Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέμα: ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέμα: ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέμα: ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
1Ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Τμήμα: Α’3 Ομάδα: Λάκκα Δώρα Μανδαλιού Κών/να Μπενέτση Δάφνη Παπαδοπούλου Μαρία Παπαναστάσης Κών/νος Παππά Εύη

2 Λαϊκό τραγούδι Λαϊκό τραγούδι (λαϊκό/ παραδοσιακό τραγούδι) ονομάζεται εκείνο το τραγούδι των Ελλήνων, δοσμένο σε ελληνική γλώσσα, που είναι εναρμονισμένο στο ύφος της ελληνικής αστικής λαϊκής μουσικής, τόσο από την αρχαιότητα, όσο και μεταγενέστερα, μετά το τέλος της δεκαετίας του 1950.

3 Μια νέα γενιά μουσικών αναπτύχθηκε ύστερα από το ρεμπέτικο τραγούδι, στη λαϊκή μουσική της εποχής.

4 Στη σημερινή εποχή το λαϊκό τραγούδι εξελίχθηκε από το δημοτικό με όλες του τις λαϊκές παραδόσεις και το ρεμπέτικο, και ενισχύθηκε με χρήση οργάνων όπως: μπουζούκι και κιθάρα.

5 Ένα μουσικό ρεύμα μεσογειακής καταγωγής (ή επιρροής) επηρέασε σημαντικά το λαϊκό τραγούδι, με έντονη χορευτική μουσική, των οποίων κύριοι εκτελεστές ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Μανώλης Χιώτης (συνθέτης), ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Σπύρος Ζαγοραίος.

6 Σημασία λαϊκού τραγουδιού:
Το λαϊκό τραγούδι είναι εκείνο το τραγούδι που έχει τη μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό του. Μέσα από αυτό το είδος τραγουδιού οι άνθρωποι περιγράφουν συναισθήματα όπως τη χαρά, τη λύπη, τον καημός αλλά και την λεγόμενη ‘καψούρα’ τους…

7

8 Σε αυτό βοήθησε και η άνθιση των ελληνικών ταινιών, η περίφημη χρυσή κινηματογραφική εποχή των δεκαετιών του 1960 και του 1970.

9

10 Επίσης σημαντικά πρόσωπα του λαϊκού τραγουδιού:
Μανώλης Αγγελόπουλος Πέτρος Γαϊτάνος Στράτος Διονυσίου Μαρινέλλα Δημήτρης Μητροπάνος Βίκυ Μοσχολιού Γρηγόρης Μπιθικώτσης Ρίτα Σακελλαρίου

11 Σύγχρονο λαϊκό τραγούδι

12 Στο Λαϊκό του 80 η επίδραση της δυτικής ποπ μουσικής, είναι πλέον εμφανέστατη καθώς και ο ρυθμός σημειώνεται γρηγορότερος. Ως «λαϊκό-ποπ» θεωρείται το είδος του τραγουδιού που ερμηνεύουν σύγχρονοι καλλιτέχνες όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Γιάννης Πλούταρχος και άλλοι.

13 Νίκος Οικονομόπουλος Νίκος Βέρτης Πάνος Κίαμος Νίκος Κουρκούλης Πάολα Πέγκυ Ζήνα Κών/νος Αργυρός Γιώργος Νταλάρας Γλυκερία Παντελής Παντελίδης Νότης Σφακιανάκης Γιώργος Τσαλίκης Νίκος Μακρόπουλος Δημήτρης Μητροπάνος Δάντης

14

15 Σύγχρονα λαϊκά ντουέτα:
Μητροπάνος- Πέγκυ Ζήνα (δε γλυτώνω) Θεοδωρίδου-Παπαρίζου (λάθος αγάπες) Καρράς-Παντελίδης (για τον ίδιο άνθρωπο μιλάμε) Πετρέλης-Βανδή (κάν’το αν μ αγαπάς) Πλούταρχος- Πέγκυ Ζήνα (τελειώσαμε λοιπόν) Οικονομόπουλος- Γονίδης (η αγάπη είναι τραγούδι Ρέμος-Βίσση (ένα ή κανένα) Θεοδωρίδου-Βέρτης (ένα φίλο μου καλό θα βρω)

16 Παντελής Παντελίδης Τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει αίσθηση με την φωνή και τα τραγούδια του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν έχει σπουδάσει ποτέ ούτε μουσική , ούτε τραγούδι. Είναι αυτοδίδακτος και τα τραγούδια του τα γράφει ο ίδιος. Τα Video με τις εμφανίσεις και τα τραγούδια του είναι διάσημα και έχουν εκατοντάδες χιλιάδες views στο youtube. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος απο προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. 

17 Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα
Δισκογραφία Αλκοολικές οι νύχτες Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα

18 Πάολα Φωκά Η Πάολα άρχισε να τραγουδά στα 14 της χρόνια μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού και την έγκριση από τους γονείς της. Στα 19 τραγουδούσε στο κέντρο διασκέδασης "Μαμούνια" στη Θεσσαλονίκη. Όταν ήταν μόνο 18 ετών η Πάολα υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία. Τότε ήταν που η τραγουδίστρια αποφάσισε να φύγει από την αγαπημένη της πόλη, τη Θεσσαλονίκη και να μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα και να κυνηγήσει το όνειρό της. Έτσι η Πάολα άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή , οι θαυμαστές της αυξάνονταν συνεχώς και τα τραγούδια της αγαπήθηκαν από τον κόσμο. 

19 Δισκογραφία "ΑΘΟΡΥΒΑ" (2005) "ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ" (2008)
"ΓΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΝΑ" (2012)

20 TEATRO Music Hall: Παόλα & Παντελής Παντελίδης βάζουν ξανά φωτιά στη νύχτα!
To νυχτερινό μαγαζί που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο τον προηγούμενο χειμώνα επιστρέφει για να βάλει φωτιά στις νύχτες μας! Ανοίγει τις πύλες του και μας υποδέχεται με Πάολα και Παντελή Παντελίδη. Μαζί τους ο STAN και η Τάμτα. Ύστερα από την πετυχημένη συνεργασία τους την περασμένη σεζόν, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της νυχτερινής ζωής της Αθήνας η πιο δυνατή συνεργασία του φετινού χειμώνα έρχεται με δόσεις ανανέωσης και πολλές εκπλήξεις.

21

22

23 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Θέμα: ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google