Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης. ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης. ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης

2

3 ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ

4 ΦΥΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

5 Τι είναι τα καλλυντικά; Ως καλλυντικό ονομάζεται οποιοδήποτε παρασκεύασμα που προορίζεται για το δέρμα και έχει σκοπό να το καθαρίσει, να το αρωματίσει, να το προστατεύσει ή να το διατηρήσει σε μια καλή κατάσταση.

6 Στην Ευρώπη και στην Αμερική τα καλλυντικά που δεν έχουν χημικά συστατικά και δεν δοκιμάζονται σε ζώα ονομάζονται natural cosmetics, δηλαδή φυσικά καλλυντικά.

7 Στην Ελλάδα ο διαχωρισμός σε φυτικά καλλυντικά γίνεται γιατί κάποια καλλυντικά μπορεί να είναι φυτικά, δηλαδή ως πρώτες ύλες να έχουν χρησιμοποιήσει βότανα και φυτά, αλλά να μην είναι φυσικά, δηλαδή μπορεί να περιέχουν και χημικά.

8 καλλυντικάκαλλυντικά παρασκευασμένα με φυσικά συστατικά. Τα προϊόντα αυτά είναι δοκιμασμένα και συμβατά με το ανθρώπινο δέρμα, υποστηρίζουν τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος και προσφέρουν πιο ήπια και ολοκληρωμένη φροντίδα, χωρίς όμως να είναι λιγότερο δραστικά.

9 καλλυντικάκαλλυντικά παρασκευασμένα με φυσικά συστατικά. επιπλέον είναι κατά πολύ περισσότερο ασφαλή σε σχέση με τα συνθετικά προϊόντα και πολλές φορές έχουν υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας. το δέρμα αναπτύσσει αμυντικούς μηχανισμούς αποβολής των συνθετικών ουσιών με τις οποίες έρχεται σε επαφή, με επακόλουθο να μην επιτρέπει τη σε βάθος διείσδυση των δραστικών συστατικών του χημικού καλλυντικού προϊόντος.

10  Επίσκεψη στη βιομηχανία παρασκευής και συσκευασίας φυτικών και βιολογικών καλλυντικών Son De Paris

11 Τα επαγγέλματα που συναντήσαμε………  Χημικοί  Ηλεκτρολόγοι  Μηχανολόγοι  Ιατρικών Εργαστηρίων  Λογιστές  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  Υπεύθυνος μάρκετινγκ

12 και οι πρώτες ύλες από τη φύση……  Ελαιόλαδο  Αποστάγματα φρούτων ( μανταρίνι, κίτρο, λεμόνι, περγαμόντο κλπ.)  Μέλι  Γαϊδουρόγαλα

13 Η φύση εμπνέει την ανθρώπινη δημιουργία στο Νομό Μαγνησίας

14 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  Βιολογικό αγρόκτημα στα Χάνια  ΕΨΑ στην Αγριά του Βόλου  Γυναικείος συνεταιρισμός παραδοσιακών προϊόντων στην Πορταριά

15 Βιολογικό Αγρόκτημα Κουμούτση ΠΡΟΙΟΝΤΑ  Βιολογικό ελαιόλαδο  ελιές  κρασί  μηλόξιδο  και μέλι.

16 10 διαφορετικά είδη μελιού όπως ελάτου, πορτοκαλιάς-λεμονιάς, ανθέων, καστανιάς, βανίλιας ελάτου, θυμαρίσιο κ.α.

17  οι ασθένειες των μελισσών και οι εχθροί τους  η απόδοση των ανθοφοριών.  οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής,  η συγκρότηση, ο εξοπλισμός και το μέγεθος της ίδιας της μονάδας,  η βιολογική κατάσταση των μελισσοσμηνών,  η τοποθέτηση των κυψελών και η προστασία τους από την υγρασία, το ψύχος και τον άνεμο, πράγμα που ενδεχομένως να απαιτεί τη μετακίνησή τους. Ο κ. Κουμούτσης μας εξηγεί τι επηρεάζει την παραγωγή μελιού …….

18 και τις προϋποθέσεις για μια κερδοφόρα επιχείρηση  σωστή κατάρτιση του μελισσοκόμου, και ενημέρωση για τις οικονομοτεχνικές εξελίξεις και τις απαιτήσεις των καταναλωτών  ανταγωνιστικότητα των προϊόντων χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και χωρίς να θυσιάζονται οι σωστές, από περιβαλλοντικής και ηθικής άποψης, πρακτικές  και εφόσον οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, μια κυψέλη μπορεί να ξεπεράσει τα είκοσι και να αγγίξει σε απόδοση τα τριάντα κιλά τον χρόνο!

