Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ακαδημιών ποδοσφαίρου τομέας ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2015-2016 τουρνουά υποδομών ποδοσφαίρου Δηλώστε συμμετοχή για την απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ακαδημιών ποδοσφαίρου τομέας ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2015-2016 τουρνουά υποδομών ποδοσφαίρου Δηλώστε συμμετοχή για την απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ακαδημιών ποδοσφαίρου τομέας ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2015-2016 τουρνουά υποδομών ποδοσφαίρου Δηλώστε συμμετοχή για την απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία Join the BEST !!! Δηλώστε συμμετοχή για την απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία Join the BEST !!!

2

3 ΙΑΣΩ ΙΑΣΩ Παίδων ΙΑΣΩ General Φιλοκτήτης ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

4 “Χτίστε με Ασφάλεια το μέλλον. ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

5

6 Η * Ένα μοναχικό πιτσιρίκι σε μια άδεια αυλή να προσπαθεί να κάνει τσαλιμάκια με μια μπάλα, για ώρα, για ώρες, γιατί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο χρόνος δεν κυλάει το ίδιο, το έχει πει και ο Αινστάιν, Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. γονιών, η γραφική, κλισέ, χαρούμενη ατάκα του μπαμπά «να δεις, θα γίνει ποδοσφαιριστής», Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. * Η πρώτη κλωτσιά στην κοιλιά μιας μάνας, ο ενθουσιασμός των γονιών, η γραφική, κλισέ, χαρούμενη ατάκα του μπαμπά «να δεις, θα γίνει ποδοσφαιριστής», Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. * Τα σκισμένα παντελόνια στο σημείο του γόνατου, οι τσιρίδες της μάνας μόλις αρχίσει να χάνεται το φως, τα γήπεδα χωρίς διαγράμμιση, τα έξαλλα πανηγύρια για μια μπάλα που απλά περνάει δυο πέτρες ή δυο μπουφάν που συνεχίζουν προς τον ουρανό με μια νοητή κάθετη γραμμή που βλέπει μόνο το μυαλό του παιδιού και όποιου έχει παίξει μπάλα, Μια Αυτό είναι το ποδόσφαιρο παρέα από μπόμπιρες να περπατάει σ’ ένα πεζοδρόμιο με τον πιτσιρικά που κρατάει τη μπάλα να προχωράει πάντα πρώτος, μια παρέα να παίζει μονό σε μια μικρή αλάνα ενώ έχει σκοτεινιάσει, μια παρέα να δίνει ραντεβού για την επόμενη μέρα, στο ίδιο μέρος, με τις ίδιες συνθέσεις, την ώρα που φτάνει στη διασταύρωση που πρέπει να χωριστεί γιατί κάποιος μεγαλύτερος και δήθεν σοφότερος τους έχει πει ότι το βράδυ δεν έχει παιχνίδι, έχει σπίτι και ύπνο,. Μια παρέα από μπόμπιρες να περπατάει σ’ ένα πεζοδρόμιο, με τον πιτσιρικά που κρατάει τη μπάλα να προχωράει πάντα πρώτος, μια παρέα να παίζει μονό σε μια μικρή αλάνα ενώ έχει σκοτεινιάσει, μια παρέα να δίνει ραντεβού για την επόμενη μέρα, στο ίδιο μέρος, με τις ίδιες συνθέσεις, την ώρα που φτάνει στη διασταύρωση που πρέπει να χωριστεί γιατί κάποιος μεγαλύτερος και δήθεν σοφότερος τους έχει πει ότι το βράδυ δεν έχει παιχνίδι, έχει σπίτι και ύπνο, Αυτό είναι το ποδόσφαιρο Η πρώτη φορά στο γήπεδο με τον πατέρα σου, η νοητή βάφτιση πολλών καινούριων πραγμάτων, οι πρώτες εικόνες που χαράζονται στη μνήμη για πάντα, τα χρώματα, οι φωνές, τα πρόσωπα, η υποδοχή από τους διπλανούς, το να τραγουδάς ότι τραγουδάει ο μπαμπάς, η αγκαλιά στο γκολ, Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

7 Μια απίστευτη ενέργεια κάποιου σε κάποιο, οποιοδήποτε, γήπεδο, ένα τακουνάκι, μια ραμπόνα, ένα ψαλιδάκι, το ‘ωωω’ της κερκίδας, το ‘ωωω’ της παρέας, το ‘ωωω’ των παππούδων στην εξέδρα, το ‘ωωω’ των φίλων, το χειροκρότημα ακόμα και των αντιπάλων, η αποθέωση της φαντασίας, Αυτό είναι το ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ Ο πανηγυρισμός για ένα πανέμορφο γκολ σ’ ένα γήπεδο στην Αττική, ένας πανηγυρισμός που θα δικαιολογούταν μόνο για γκολ σε τελικό CHAMPIONS LEAGUE αλλά ποιος νοιάζεται, είναι ένα παιχνίδι, Γιατί να θέσεις λογικά όρια συμπεριφοράς και στο παιχνίδι, ένα παιχνίδι που για μια-δυο ώρες κάθε εβδομάδα έρχεται σαν αέρας πεχλιβάνης και παρασέρνει κάθε σου σκοτούρα, κάθε σου άγχος και κάθε σου φόβο, συγκεντρώνοντας όλα σου τα προβλήματα στο παιδικό ‘που να δώσω τώρα πάσα’, Αυτό είναι το ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ Μια παρέα 45ρηδων μέσα σ’ ένα αμάξι με τα παιδιά τους, στο δρόμο για ένα γειτονικό εκτός έδρας παιχνίδι, μια μαγική, αθώα συνωμοσία όλων των παρευρισκόμενων εναντίον των γυναικών του σπιτιού, «ναι μαμά, περάσαμε τέλεια στο λούνα παρκ», Αυτό είναι το ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ Η ιαχή ‘γκολ’, ο πλημμυρισμένος από ευτυχία εγκέφαλος των επόμενων δευτερολέπτων, η αγκαλιά με τον φίλο, το χοροπηδητό. Αυτό είναι το ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ

