκιούρι Οδυσσέας Κοντούκας Απόλλωνας Ο Απόλλωνας ήταν Θεός της Μουσικής,πατέρας του Ορφέα.Ήταν επίσης μάντης.Φορούσε στεφάνι στο κεφάλι του.Στον τρωικό πόλεμο σκότωνε πολλούς Αχαιούς τον ένα μετά τον άλλο Με τα βέλοι του.Επίσης θεός του φωτός.Γεννήθηκε μαζί με τηνΑδελφή του την Άρτεμη στη Δήλο κάτο απο ενα φοίνικα.Εκεί είχε Καταφύγει η μητέρα,η Λητώ,κυνηγημένη απο τη ζηλιάρα Ήρα. Τεσσάρων ημερών ο Απόλλωνας ήταν κιόλας ένα γεροδεμένο παλικάρι γεμάτο θεικές δυνάμεις.Ένα ασημένιο τόξο με χρυσές αλάθευτες σαίτες, πού του χάρισε ο Ήφαιστος,έκανε τον νεαρό θεό να αποφασίσει να σκοτώσει Τον Πίθωνα το τέρας που τόσο βασάνισε τη μιτέρα του.Στη Στιγμί πέταξε ο Απολλωνας στον Πάρνασσο όπου φώλιαζε τοΑπαίσιο τέρας.Κανένας δεν είχε ως τώρα τολμήσει να τα βάλει Με τον Πύθωνα που σκορπούσε παντού πρωτάκουστες συμφορές.

7 Η Ήρα Σύζυγος του Δία και θεά προστάτιδα του γαμου και της μιτρότητας. Ήταν ζηλιάρα με της ερωμένες του Δία, αλλά συγχωρούσε τις παρασπονδιές των ανθρώπων και θεωρούνταν η μεγάλη μητέρα τους. Ήταν θυγατέρα του Κρόνου και της Ρέας. Σύμβολό της ήταν το παγόνι.Η Ήρα, όπως είπαμε, ήταν η πιο επίσημη από τις γυναίκες του Δία και οι Έλληνες τη θεωρούσαν σαν θεά προστάτιδα του γάμου και και της οικογένειας. Γεωργία Στεφανή! Ελένη Μήτσιου!

8 Κατερίνα Γκιώνη Ευτυχία Μπελούμπαση Εστία

9 Η Εστία ήταν αδερφή των Δία, Ήρα, Πλούτωνα, Δήμητρα, και του Ποσειδώνα.Η Εστία ήταν η αντίστοιχη της Βέστας που ήταν η Θεά των Ρωμαίων.Ήταν η Θεά του σπιτιού και το κάθε σπίτι είχαι από ένα βωμό για να τη τιμούν.Προστάτευε το νοικοκυριό.Το τζάκι ήταν κάτι σαν βωμός.Έχουμε όλοι τζάκια στα σπίτια μας. Ένα μύθο θα σας πω: Μια φορά η Εστία πήγε να βιαστεί από έναν Θεό της γονιμότητας αλλά σώθηκε από το ογκάνισμα ενός όνου. Η Εστία μαζί με τις Αθηνά, Άρτεμι, και Ήρα ήταν οι μόνες που δεν είχε δύναμη πάνω τους η Αφροδιτη.Επίσης είναι η μεγαλήτερη αδερφή ακόμα κι απ' τον Δία. Κάποια στιγμή κάποιοι είπαν ότι προστάτευε τη φωτιά στον Όλυμπο αλλά ήταν πάντα παρθένα.Οι αρχαίοι Έλληνες τη φαντάζονταν να κρατεί μια ρόκα και να γνέθει.Και στις θυσίες τους την τιμούσαν πάντα πρώτη απ' όλους τους θεούς.Ο Δίας της έδωσε τότε το προνόμιο να πέρνει από τις θυσίες το πιο εκλεκτό μερίδιο τον ζώων δηλαδή το λίπος.