19 σπουδάζει, εξειδικεύεται και επεκτείνει στο εξωτερικό την οικογενειακή παράδοση βασισμένη σε διεθνή πρότυπα ποιότητας

20 ΕΨΑ Στην Αγριά του Βόλου

21 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Η λειτουργία της εταιρείας αρχίζει το 1924  Πρώτο προϊόν ήταν ο πάγος  Η παραγωγή λεμονάδας τα επόμενα έτη αποτελεί το εμβληματικό προϊόν της εταιρίας  το 1937, η λεμονάδα ΕΨΑ κερδίζει το Χρυσούν Βραβείον Ποιότητας στη Διεθνή ΄Εκθεση Θεσσαλονίκης

22 Το εργοστάσιο στο παρελθόν ……

23 Τα πρώτα μπουκάλια

24 Τα πρώτα μηχανήματα

25 Η βιομηχανία της ΕΨΑ σήμερα  Πρωτοποριακά προϊόντα (βυσσινάδα, Lemon Cola, τσάι με φρούτα)  Εξαγωγές σε χώρες με έντονο το ελληνικό στοιχείο  Προσπάθεια επέκτασης των εξαγωγών

26

27 Η ομάδα των μαθητών του προγράμματος παρακολουθεί με ενδιαφέρον ……………………

28 …….τη συνέντευξη με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΕΨΑ κ. Μίλη

29

30 και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες  Η ΕΨΑ προσλαμβάνει υπαλλήλους και αποφοίτους από το ΕΠΑΛ Αγριάς  Το δυναμικό της εταιρίας είναι 95 υπάλληλοι που καλύπτουν τις παρακάτω ειδικότητες : Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι, Ψυκτικοί, Ηλεκτρονικοί, Εργάτες Οδηγοί

31 Τα μυστικά της επιτυχίας της ΕΨΑ  Το νερό από τις πηγές του Πηλίου  Φρούτα από την τοπική παραγωγή  Υψηλή περιεκτικότητα φρούτου στους φυσικούς χυμούς  Ποιοτικός έλεγχος των προϊόντων

32 Ο γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς Πηλίου

33  Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1997 από γυναίκες της τότε Κοινότητας οι οποίες θέλησαν να αξιοποιήσουν παλιές συνταγές που βρίσκονταν για χρόνια στα συρτάρια των σπιτιών τους, σώζοντας τη γαστριμαργική παράδοση του τόπου.

34  Ταυτόχρονα πρότειναν σ' όλες τις γυναίκες του χωριού τρόπους για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ταυτόχρονη συνεισφορά στο οικογενειακό τους εισόδημα.

35  Σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει 35 μέλη.  Σε καθημερινή βάση οι γυναίκες εργάζονται στα δύο εργαστήρια του Συνεταιρισμού. Το ένα από τα εργαστήρια, μαζί με ένα εκθετήριο προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω του Προγράμματος LEADER.  Ο Συνεταιρισμός αρχικά παρασκεύαζε παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες όλων των φρούτων της περιοχής ενώ σήμερα παρασκευάζει μια μεγάλη σειρά προϊόντων χωρίς τη χρήση συντηρητικών και χρωμάτων.

36  Δουλεύουν γυναίκες από 45-66 ετών.  Πληρώνονται με την ώρα αλλά προσφέρουν και εθελοντική εργασία.  Η παραγωγή φτάνει στους 5-10 τόνους ανά προϊόν το χρόνο.  Πρώτες ύλες κυρίως από τη περιοχή του Πηλίου.  Διαφήμιση κυρίως στο ιντερνέτ και σε τουριστικά περιοδικά.  Αναλαμβάνουν catering βαφτίσεων και γάμων και τροφοδοτούν μεγάλα ξενοδοχεία με τα προϊόντα τους.  Προϊόντα με τη μεγαλύτερη ζήτηση το κάστανο και το μήλο φιρίκι.

37 Η φύση εμπνέει τους νέους σήμερα….

38

39  Αλετρά Ευανθία – Νίκη ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Βέρρας Ευάγγελος ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Μπόθου Αργυρώ ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Παναγιωτοπούλου Γεωργία ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Φλιούκα Σοφία ( Γ Ιατρικών Εργαστηρίων )  Ευθυμιάδης Βασίλειος ( Γ Μηχανολογίας )  Μάργος Μιχαήλ ( Γ Μηχανολογίας )  Παρίζη Ριντέν ( Γ Μηχανολογίας )  Σεγίσογλου Γεώργιος ( Γ Οχημάτων )  Κράλλης Αλέξανδρος  Αργυρίου Παναγιώτης  Ευδαίμων Ιωάννης  Λίποβ Βαλεντίνος ( Β Μηχανολογίας )  Κωνσταντουλάκης Γεώργιος ( Β Μηχανολογίας )  Μουτζάι Ρομάριος ( Β Μηχανολογίας )  Χαραλάμπους Παναγιώτης ( Β Δομικών Έργων )  Νευραδάκης Ιωάννης ( Β Οχημάτων )  Λίνδος Αγαμέμνων ( Β Ηλεκτρολόγων )  Μανάρας Βασίλειος ( Β Ηλεκτρολόγων )  Μπιτούνης Αχιλλέας ( Β Ηλεκτρολόγων )  Μπουρούνης Ελευθέριος ( Β Ηλεκτρολόγων )  Οικονόμου Μιχαήλ ( Β Ηλεκτρονικών )

40  Αβεντισιάν Σίλβα ( Συντονίστρια )  Κουδούνη Ευανθία  Νικολοπούλου Ελένη  Φωτοπούλου Ελένη


Κατέβασμα ppt "1 ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Σμύρνης. ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google