8 Αγαπητοί μου φίλοι, σας παρουσιάζουμε το 16 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ > ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ : Φέτος έτσι απλά,χωρίς κανέναν άλλο τίτλο δίπλα στη λέξη ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ, θα πορευτούμε μαζί σας αυτή τη χρονιά. Ένα τουρνουά θεσμός στην ιστορία του παιδικού ποδοσφαίρου, ένα τουρνουά που ανήκει σε όλους εσάς, που το διατηρείτε χρόνια στην κορυφή. Πρόθεσή μας, είναι η συνεργασία, με τους υπευθύνους των ομάδων, ώστε να διοργανώσουμε και φέτος ένα ποιοτικό τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου στην Αθήνα. Σκοπός του τουρνουά είναι, η απόκτηση αγωνιστικής εμπειρίας των αθλητών, η επένδυση των παιδιών σε αξίες, όπως ένταξη στην ομάδα, συνεργασία, άμιλλα και ευ αγωνίζεσθε. Επίσης η διασκέδαση που αντλούν με την συμμετοχή τους μέσα από το άθλημα που έχουν επιλέξει να ασχολούνται. Καλή επιτυχία, σε όσους θα συμμετέχουν στο τουρνουά, με την ευχή, να εκπληρωθούν οι στόχοι και οι προσδοκίες όλων. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΩΤΑΚΗΣ Κώστας Αλάσσας SPORT team

9 Δομή Τουρνουά ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ SPORTteam Leaque Η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από ΕΝΑ ΟΜΙΛΟ. Οι ηλικιακές κατηγορίες θα είναι : Εφηβικό (2000) - Παμπαιδικό (2004) – Τζούνιορ (2006). Οι όμιλοι δεν είναι γεωγραφικοί και αποτελούνται από 8 ομάδες (min) Οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτή την κατηγορία, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία ΜΠΟΥΡΛΗΣ Όλη η ομάδα με το ρόστερ ή και μεμονομένα αθλητής,που έχει δηλώσει για συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία, μπορεί ταυτόχρονα να αγωνίζεται και στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟΥ. * Αλλαγές αθλητών γίνονται κανονικά όπως αναγράφει ο ΚΑΠ

10 Α ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ Ηλικιακές κατηγορίες Εφηβικό 1998-1999-2000 Παιδικό 2001-2002 Παμπαιδικό 2003-2004 Τζούνιορ 2005-2006 Προτζούνιορ 2007-2008 Γεωγραφικοί τομείς Χωρίς γεωγραφικά όρια (τα γεωγραφικά όρια των ομίλων ορίζονται σε άλλη παράγραφο) ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ Ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από 12 ομάδες Δύο αγωνιστικοί γύροι Χωρίς paly off και play out Τέσσερις αγωνιστικές (εμβόλιμες), με συμμετοχή όλων των ομάδων στο SPORTteam SUPER CUP Όλοι οι όμιλοι έχουμε πρόθεση να αποτελούνται από 12 ομάδες, που θα αγωνιστούν σε δύο αγωνιστικούς γύρους. * σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν όμιλοι 12 ομάδων θα γίνουν όμιλοι 8 ή 10 ομάδων (θα αποφασίσει η επιτροπή) Στους ομίλους μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτου κατηγορίας που συμμετέχουν οι ανδρικές ομάδες, επίσης και ομάδες από club ποδοσφαίρου. Ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ταυτόχρονα και στην κατηγορία SPORTteam Leaque (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Α’ ΜΠΟΥΡΛΗΣ και Β’ κατηγορία ΜΠΟΥΡΛΗΣ ) με τους ίδιους αθλητές. Αθλητής ομάδας που έχει δηλωθεί στο ρόστερ για συμμετοχή στη Α’ κατηγορία δεν μπορεί να αγωνιστεί σε Α’ ΜΠΟΥΡΛΗΣ και Β’ κατηγορία ΜΠΟΥΡΛΗΣ Στους αγώνες οι υπεύθυνοι,προσκομίζουν ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ του ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (Ε.Π.Σ.Α.) Τριπλή διαιτησία σε όσους αγώνες ζητήσουν από κοινού οι αντίπαλες ομάδες, ή αποφασίζει η διοργανώτρια ότι κρίνεται απαραίτητο. στο φύλλο αγώνα και στο ρόστερ των ομάδων θα δηλώνονται μέχρι 30 αθλητές,που μπορούν να αγωνιστούν μέχρι 20 αθλητές. Υποχρεωτικός έλεγχος δελτίων από το διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα. Εκπρόσωποι των σωματείων (εκ περιτροπής) θα συμμετέχουν στην διοικούσα επιτροπή του τουρνουά. * Αλλαγές αθλητών γίνονται κανονικά όπως αναγράφει ο ΚΑΠ.

11 Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ Ηλικιακές κατηγορίες Παιδικό 2001-2002 Παμπαιδικό 2003-2004 Τζούνιορ 2005-2006 Προτζούνιορ 2007-2008 Γεωγραφικοί τομείς Α1 & Α2 ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Α3 & Α4 ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Α5 ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (τα γεωγραφικά όρια των ομίλων ορίζονται σε άλλη παράγραφο) ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ Ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από 12 ομάδες Δύο αγωνιστικοί γύροι Χωρίς paly off και play out Τέσσερις αγωνιστικές (εμβόλιμες), με συμμετοχή όλων των ομάδων στο SPORTteam SUPER CUP Όλοι οι όμιλοι θα αποτελούνται από 12 ομάδες, που θα αγωνιστούν σε δύο αγωνιστικούς γύρους. Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Σ’ αυτόν τον όμιλο της κατηγορίας ΜΠΟΥΡΛΗΣ,μπορούν να συμμετέχουν,τμήματα υποδομών, μόνο σωματείων που ανήκουν σε Ε,Π,Σ, Α2 /Α3/Α4 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στους ομίλους μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτου κατηγορίας (E.Π.Σ.) που συμμετέχουν οι ανδρικές ομάδες, και ομάδες από ιδιωτικά clubs Ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β’ κατηγορία) με τους ίδιους αθλητές. Αθλητής ομάδας που έχει δηλωθεί στο ρόστερ για συμμετοχή στην Α’ ΜΠΟΥΡΛΗΣ κατηγορία δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Β΄ κατηγορία ΜΠΟΥΡΛΗΣ Αθλητής που έχει δηλωθεί στο αρχικό ρόστερ,ομάδας στην Α’ κατηγορία ΜΠΟΥΡΛΗΣ μπορεί να αγωνισθεί στην Α’ κατηγορία ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ,αφού έχει δηλωθεί έγκαιρα, στη διοργανώτρια και εμφανιστεί το όνομά του τυπωμένο στο φ.α. Αυτός ο ποδοσφαιριστής αυτόματα εντάσεται στο ρόστερ της ομάδας στην Α΄κατηγορία ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αρχική του ομάδα (Α’ ΜΠΟΥΡΛΗΣ) Στους αγώνες οι αθλητές προσκομίζουν ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ του ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (Ε.Π.Σ.Α.) στο φύλλο αγώνα και στο ρόστερ των ομάδων θα δηλώνονται μέχρι 30 αθλητές,που μπορούν να αγωνιστούν μέχρι 20 αθλητές. Υποχρεωτικός έλεγχος δελτίων από το διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα. * Οι αλλαγές αθλητών σε όλες τις κατηγορίες απεριόριστες (σε παμπαιδικό, τζούνιορ,προτζούνιορ), με τους ιδιους αθλητές να μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερο της μίας φοράς.