10 Χριστίνα Κορκολή Ναταλία Κονταράτου Δήμητρα

11 Η Δήμητρα στην ελληνική μυθολογία ήταν μία από τις θεές του Ολύμπου.Το όνομά της ετυμολογικά σημαίνει Μητέρα Γη (Δη=Γη και μητηρ=Μητέρα). Είναι, λοιπόν,πανάρχαιη θεά που συνδέεται με τη Γαία και η καταγωγή της λατρείας της ανάγεται πριν από 3.000 π.Χ.Η Δήμητρα ήταν η θεά της γεωργίας. Αυτή έμαθε τους ανθρώπουςνα καλλιεργούν τη γη και να σπέρνουν το σιτάρι(δημητριακά). Προστάτευε τα δέντρα και όλα τα φυτάκι άλλαζε τις εποχές του χρόνου.Κόρη της ήταν η Περσεφόνη.

12 Όλγα Μαραγκού - Κυριακή Βυτινιώτου Αθηνά Η Αθηνά ηταν η κόρη του Δία, ήταν η θέα της σοφίας και των τεχνών.Πριν ακομή γεννηθεί η Αθηνά, ο Δίας κατάπιε τη μητέρα της,τη σοφή Μήτιδα, γιατί έμαθε πως αυτή, μετα την Αθηνά, θα γεννούσε έναν θεό που θα του έπαιρε το θρόνο.Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να γεννηθεί η Αθηνά,ο Δίας διέταξε τον Ήφαιστο να του άνοίξει μ΄ ένα τσεκούρι το κεφάλι.Αμέσως βγήκε απ΄ το κεφάλι του η πανοπλη η Αθηνά.

13 Αθηνά Ήταν η αγαπημένη κόρη του Δία η Αθήνα, αλλα και μια άπο τις αγαπημένες θέες των αρχαίων Ελλήνων. Ήταν όμορφη, γενναία, αλλα και σοφή. Κι ήταν φυσικό να τη λατρέυουν οι Έλληνες, γιατί ενσάρκωνε τα ιδανικά της φυλής τους.Τη γενναίότητα και φρόνηση. Μπορεί ο Άρης να ήταν ο θέος του πολέμου, ώστόσο η Αθηνά τα καταφερε κατάφερε καλύτερα από εκείνον στις μάχες.Κρατώτας ασπίδα και δορύ,έμπαίνε μπροστά και εμψύχωνε τους πολεμιστές που την ακολουθούσαν.

14 Σοφιαλένα Μαχανίδου Ευαγγελία Βουλή Η Αφροδίτη

15 Γεωργία Στεφανή! Ελένη Μήτσιου! Άρτεμη

16 Η Άρτεμη Η θεά του κυνηγιου. Ήταν θυγατέρα του Δία και της Λητούς. Τη θεωρούσαν θεά της σελήνης και ο Όμηρος την αποκαλούσε Πότνια θηρών και αγρότερη. Η Άρτεμης θύμωσε μια άλλη φορά με τον Οινέα, βασιλιά της Καλυδώνας, γιατί πρόσφερε θύσίες σε όλους τους Θεούς και ξέχασε να θυσιάσει και σ΄εκείνη. Έστειλε τότε στη περιοχή Καλυδώνας,έναν τεράστιο κάπρο, Κάπρο της Καλυδώνας, όπως έμεινε στην ιστορία. Η Άρτεμη ήταν προστάτιδα των ετοιμόγεννων γυναικών και των νεογέννητων.

17 Αφροδίτη Η Αφροδίτη ήταν θεά της ομορφιάς.Γεννήθηκε απ' τον αφρό της θάλασσας. Ήταν μητέρα τού φτερωτού θεού έρωτα,που με τα βέλη του σημάδευε τις καρδιέςτων ανθρώπων. Αφροδίτη σύμβολα:Φτερωτοί έρωτες,περιστέρι.

