Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου Γιώργος Μαραθεύτης Δασκάλα:κα Χρύσω Κεττένη Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκ\θιας Έτος:2009-2010 Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου Γιώργος Μαραθεύτης Δασκάλα:κα Χρύσω Κεττένη Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκ\θιας Έτος:2009-2010 Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου Γιώργος Μαραθεύτης Δασκάλα:κα Χρύσω Κεττένη Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκ\θιας Έτος:2009-2010 Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου Γιώργος Μαραθεύτης Δασκάλα:κα Χρύσω Κεττένη Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκ\θιας Έτος:2009-2010

2 Το κάστρο της Κερύνειας χτίστηκε το 1208 μ.Χ. από τους Φράγκους, στη θέση που υπήρχε πρωτύτερα Βυζαντινό φρούριο. Ο Βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

3 Το Κάστρο έχει τετραγωνικό σχήμα. Κάθε γωνία του ενισχύεται από κυκλικούς πύργους που βρέχονται από τη θάλασσα στα βόρεια και ανατολικά του. Στις άλλες πλευρές προστατεύεται από βαθιά τάφρο. Είναι κατασκευασμένο από πέτρα και το ύψος τον τοίχων είναι πολύ μεγάλο.

4 Ήταν πολύ ισχυρό. Παρόλο που πολιορκήθηκε εννιά φορές, ποτέ δεν πάρθηκε με έφοδο. Λογγοβάρδοι, Γενουάτες, Μαμελούκοι, δοκίμασαν εναντίον του όλες τις πολεμικές μηχανές της εποχής, μα δεν κατάφεραν να το εκπορθήσουνε. Μονάχα με δόλο θα το κυρίευαν ή με συνθηκολόγηση. Ήταν πολύ ισχυρό. Παρόλο που πολιορκήθηκε εννιά φορές, ποτέ δεν πάρθηκε με έφοδο. Λογγοβάρδοι, Γενουάτες, Μαμελούκοι, δοκίμασαν εναντίον του όλες τις πολεμικές μηχανές της εποχής, μα δεν κατάφεραν να το εκπορθήσουνε. Μονάχα με δόλο θα το κυρίευαν ή με συνθηκολόγηση.

5 Επιδιορθώθηκε από τους Βενετσιάνους και σήμερα βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Εκεί βρίσκονται τώρα το καράβι της Κερύνειας που ανασύρθηκε από τα βάθη της Κερυνειώτικης θάλασσας κι άλλοι αρχαιολογικοί θησαυροί της Κύπρου.

6 Δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, αλλά κάτω από την εξουσία του Τούρκου εισβολέα στα κατεχόμενα.


Κατέβασμα ppt "Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου Γιώργος Μαραθεύτης Δασκάλα:κα Χρύσω Κεττένη Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκ\θιας Έτος:2009-2010 Θέκλα Παναγή Αντρεανή Κωνσταντίνου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google