12 Β ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΟΥΡΛΗΣ Ηλικιακές κατηγορίες Παμπαιδικό 2003-2004 Τζούνιορ 2005-2006 Προτζούνιορ 2007-2008 Αστεράκια 2009-2010 Γεωγραφικοί τομείς ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (τα γεωγραφικά όρια των ομίλων ορίζονται σε άλλη παράγραφο) ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ Ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από 12 ομάδες Δύο αγωνιστικοί γύροι Χωρίς paly off και play out Όλοι οι όμιλοι θα αποτελούνται από 12 ομάδες, που θα αγωνιστούν σε δύο αγωνιστικούς γύρους. Στους ομίλους μπορούν να συμμετέχουν όλες οι ομάδες, ανεξαρτήτου κατηγορίας που συμμετέχουν οι ανδρικές ομάδες, επίσης και ομάδες από club ποδοσφαίρου. Ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε καμία άλλη κατηγορία. Στους αγώνες οι αθλητές προσκομίζουν ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ του ΠΑΝΑΤΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ (Ε.Π.Σ.Α.) στο φύλλο αγώνα και στο ρόστερ των ομάδων θα δηλώνονται μέχρι 25 αθλητές,που μπορούν να αγωνιστούν όλοι οι αθλητές. Υποχρεωτικός έλεγχος δελτίων από το διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

13 Τρόπος Διεξαγωγής Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε μία φάση (κανονική) χωρίς play off,σε δύο αγωνιστικούς γύρους. Θα προσπαθήσουμε όλοι οι όμιλοι,σε κάθε κατηγορία και σε κάθε γεωγραφικό τομέα, να αποτελούνται από δώδεκα ομάδες. Αυτό σημαίνει αγωνιστική δράση 22 αγωνιστικών. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ PLAY OFF & PLAY OUT. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΙΛΟ, ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ. ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΚΆΘΕ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ,ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΆΘΕ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ,

14 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Η εταιρεία Sporteam, με την εμπειρία των στελεχών της και την πολύχρονη ενασχόλησή της, σχετικά με την οργάνωση των τουρνουά, έχει προετοιμάσει την προκήρυξη του νέου τουρνουά ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2015-2016 Λάβαμε υπ’ όψιν μας, ό, τι ήταν εφαρμόσιμο στη φιλοσοφία του τουρνουά και το προσθέτουμε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα προσπαθήσουμε, να γίνουν πράξη, όλα όσα προκηρύσσουμε, ώστε να παραμείνει η διοργάνωση, η μεγαλύτερη που υπάρχει σε επίπεδο υποδομών, στην ΕΛΛΑΔΑ. Ο κανονισμός του τουρνουά, θα πρέπει να διαβαστεί και ο υπεύθυνος του κάθε σωματείου να αποδεχθεί τους όρους συμμετοχής, αφού ενημερώσει όλους τους αρμόδιους του συλλόγου του. Απαραίτητη κρίνεται η συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας, για να γίνει ενημέρωση των υπευθύνων σχετικά με το τουρνουά. Τα έντυπα που θα πρέπει να έχει παραλάβει το σωματείο είναι: ●1. ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη διοργάνωση, όπου αναφέρονται, η δομή του τουρνουά, όροι διεξαγωγής, κανονισμός ●2. αίτηση συμμετοχής για κάθε τμήμα της ομάδας. ●3. έντυπο για να συμπληρωθεί η λίστα αθλητών με τα στοιχεία τους, που θα συμμετέχουν στο τουρνουά ●4. δήλωση συμμετοχής του σωματείου, αποδοχής των όρων του τουρνουά και συμφωνητικό συνεργασίας. εκτός του Νο 1, όλα τα υπόλοιπα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα επιστρέφονται στην εταιρεία για να επικυρωθεί η συμμετοχή. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά Απαραίτητα για τη συμμετοχή τμήματος στο τουρνουά 1. η αίτηση συμμετοχής για κάθε ηλικιακό τμήμα της ομάδας. 2. η λίστα αθλητών με τα στοιχεία τους, που θα συμμετέχουν στο τουρνουά 3. η δήλωση συμμετοχής του σωματείου, αποδοχής των όρων του τουρνουά και συμφωνητικό συνεργασίας. * ομάδα που δεν προσκομίσει τα παραπάνω μέχρι την 15/10/2015 δεν θα ξεκινήσει τους αγώνες στο τουρνουά.

15 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Το τουρνουά θα ξεκινήσει αγωνιστικά την 10-11/10/2015. Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Σαββάτο και Κυριακή όπως προβλέπονται στο ημερολόγιο του τουρνουά (ένθετο έντυπο 1.) Και αναγράφονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας (www.soccermanager.gr) και από τις ιστοσελίδες των αθλητικών site που ασχολούνται με το παιδικό ποδόσφαιρο.. Η κανονική διάρκεια του τουρνουά είναι 22 αγωνιστικές 2. ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ αγώνων για κάθε τμήμα είναι: Εφηβικό δύο (2) 40’ λέπτα και 10’ λεπτά ανάπαυλα Παιδικό δύο (2) 35΄λεπτά και 10΄λεπτά ανάπαυλα Παμπαιδικό δύο (2) 30΄λεπτά και 10΄λεπτά ανάπαυλα Τζούνιορ δύο (2) 25΄λεπτά και 10΄λεπτά ανάπαυλα Προτζούνιορ δύο (2) 20΄λεπτά και 10΄λεπτά ανάπαυλα Αστεράκια δύο (2) 20΄λεπτά και 10΄λεπτά ανάπαυλα ΕΦΗΒΙΚΟ – ΠΑΙΔΕΣ -ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ: σε κανονικά γήπεδα, με 11 αθλητές. Εφηβικό –παιδικό / μπάλα Νο 5 / παμπαίδες μπάλα Νο 4 ΤΖΟΥΝΙΟΡ: (9Χ9 αθλητές) πλάτος όλο το γήπεδο, μήκος οι γραμμές των μεγάλων περιοχών, με τέρματα 2χ5 και μπάλα Νο 4. ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ : (7x7 αθλητές) ισχύουν οι διαστάσεις του μήκους γηπέδου 8χ8 (30 χ 60) με εστίες 2χ35 / Οι μπάλες είναι Νο 3. ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ (6Χ6 αθλητές) σε γήπεδο (5χ5) με μπάλα Νο 3.