18 ΑΦΡΟΔΙΤΗ Παντρεύτηκε τον Ήφαιστο,τον κουτσό θεό,αγάπησε όμως στην πραγματικότητα τον Άρη.Από το σμίξιμο της Αφροδίτης με τον Άρη γεννήθηκε ο Έρωτας, που ανήκε στην ακολουθία της θεάς, ο Δείμος και ο Φόβος,πουπαραστέκονταν στον πατέραν τους σε όλες τις μάχες και η Αρμονία η οποία αργότερα παντρέυτηκε τον Κάδμο, τον βασιλια της Θήβας. Η Αφροδίτη είχε και διάφορες έρωτικές σχέσεις με θνητούς.Μία από αυτές ήταν ο δεσμός με τον Αγχίση από τον οποίο γεννήθηκε ο Αινείας, ο μελλοντικός ιδρυτής της Ρώμης.Η Ήρα του έταξε την κυριαρχία πάνω σε όλη την Ασία. Η Αθηνά. Υποσχέθηκε να τον κάνει αήττητο στον πόλεμο.Τα δώρα αυτά όμως δεν μπορούσαν να συγκριθούν με την προσφορά που του έκανε η Αφροδίτη, να του δώσει δηλαδή το χέρι της Ελένης της ωραιότερης γυναίκας που υπήρχε στη γη.Έτσι η Αφροδίτη νίκησε τον ανταγωνισμό και η Ελένη έγινε η αιτία του διασημότερου πολέμου που έγινε ποτέ στον κόσμο. Καθ' όλοι την διάρκεια του πολέμου αυτού, η Αφροδίτη ήταν πάντα με το μέρος της Τροίας και αν και δεν τα κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφή της,κατάφερε τουλάχιστον να μην εξαφανιστεί τελείως η γενιά σώζοντας τον Αγχίση,τον Αινεία και τον γιό του τον Ασκάνιο.

19 Χριστίνα Κορκολή- Ναταλία Κονταράτου Αμφιτρίτη Ήταν μια νηρηίδα, μια νεράιδα της θάλασσας.Την έλεγαν Αμφιτρίτη, πατέρας της ήταν ο Νηρέας και μητέρα της η Δωρίδα. Ο Ποσειδώνας την αγάπησε με την πρώτη ματιά που της έριξε και αποφάσισε να την παντρευτεί.Και ποια νεράιδα δε θα κολακεύονταν αν την ζητούσε σε γάμο ένας θεός σαν τον Ποσειδώνα? Όμως η Αμφιτρίτη ήτα ντόσο ντροπαλή,που όχι μόνο αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στο παραμυθένιο του παλάτι,που βρισκόταν στα βάθη του ωκεανού,αλλά το έβαλε στα πόδια κι εξαφανίστηκε.

20 Αμφιτρίτη Όμως ο Ποσειδώνας δε μπορούσε να ξεχάσει την Όμορφη κόρη κι άρχισε να ψάχνει παντού για να τη βρει. Και πραγματικά,το δελφίνι δεν άργησε ν' ανακαλύψει την κρυψώνα της Αμφιτρίτης.Ειδοποίησε τον Ποσειδώνα κι εκείνος αντάμωσε σε λίγο τη ντροπαλή κόρη. Τώρα πια η Αμφιτρίτη δε μπορούσε να του ξεφύγει κι έπειτα είχε αρχίσει να τον αγαπάει κι εκείνη. Ο Ποσειδώνας την παντρεύτηκε και από την ημέρα εκείνη ονόμασε τα δελφίνια ιερά ζώα.

21 Κατερίνα Γκιώνη Ευτυχία Μπελούμπαση Περσεφόνη

22 Η Περσεφόνη είχε αδερφό τον Τριπτόλεμο Και μητέρα τη Δήμητρα. Ένα μύθο θα σας πω:Μια μέρα, η ωραία Περσεφόνη έπαιζε ξέγνιαστη με τις φιλενάδες της, τις Ωκεανίδες στην ανθισμένη κοιλάδα της Νύσσας.Σαν αλαφροφτέρουγη πεταλούδα σαν πούπουλο, έτρεχε από λουλούδι σε λουλούδι η νεαρή θεά. Μάζευε υπέροχα τριαντάφυλλα, μεθυστικές βιολέτες, κρινάκια χιονόλευκα κι όμορφα γιούλια, δίχως τίποτα να ξέρει για την τύχη που 'χε για αυτήν επειδή την πήρε ο Πλούτωνας κι μητέρα της την έψαχνε παντού.Τότε λύπη σκορπίστηκε στην καρδιά της μόλις άκουσε πως η κόρη της ήταν άφαντη κι έτσι όλα έγιναν άσπρα.

