Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»

2 Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) ή ήπιες μορφές ενέργειας, είναι μορφές εκμεταλλεύσιμης ενέργειας που προέρχονται από διάφορες φυσικές διαδικασίες, όπως ο άνεμος, η γεωθερμία, η κυκλοφορία του νερού και άλλες. Ως «ανανεώσιμες πηγές» θεωρούνται γενικά οι εναλλακτικές των παραδοσιακών πηγών ενέργειας (π.χ. του πετρελαίου ή του άνθρακα), όπως η ηλιακή και η αιολική. Τα πλεονεκτήματα των ΑΠΕ είναι πολλά αφού είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν ουσιαστικά μηδενικά κατάλοιπα. Παρ’ όλα αυτά έχουν αρκετά μικρό συντελεστή απόδοσης, της τάξης του 30% ή και χαμηλότερο. Συνεπώς απαιτείται αρκετά μεγάλο αρχικό κόστος εφαρμογής σε μεγάλη επιφάνεια γης. Γι' αυτό το λόγο μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται σαν συμπληρωματικές πηγές ενέργειας.

3 ` Κυματική Ενέργεια Υδροηλεκτρική Ενέργεια Φωτοβολταικά Συστήματα

4 Αιολική Ενέργεια Βιομάζα Γεωθερμική

5

6 ΕΞΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ  1. Φρόντιζε να αξιοποιείς με τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή ενέργεια για τη θέρμανση του σπιτιού σου το χειμώνα.  2. Θυμήσου ότι ένας ανεμιστήρας μας δροσίζει, ενώ καταναλώνει ενέργεια όση και ένας κοινός λαμπτήρας φωτισμού. Η καλύτερη θέση για ένα ανεμιστήρα είναι η οροφή.  3. Φρόντιζε τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης το χειμώνα, ή το σύστημα ψύξης το καλοκαίρι, για να μη χάνεται πολύτιμη ενέργεια.  4. Φρόντιζε να μη μένουν αναμμένα φώτα σε δωμάτια, όταν δεν είναι απαραίτητο. Να θυμάσαι ότι οι λαμπτήρες φθορισμού είναι πολύ οικονομικότεροι από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, που παρέχουν το ίδιο φως Ακόμα, όλοι οι λαμπτήρες αποδίδουν περισσότερο φως, αν συνηθίζεις να τους ξεσκονίζεις συχνά.  5. Μη ξοδεύεις άσκοπα το νερό, που είναι πολύτιμο και μη χρησιμοποιείς ζεστό νερό όταν δεν χρειάζεται.  6. Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

7


Κατέβασμα ppt "«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google