16 3.ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Οι υπεύθυνοι της κάθε ομάδας στην αίτηση συμμετοχής δηλώνουν τα στοιχεία του γηπέδου που θα χρησιμοποιήσουν σαν έδρα. Με την αναφορά τους στην αίτηση συμμετοχής τους, δεσμεύονται ότι υπάρχει παραχωρητήριο χρήσης του γηπέδου. Όπως επίσης δεσμεύονται ότι, είναι κατάλληλο για να γίνουν αγώνες παιδικού τουρνουά και παρέχουν τα παρακάτω για την εύρυθμη τέλεση των αγώνων. α. Αποδυτήρια ( να είναι διαθέσιμα) για χρήση από τους αθλητές, τουλάχιστον για τους φιλοξενούμενους. β. παραχώρηση χώρου (αίθουσα ή αποδυτήρια) για τον διαιτητή. γ. πάγκοι αναπληρωματικών αθλητών δ. οι είσοδοι στον αγωνιστικό χώρο να κλειδώνουν και να μην υπάρχει η δυνατότητα προσέγγισης,εκτός αθλητών και διαπιστευμένων, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. ε. ασφαλή στήριξη των τερμάτων, ειδικά στους αγώνες μικρών ηλικιών που τοποθετούνται εντός αγωνιστικού χώρου, στις περιοχές. Έλεγχος στήριξης υποχρεωτικά από όλους τους διαιτητές, με δικαίωμα να μην ξεκινήσει τον αγώνα. στ’. απομάκρυνση όλων των αντικειμένων που βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου και είναι επικίνδυνα για την τέλεση αγώνα. Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα επιθεώρησης όλων των γηπέδων που θα γίνουν οι αγώνες του τουρνουά, ορίζουμε επόπτη ελέγχου τον διαιτητή των αγώνων. Έτσι την πρώτη αγωνιστική της τέλεσης αγώνα σε όλα τα γήπεδα, οι διαιτητές, θα συμπληρώσουν φόρμα, που θα αναφέρει όλους τους ελέγχους που κρίνουμε απαραίτητα να γίνουν. Σε περίπτωση στην οποία γήπεδο δεν πληρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, ή χρειάζεται βελτιώσεις, θα αναφερθεί στο έντυπο και θα δοθεί παράταση μέχρι να γίνουν οι παρεμβάσεις. Θα υπάρξει σύντομα επανέλεγχος γηπέδου. Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν προϋποθέσεις,δεν θα ορίζονται αγώνες του τουρνουά στο συγκεκριμένο γήπεδο. Αγωνιστικός χώρος που δεν πληρεί τις παραπάνω προδιαγραφές χαρακτηρίζεται αντικανονικός μόνο πριν την έναρξη του αγώνα. Αρμόδιος για την απόφαση είναι ο διαιτητής ο οποίος στο φύλλο αγώνος έχει την υποχρέωση να αναγράφει τις αιτίες ακαταλληλότητας. Η Φιλοξενούμενη ομάδα έχει το δικαίωμα να διατυπώνει σχετική ένσταση στο φύλλο αγώνος πριν την έναρξη του αγώνα και υποχρεούται να ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες του διαιτητή για την τέλεση ή μη του αγώνα.Σε περίπτωση ματαίωσης διεξαγωγής ενός αγώνα λόγω αντικανονικότητας ενός γηπέδου, η γηπεδούχος ομάδα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει όλη την αποζημίωση εξόδων του αγώνα και η επιτροπή θα ορίσει νέα έδρα του αγώνα.

17 4. Ημέρες – Ωρες τέλεσης αγώνων & αναβολές Ημέρες τέλεσης των αγώνων του τουρνουά ορίζονται κάθε Σάββατο & Κυριακή. Οι ώρες τέλεσης κάθε αγώνα ορίζονται από τα γηπεδούχα σωματεία σύμφωνα με τις ώρες χρήσης που έχουν στην διάθεσή τους και αυτές είναι από τις 09.00 εως 20.00 (τελευταία ώρα έναρξης). Το κάθε σωματείο ορίζει (αυστηρά) ένα υπεύθυνο επικοινωνίας. Αυτός είναι υποχρεωμένος να ενημερωθεί για τον τρόπο και τη διαδικασία που θα τηρηθεί φέτος για τον ορισμό των αγώνων. Κάθε Δευτέρα σε εμφανή θέση στο ανανεωμένο site (www,soccermanager.gr) της διοργανώτριας θα έχει αναρτηθεί η επόμενη αγωνιστική. Ο υπεύθυνος κάθε ομάδες,λαμβάνει email με το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής,το οποίο έχει ένα link. Οι γηπεδούχοι πατώντας το link δίνουν δύο επιλογές τέλεσης του αγώνα. Αυτόματα ενημερώνεται ο σχετικός πίνακας στο site, όπου ο φιλοξενούμενος οφείλει να αποδεχθεί στέλνοντας αντίστοιχο e mail,η να μην αποδεχθεί. Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπευθύνων είναι απαραίτητη. Με το νέο σύστημα που εφαρμόζουμε δεν θα υπάρχει υπάλληλος της εταιρείας που θα ασχολείται με το πρόγραμμα των αγώνων το οποίο θα ενημερώνεται,από τους υπευθύνους των ομάδων. Σε περίπτωση που δεν βρίσκεται κοινή ώρα τέλεσης αγώνα (δεν μπορεί ο φιλοξενούμενος την ώρα που ορίζει ο γηπεδούχος), επεμβαίνει η διοργανώτρια. 5. ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ. ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ, Εκτός της περίπτωσης, που από κοινού τα δύο σωματεία ορίσουν τη νέα ημερομηνία τέλεσης του αγώνα εντός 15 ημερών. Η νέα ημερομηνία θα πρέπει να δοθεί άμεσα (24 ώρες) και να ανακοινωθεί στο site (πρόγραμμα αγώνων). Σε περίπτωση που παρέλθει 24ωρο και δεν υπάρχει η νέα ημερομηνία τέλεσης του αγώνα, οποιαδήποτε ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει ένσταση για παράβαση κανόνων της προκήρυξης και σημαίνει μηδενισμό (για το συγκεκριμένο αγώνα) και των δύο σωματείων. ΟΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΘΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ *

18 6. Διαιτητές Αγώνα 1.Οι διαιτητές αγώνων ορίζονται από την διοργανώτρια και εκ περιτροπής θα διαιτητεύουν περιοδικά όλες τις ομάδες. 2.Κάθε Παρασκευή θα γίνεται η ανακοίνωση των ονομάτων των διαιτητών (και βοηθών όπου απαιτούνται) για κάθε αγώνα στο επίσημο site της διοργανώτριας. 3.Ο διαιτητής φέρει την επίσημη στολή του τουρνουά. 4.Ο διαιτητής ελέγχει για την καταλληλότητα γηπέδου και για τα ασφαλή μέτρα τέλεσης του αγώνα. 5. Ο διαιτητής συντάσσει το φύλλο και οπωσδήποτε ελέγχει τα δελτία και τα πιστοποιητικά πριν την έναρξη του αγώνα. 6. Ταυτοπροσωπία αθλητών γίνεται μόνο εφόσον ζητηθεί και δηλωθεί με ένσταση του ενδιαφερόμενου. 7. Ταυτοπροσωπία αθλητών θα γίνεται και με εντολή της διοργανώτριας σε τακτά διαστήματα από εκπροσώπους της εταιρίας. 6. Ο διαιτητής συμπληρώνει τους σκόρερ από τις σημειώσεις του και όχι κατ’ υπόδειξη προπονητών ή εφόρων. 7.Στον διαιτητή καταβάλλεται η αποζημίωση του αγώνα πριν την έναρξη αυτού. 8.Σε περίπτωση επεισοδίων ή ανάρμοστης συμπεριφοράς αθλητών, παραγόντων ή φιλάθλων ο διαιτητής διατηρεί το δικαίωμα 5λεπτης διακοπής,κατά την οποία γίνονται συστάσεις στις ομάδες. Αν παρόλα αυτά δεν συνετιστούν οι παραπάνω προβαίνει σε οριστική διακοπή του αγώνα. 9.Σε περίπτωση που διαιτητής δεν τηρεί τα παραπάνω οι υπεύθυνοι του σωματείου οφείλουν άμεσα πριν την έναρξη του αγώνα ή κατά την διάρκεια να επικοινωνήσουν με τη διοργανώτρια και να ενημερώσουν για τον συγκεκριμένο διαιτητή. 10.Εάν κάποιο σωματείο επιθυμεί την εξαίρεση διαιτητή καλείται να καταθέσει εγγράφως τους λόγους εξαίρεσής του από τους αγώνες. 11.Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διαθέτει χώρο για τον διαιτητή για την σύνταξη του φύλλου αγώνος και τον έλεγχο των δελτίων. 12.Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να παρουσιάζεται 15 λεπτά στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα. 7.Παρατηρητής Αγώνων Η διοργανώτρια θα ανακοινώνει (στο site) κάθε Παρασκευή τους αγώνες που θα παρακολουθούν εκπρόσωποί της.

19 8. Στολή Ομάδων Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη την διάρκεια αυτών την στολή τους η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει : ΦΑΝΕΛΑ – ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ – ΚΑΛΤΣΕΣ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ – ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής τα χρώματά τους και την εναλλακτική στολή. Οι τερματοφύλακες έχουν διαφορετικό χρώμα από όλους τους συμπαίκτες τους και οι αρχηγοί των ομάδων έχουν διακριτικό στο αριστερό τους χέρι. 9. Φύλλο Αγώνος Για κάθε αγώνα του τουρνουά ο υπεύθυνος της γηπεδούχου ομάδας είναι υποχρεωμένος να δίνει πριν την έναρξη του αγώνα τριπλότυπο φύλλο αγώνος στον διαιτητή, το οποίο θα είναι αναρτημένο στο επίσημο site της εταιρείας, με τις συνθέσεις και τον δύο ομάδων. Το φύλλο αγώνος πρέπει να υπογράφεται από τους προπονητές των ομάδων πράγμα το οποίο πιστοποιεί την ορθότητα του. Οι λόγοι των διαφωνιών ή των επιφυλάξεων θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναγράφονται. Το φύλλο αγώνος παραδίδεται από τον διαιτητή, εντός 24 ωρών και οποιαδήποτε ένσταση αναγράφεται εντός του φύλλου αγώνος θα εξεταστεί την επομένη του 24ωρου. Το φύλλο αγώνος αποτελεί μέσο απόδειξης τόσο για το κύρος του αγώνα όσο και για τον πειθαρχικό έλεγχο. Ο διαιτητής έχει το δικαίωμα εντός 24 ωρών να κάνει συμπληρωματική έκθεση, η οποία λαμβάνεται ως φύλλο αγώνος. 10. Ωρα Προσέλευσης Ομάδας – Μπάλες Κάθε μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη : ■ Να προσέρχεται στο γήπεδο αγώνα έγκαιρα πριν την έναρξή του και να είναι έτοιμη να αγωνιστεί 5 λεπτά τουλάχιστον πριν την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα. ■ Να είναι εφοδιασμένη με τις μπάλες της και πριν την έναρξη του αγώνα η κάθε ομάδα να δίνει δύο (2) μπάλες στον διαιτητή του αγώνα. Ανά κατηγορία χρησιμοποιούνται οι παρακάτω μπάλες : ΕΦΗΒΙΚΟ – ΠΑΙΔΙΚΟ Νο 5 ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ Νο 4 ΤΖΟΥΝΙΟΡ Νο 4 ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ Νο 3 ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ Νο 3