23 Περσεφόνη (συνέχεια) Ο Χειμώνας κάλυψε όλη τη σοδειά και η παγωνιά τα έβαψε όλα ασημιά.Ο Πλούτωνας ήθελε να κάνει την Περσεφόνη να φάει λίγο για να μείνει για πάντα γιατί αν έτρωγε λίγο έστω κι έναν σπόρο από ένα ροδάκινο θα έμενε για πάντα εκεί.Η Περσεφόνη κάποια στιγμή πείστηκε κι έφαγε έναν σπόρο κι έτσι ξεγελάστικε και θα 'μενε για πάντα αν η μητέρα της δεν έκανε τις κατάλληλες αποδράσεις.Η Δήμητρα πήγε στον Όλυμπο και παρακάλεσε τον Δία να κάνει κάτι.Ο Δίας αντέδρασε και είπε να την κρατάει ο καθένας 3 μήνες τον χρόνο.Κι έστι έκλεισε η συμφωνια. Μερικοί στοίχοι από ένα τραγούδι:Κοιμίσου Περσεφόνη στην αγγαλιά της γης Στου κόσμου το μπαλκόνι Ποτέ μην ξαναβγείς.(2)

24 9 Μούσες Ο ι Μούσες ήταν θεότητες που προστάτευαν τις τέχνες. Ο Όμηρος και ο Ησίοδος αναφέρουν ότι ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης.Άλλοι μύθοι τις θεωρούν κόρεςΤου Ουρανού και τις Γαίας.Ο Ησίοδος στη Θεογονία κατονομάζει εννέα. Κορυφαία ανάμεσά τους θεωρείται η Καλλιόπη που προστατεύει το έπος Και την Κιθαρωδία.Η Κλειώ προστατέυει την Ιστορία, η Μελπομένη την τραγωδία και η Ευτέρπη την τέχνη του αβλού.Η Ερατώ προστατεύει την ερωτική ποίηση, το γάμο και το χορό, η Τερψχόρη τη λύρα και την λυρική Ποίηση, η Ουρανία την αστρονομία η Θάλεια την κωμωδία και η Πωλύμνια το χορό, την παντομίμα και τη γεωμετρία. Από τον 4ο αιώνα π.Χ, η απεικόνισή τους στις εικαστικές Τέχνες φαίνεται να παγιώνει καθεμία με ορισμένα σύμβολα. Σοφιαλένα Μαχανίδου Ευαγγελία Βουλή

25 9 Μούσες Έτσι η Καλλιόπη εικονίζεται να κρατά ένα πίνακα και μια γραφίδα. Η Κλειώ με ειλητάριο και γραφίδα, η ΜελπομένηΜε τραγικό πρόσωπειο και ρόπαλο, η Ευτέρπη με διπλό αυλό, Ερατώ με έγχορδα όργανα, η Τερψιχόρη με λύρα, φόρμιγγα, στεφάνια από κισσό ή κλήμα, η Ουρανία με μια σφαίρα, η Θάλεια με κωμικό προσωπείο και στεφάνικισσού και η Πολύμνια σκεπτόμενη, συνήθως χωρίς σύμβολα. Οι Μούσες αναφέρονται συχνάμε τα επίθεταν Ελικωνίδες ή Πιερίδες.Η λατρεία τους συνδέεται κυρίως με εκείνη του Απόλλωνα,ο οποίος πολλές φορές αναφέρεταικαι ως Μουσαγέτης (δηλαδή εκείνος που διευθύνει το τραγούδι τους (μούσα + άγω)), αλλάκαι με του Ορφέα και του Διονύσου.Οι Μούσες αποτελούσαν αγαπημένο θέμα των καλλιτεχνών και στις απεικονίσεις τους από τον 4ο αιώνα π.Χ.παριστάνονται σε γλυπτά,πίνακες,μωσαϊκά και σαρκοφάγους ως όμορφες νέες γυναίκες, μαζί με τα χαρακτηριστικά τους σύμβολα.