20 11α. Αποχώρηση ή αντικατάσταση ομάδας Η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα της αντικατάστασης ομάδας, σε περίπτωση που αποχωρήσει ή δεν είναι ταιριάζει στη φιλοσοφία της διοργάνωσης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αντικατασταθεί από άλλη ομάδα, η οποία θα συνεχίσει,από την αγωνιστική που βρίσκεται τη συγκεκριμένη στιγμή η διοργάνωση. Αν η αντικατάσταση γίνει άμεσα (με την αποχώρηση της ομάδας) παίρνει βαθμούς της προηγούμενης ομάδας και ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα αγώνων. Αν μεσολαβήσουν μία ή περισσότερες αγωνιστικές, σ’ αυτούς τους αγώνες θα υπάρχει κατοχύρωση σκορ 3-0 υπέρ αντιπάλων μέχρι να μπει νέα ομάδα στη θέση της ομάδας που αποχώρησε. 11β. Αποχώρηση ομάδας από προγραμματισμένο αγώνα η ομάδα που αποχωρεί από αγώνα για οποιοδήποτε λόγο θα έχει τις παρακάτω συνέπειες: χάνει τον αγώνα 3-0, εκτός και αν το αποτέλεσμα της διακοπής είναι μεγαλύτερο εις βάρος της αφαιρείται ένας βαθμός από τη βαθμολογία της ομάδας. επίπληξη προς το σωματείο και τα πρόσωπα σε επαναλαμβανόμενη αποχώρηση,οριστική αποβολή του τμήματος 12. Δικαίωμα αλλαγής κατηγορίας ή ομίλου Δικαίωμα αλλαγής κατηγορίας ή ομίλου γίνεται με αίτηση του ενδιαφερόμενου στην διοργανώτρια. Αυτό γίνεται δεκτό από την στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις σε ομίλους τους οποίους ενδιαφέρεται να ενταχθεί η ομάδα. Σε αυτή την περίπτωση Α) αν πάρει θέση ομάδας που έχει αποχωρήσει ισχύει η περίπτωση 11 α. Β) αν μπει σε κενό,συνεχίζει το πρόγραμμα αγώνων από τη χρονική στιγμή που βρίσκεται η διοργάνωση και από μηδέν βαθμούς. Οι ομάδες που με δική τους επιθυμία μπαίνουν εμβόλιμα στη διοργάνωση,εγγράφως αποδέχονται τους παραπάνω ειδικούς όρους της διοργανώτριας. Αντικατάσταση ομάδας μπορεί να γίνει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Συμπλήρωση ομάδας σε κενή θέση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αγωνιστική. Με την προϋπόθεση ότι αν γίνει συμπλήρωση μετά την έναρξη του Β’ γύρου η ομάδα δεν θα έχει βαθμολογική συγκομιδή. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ. Σε περίπτωση που ομάδα είναι υψηλότερης δυναμικότητας,στην κατηγορία που έχει δηλώσει συμμετοχή, η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει κατηγορία την ομάδα,αφού εξετάσει τα παρακάτω θέματα. Αποτελέσματα της ομάδας, την γνώμη τουλάχιστον τριών προπονητών που έπαιξαν αντίπαλοι με τη συγκεκριμένη ομάδα.

21 13. Δελτίο Ατομικών Στοιχείων Ποδοσφαιριστή- Δελτίο πιστοποίησης προπονητή Όλες οι ομάδες στους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή : δελτίο ποδοσφαιριστή που θα εκδώσει η Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ, με αυτό αγωνίζεται ο αθλητής στη διοργάνωση. Ο υπεύθυνος του σωματείου οφείλει να έχει μαζί του (πιστοποιητικά ή φωτοτυπίες ταυτότητας ) που αποδεικνύουν την ταυτοποίηση του κάθε αθλητή ξεχωριστά. Αυτά τα έγγραφα που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, παρουσιάζονται μόνο σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει ταυτοπροσωπία. Σε περίπτωση που σωματείο χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή με πλαστά πιστοποιητικό ή δελτίο άλλου αθλητή, η διοργανώτρια θα καταγγείλει το περιστατικό και θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. κατάσταση υγείας αθλητών σφραγισμένη και θεωρημένη το έτος 2015 ή ατομική βεβαίωση γιατρού για κάθε αθλητή (ισχύει η βεβαίωση γιατρού για ένα χρόνο). Ένσταση για το παραπάνω (χρονική διάρκεια ή λήξη βεβαίωσης) δεν γίνεται δεκτή κατά του αποτελέσματος του αγώνα. δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή προπονητών της ομάδας.(όσοι δεν έχουν εκδώσει το δελτίο από την Ένωση, θα πρέπει να προσκομίσουν φωτογραφία για να εκδοθεί ειδικό δελτίο πιστοποίησης, ως υπεύθυνος τμήματος ομάδας που συμμετέχει στο τουρνουά, από τη διοργανώτρια). Σε περίπτωση που ομάδα δεν προσκομίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά (παρ. α) χάνει τον αγώνα με 3-0. Σε περίπτωση που ομάδα δεν έχει τις καταστάσεις υγείας αθλητών (παρ. β.) (μία φορά μπορεί να συμβεί αυτό) μπορεί να παίξει με ευθύνη σωματείου (επισυναπτόμενη του Φ.Α. υπεύθυνη δήλωση) υπογράφοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να συμμετέχουν οι αθλητές του στον συγκεκριμένο αγώνα, αναγράφοντάς το στο φύλλο αγώνα. Ο υπεύθυνος της ομάδας αναλαμβάνει να αποστείλει την κατάσταση υγείας των αθλητών στα γραφεία της εταιρείας εντός πέντε ημερών. Στην περίπτωση αθλητή ή αθλητών που δεν έχουν προσκομίσει τα δελτία υγείας, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αν για όλη την ομάδα δεν έχει προσκομιστεί ομαδική κατάσταση τότε μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα και στον αγώνα που έπαιξε με ευθύνη σωματείου. Λίστες αθλητών με τα στοιχεία ταυτότητας, Αριθμού δελτίου ή πιστοποιητικών έχουν προσκομιστεί στην διοργανώτρια με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής. Ο διαιτητής, οφείλει τυχόν ελλείψεις δικαιολογητικών να τις σημειώνει στην οικεία στήλη του Φ.Α. Ο έλεγχος γίνεται από το διαιτητή, υποχρεωτικά πριν την έναρξη των αγώνων, παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων και η συμπλήρωση του Φ.Α. Ο διαιτητής κρατάει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. από τους εκπροσώπους, διάστημα στο οποίο μπορεί να ζητηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας (μετά το κλείσιμο του Φ.Α. δεν γίνεται δεκτό αίτημα ταυτοπροσωπίας). Οι εκπρόσωποι των ομάδων, αναφέρουν στο φύλλο αγώνα ή μέσω επικοινωνίας στη διοργανώτρια, την περίπτωση που ο διαιτητής δεν εφαρμόσει τους ελέγχους που είναι στην αρμοδιότητά του για την τέλεση του αγώνα. Στην περίπτωση αυτή το αρμόδιο όργανο τιμωρεί τον διαιτητή με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων του τουρνουά για ένα μήνα.

22 14. Βαθμολογική κατάταξη ομάδων- ισοβαθμίες. Στους αγώνες του τουρνουά οι αγωνιζόμενες ομάδες, βαθμολογούνται σε περίπτωση νίκης με τρεις βαθμούς, σε ισοπαλία με ένα βαθμό, και σε ήττα με μηδέν βαθμούς. Τηρείται κανονικά βαθμολογικός πίνακας σύμφωνα με τα αποτελέσματα αγώνων που επικυρώνονται από το Φ.Α. που προσκομίζει υπογεγραμμένο ο διαιτητής στη διοργανώτρια. Οι ομάδες κατατάσσονται στο βαθμολογικό πίνακα με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκεντρώνει η καθεμιά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπάρχει βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η κάθε μια στους μεταξύ τους αγώνες (αυτή με τους περισσότερους λαμβάνει καλύτερη θέση από τις άλλες στη βαθμολογική κατάταξη). Αν προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε φτιάχνεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε φτιάχνεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί κατά τη διάρκεια του τουρνουά.. Αν προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε φτιάχνεται νέος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση, σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Αν και μετά από όλες τις διαδικασίες προκύψει νέα ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, τότε καλούνται οι ομάδες σε ουδέτερο γήπεδο για κανονικό αγώνα μπαράζ, που σε περίπτωση ισοπαλίας θα χτυπηθούν πέναλτυ (κανονική διαδικασία). Η ομάδα που θα επιτύχει τα περισσότερα τέρματα στη διαδικασία, είναι η νικήτρια. Δικαίωμα να χτυπήσουν πέναλτυ, έχουν όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο κατά τη λήξη του αγώνα. Σε περίπτωση που ομάδα τελειώσει με μεγαλύτερο αριθμό αθλητών τον αγώνα, από την αντίπαλη ομάδα, μειώνει τον αριθμό των αθλητών της, ώστε να εξισωθεί μα την αντίπαλο (ενημέρωση διαιτητή).

23 15. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες για τους παρακάτω αποκλειστικά λόγους. α. αντικανονικότητα γηπέδου ( μη τήρηση των κριτηρίων που αναφέρουμε σε άλλη παράγραφο). Γίνεται πριν την έναρξη του αγώνα και δεν υπάρχει βαθμολογική τιμωρία ή κατοχύρωση αγώνα υπέρ της φιλοξενούμενης. Αναβάλλεται ο αγώνας και ορίζεται εκ νέου. β. για αντικανονική διακοπή αγώνα που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετα με τον παρόντα κανονισμό απόφαση του διαιτητή. γ. για αντικανονική συμμετοχή αθλητή που υποχρεωτικά πρέπει να κατονομάζεται. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει ακριβώς να αναφέρονται οι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η ένσταση. Η ένσταση μπορεί να στρέφεται κατά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή που είναι δηλωμένος στο Φ.Α. δ. για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή που πρέπει υποχρεωτικά να κατονομάζεται. Οι ενστάσεις καταχωρούνται στην οικεία στήλη στο Φ.Α. από τους υπευθύνους του σωματείου που ενίστανται πριν την έναρξη ή και στο τέλος του αγώνα πριν την υπογραφή του Φ.Α. με την προϋπόθεση ότι ο διαιτητής θα έχει ειδοποιηθεί –μέσα στον αγωνιστικό χώρο- από τον υπεύθυνο του σωματείου, μέχρι το τέλος του αγώνα. Στην περίπτωση πλαστοπροσωπίας ο διαιτητής ειδοποιεί τον ή τους αθλητές για τους οποίους έχει γίνει η ένσταση να μην φύγουν από το γήπεδο, μέχρι να συγκεντρώσει και καταχωρήσει στο Φ.Α. τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν το αρμόδιο όργανο στην εκδίκαση της ένστασης (στοιχεία ταυτότητας, χαρακτηριστικά αθλητή, δείγμα υπογραφής). Επίσης ο διαιτητής έχει υποχρέωση να κρατήσει το δελτίο υγείας αθλητή ή κατάσταση και δελτίο αθλητικής ιδιότητας ή πιστοποιητικό γέννησης του αθλητή. Η άρνηση του αθλητή ή των παραγόντων της ομάδας για την παραπάνω διαδικασία, θεωρείται ως ομολογία του ιδίου και της ομάδας για τη διάπραξη του παραπτώματος, πράγμα το οποίο αναγράφεται στο φύλλο αγώνα. Εκδίκαση Ενστάσεων : Η εκδίκαση όλων των ενστάσεων θα γίνεται από την πενταμελή επιτροπή, που θα οριστεί και τη διοργανώτρια. Η επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Πέμπτη και απαραίτητα θα πρέπει να ανακοινώνει την ίδια μέρα την απόφαση. Δικαίωμα έφεσης, η κάθε ομάδα έχει μία μόνο φορά στη συγκεκριμένη απόφαση, και το αποτέλεσμα θα είναι τελεσίδικο. 16. ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ ● Κύπελα στις ομάδες που σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου είχαν την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στον όμιλο τους. Μετάλια στους πρωταθλητές αθλητές. ● Κύπελλο στιις υπερπρωταθλήτριες ανα ηλικιακή κατηγορία ● Τιμητικές πλακέτες διάκρισης, στους πρώτους σκόρερς σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. ● Τιμητικές πλακέτες διάκρισης, στους διακριθέντες (M.V.P.) αθλητές, σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

24 17. ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Εφαρμογή του ΚΑΠ σε όλες τις παραγράφους του εκτός των παρακάτω ειδικών κανονισμών που θα εφαρμόσουμε στο τουρνουά. Ειδικοί κανόνες τουρνουά που αντικαθιστούν οποιαδήποτε σχετική αναφορά τους στον Κ.Α.Π. Οι κίτρινες κάρτες ισχύουν μόνο στο συγκεκριμένο αγώνα, δεν προσμετρούνται για ποινή ή αθροίζονται σε ειδικό πίνακα για ποινή αθλητή. Αθλητής που θα αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες δεν τιμωρείται για επόμενο αγώνα, συμμετέχει κανονικά στον επόμενο. Αθλητής που αποβάλλεται (κόκκινη κάρτα) για αντικανονικό τρόπο παιχνιδιού δεν τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού από επόμενα παιχνίδια. Σε περίπτωση αντιαθλητικού τρόπου ή συμπεριφοράς αθλητή, η οτιδήποτε επιφέρει την αποβολή του κατά την άποψη του διαιτητή που δεν αρμόζει σε παιδί-αθλητή, αυτό θα επιφέρει τιμωρία που θα ισχύει για επόμενους αγώνες. Η ποινή θα ανακοινώνεται από την επιτροπή και θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα του επόμενου αγώνα της ομάδας του αθλητή, ώστε να υπενθυμίζεται η μη συμμετοχή του αθλητή. Σε περίπτωση που αθλητής υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα για δεύτερη φορά (δεν ισχύει η τιμωρία του, για αθλητικό παράπτωμα), η τιμωρία του μπορεί να είναι και αποβολή από τη διοργάνωση, δικαίωμα που έχει η πειθαρχική επιτροπή του τουρνουά. Σε περίπτωση πλαστοπροσωπίας αθλητή, πράγμα που θα αποδεικνύεται από βάσιμα στοιχεία και όχι υποψίες, τότε αποβάλλεται το τμήμα του συλλόγου από το τουρνουά, χωρίς έφεση κατά της απόφασης και ο αθλητής δεν μπορεί να συμμετάσχει έως το τέλος του τουρνουά σε κανένα άλλο τμήμα του συλλόγου του σε άλλη κατηγορία. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα σε προγραμματισμένο (τσεκαρισμένο) αγώνα δεν προσέλθει χωρίς να ειδοποιήσει(κανονική περίοδο) χάνει τον αγώνα με 3-0 και αφαιρείται μείον ένας βαθμός από τη συνολική βαθμολογία του.Εάν επαναληφθεί και δεύτερη φορά αυτόματα αποβάλλεται από το τουρνουά. Η ομάδα που βρίσκεται εντός του αγωνιστικού χώρου καταβάλλει κανονικά την αποζημίωση οδοιπορικών (γιατρού και διαιτητή). Η ομάδα που θα κριθεί υπαίτια βίαιων πράξεων, θα τιμωρείται με τον οριστικό αποκλεισμό της από το τουρνουά,σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής τουρνουά. Δεν επιτρέπεται ποδοσφαιριστής να αγωνίζεται ταυτόχρονα σε δύο ομάδες (Τιμωρείται ο ποδοσφαιριστής) Επιτρέπεται ποδοσφαιριστής να συμμετέχει ταυτόχρονα σε δύο ομίλους της ίδιας κατηγορίας, όπως επίσης και ολόκληρη ομάδα. Αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με δελτίο της διοργανώτριας και ως αποδεικτικό το διαβατήριο τους (πρωτότυπο), ή πιστοποιητικό γέννησης μεταφρασμένο από το προξενείο της χώρας του, ή φωτοτυπία πιστοποιητικού γέννησης ή οποία θα σφραγιστεί από τη διοργανώτρια.