26 Όλγα Μαραγκού - Κυριακή Βυτινιώτου Οι Τρεις Μοίρες. Στην αρχαία Ελλάδα οι τρείς θεότητες που καθόριζαν το πεπρωμένο του ανθρώπου ήταν οι μοίρες. Ο όρος Μοίρες προέρχεται απο τη λέξη μοίρα, τμήμα δηλαδή ενός όλου, μέρος, το μερίδιο που ανήκει στον καθένα, γιατί οι Μοίρεςμοίραζαν τα κακά ή τα καλά στον άνθρωπο απο τη γέννησή του ώς το θάνατό του.Οι Μοίρες.ήταν τρείς, η Κλωθώ ( γιατί έκλωθε το νήμα της ζωής), η Λάχεσις (γιατί διάνεμε τα κακά ή τα καλά )και Ατρόπος (γιατί έκανε τα προηγούμενα αμετάβλητα ),κόρες της Νύχτας,ή, κατ' άλλη παράδοση, του Δία, και της Θέμιδας. Μια γνωστή μυθική εικόνα τις απεικονίζει, αντίστοιχα, να κλώθούν και να κόβουν το νήμα, που συμβολίζει την ανθρώπινη ζωή.

27 Ηρακλής Ο Ηρακλής ήταν γιος της Αλκμήνης και του Δία.Ο Ηρακλής μια μέρα τρελάθηκε και σκότωσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του.Και γιαυτό ο Ευρυσθέας του έβαλε Να κάνει δώδεκα άθλους. Οι άθλοι του ήταν: ● το λιοντάρι της Νεμέας ● η λερναία ύδρα ● ο ερύμανθος κάπρος. ● οι στύμφαλίδες όρνιθες ● οι στάυλοι του Αυγεία ● ο ταύρος του Μίνωα ● τα άλογα του Διομήδη ● Η ζώνη της Ιππολύτης ● Τα βόδια του Γηρυόνη ● Ο Κέρβερος του Άδη ● Τα μήλα των Εσπερίδων. ' Αγγελος Γάσπαρης Γιώργος Γκέκας

28 Δημήτρης Τσολακίδης Γιάννης Καραγιάννης Θήσεας Ο Θησέας αναδείχτηκε στον σπουδαιότερο μυθικό ήρωα της Αττικης.Ο πατέρας του ήταν ο Αιγέας,βασιλιάς της Αθήνας.Η μάνα του ήταν η Αίθρα,κόρη του βασιλιά της Τροιζήνας του Πιτθέα. Ο Αιγέας έφυγε γιατί βασίλευε στην Αθήνα. Ο πατέρας του πριν φυγει έκρυψ ​ ε τα σανδάλια του και το σπαθί του κάτω από ένα μεγάλο βράχο. Όταν μεγάλωσε ο Θησέας σήκωσε τον βράχο και βρήκε τα δώρα του πατέρα του. Για να φτάσει στην Αθήνα, σκότωσε πολλους κακούς ανθρώπους.Όταν έφτασε στην Αθήνα ο πατέρας του, τον υποδέχτηκε.Μέτα από καίρο πήγε με τους εφτά νέους και και της εφτά νέες στην Κρήτη όπου γνώρισε την Αριάδνη,την κόρη του βασιλιά Μίνωα.Έκει σκότωσε τον Μινώταυρο.Βασίλεψε πολλά χρόνια στην Αθήνα και πέθανε στη Σκύρο.


Κατέβασμα ppt "'Αγγελος Γάσπαρης Γιώργος Γκέκας Δίας Ο Δίας ήταν ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων, όπως των αποκαλούσαν οι αρχαίοι μας προγονοι.Νίκησε τον Κρόνο και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google