25 18.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Για φέτος θα συγκροτηθεί, επιτροπή τουρνουά, η οποία θα αποτελείται από 5 άτομα. Η επιτροπή θα συνεδριάζει και θα αποφασίζει για θέματα τα οποία θα αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά, την επίλυση τυχόν προβλημάτων και την υλοποίηση νέων ιδεών βελτίωσής του.Η επιτροπή θα αποτελείται από δύο μέλη της διοργανώτριας και τα υπόλοιπα μέλη θα είναι εκπρόσωποι σωματείων οι οποίοι κάθε δίμηνο θα αλλάζουν. Στην επιτροπή θα δοθούν αρμοδιότητες ελέγχων, όπως πειθαρχικοί, έλεγχος γηπέδων, τήρησης των όρων προκήρυξης κ.λ.π. H επιτροπή έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του τουρνουά, να συμπληρώσει την προκήρυξη, να προσθέσει παραγράφους κανονισμών ή να διορθώσει οποιαδήποτε σημείο το οποίο θα βελτιώσει το τουρνουά. Οι αλλαγές των κανονισμών δεν επιτρέπεται να γίνονται από την επιτροπή, εφ’ όσον υπάρχει περιστατικό το οποίο είναι σε διαδικασία ένστασης ή έχει ήδη εκδικαστεί. 19. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Για την καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη πορεία του τουρνουά σε εβδομαδιαία βάση, τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες, οι σκόρερ, καθώς και όλα τα στοιχεία των αγώνων θα δημοσιεύονται: Στο επίσημο site της διοργανώτριας www. soccermanager.gr ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ SPORT team : διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων Μεσολογγίου 32- Aλιμος τηλ. 210 9946964 – φαξ 210 9910439 www.soccermanager.gr

26 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Η διοργανώτρια,είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με το συμφωνητικό συνεργασίας να παρέχει υπηρεσίες για την άρτια υποστήριξη της οργάνωσης του ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ >. Οι υπηρεσίες αναφέρονται αναλυτικά σε παράρτημα της προκήρυξης που ονομάζεται,συμφωνητικό συνεργασίας. Αντίστοιχα αναφέρονται οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των ομάδων,που συμφώνησαν,αφού ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της διοργανώτριας για την οργάνωση του τουρνουά. Ως οικονομική συνεργασία,ορίζεται ο παρακάτω τρόπος,τον οποίο οφείλουν να αποδεχθούν και να τηρήσουν,όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση. Η διοργανώτρια αναλαμβάνει όλη την γραμματειακή υποστήριξη του τουρνουά και όσα αναγράφονται,αναλυτικά στην προκήρυξη. Η διοργανώτρια οφείλει να καλύπτει τους αγώνες που ορίζονται να διεξαχθούν με διαιτητές. Σε περίπτωση που δεν προσέρθει διαιτητής για κάποιο λόγο, δεν συντάσσεται φύλλο αγώνα,άρα δεν υπάρχει αγώνας. Η κάθε γηπεδούχος ομάδα οφείλει να κανονίζει να υπάρχει απαραίτητα γιατρός ( να έχει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών) σε κάθε αγώνα με δική της επιβάρυνση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός δεν διεξάγεται αγώνας. Η γηπεδούχος θα μηδενίζεται του αγώνα ( εφ’ όσον υπάρχει συμφωνία να ορίζει γιατρό) με σκορ 3-0. Επίσης ο γιατρός του αγώνα υποχρεωτικά ελέγχει τα πιστοποιητικά υγείας και δίνει εντολή στο διαιτητή για την έναρξη του αγώνα, εφ’ όσον όλα είναι θεωρημένα και καλύπτουν όλους τους αθλητές. * αποζημίωση γιατρού : υποχρέωση γηπεδούχου * σε κάθε αγώνα που διεξάγεται,η κάθε ομάδα καταβάλλει στον διαιτητή (εκπρόσωπο της εταιρίας) 13’53 ευρώ μικτά (11ευρώ + το Φ,Π,Α 2.53), με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών θα αποστέλλονται με τους διαιτητές και θα εξοφλούνται μετρητοίς πριν την έναρξη του κάθε αγώνα. Κάθε ομάδα που θα συμμετέχει στη διοργάνωση θα υπογράψει συμφωνητικό,το οποίο θα κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Σε περίπτωση που κάποιο σωματείο ορίζει τρεις αγώνες συνεχόμενους το κόστος διαμορφώνετε ως εξής. (25 ευρώ + 5,75 το Φ.Π.Α.), η κάθε ομάδα.

27 Το club των ισχυρών


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ακαδημιών ποδοσφαίρου τομέας ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 2015-2016 τουρνουά υποδομών ποδοσφαίρου Δηλώστε συμμετοχή για την απόλυτη Ποδοσφαιρική Εμπειρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google