Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡ/ΣΜΟΣ :

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡ/ΣΜΟΣ :"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡ/ΣΜΟΣ : 1. 054
ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ   ΠΡ/ΣΜΟΣ : ,00 € (με ΦΠΑ) ΕΚΠΤΩΣΗ : 4,16 % μέση έκπτωση ΠΟΣΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : ,45 € (με ΦΠΑ) ΑΝΑΔΟΧΟΣ : Σ. ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ ΑΤΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ : 6/12/2013 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : 28/2/2014 ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ : οκτώ (8) μήνες ΠΕΡΑΙΩΣΗ : ΦΑΣΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΛΗΡΩΜΕΣ : ,132 € από Ε.Π. ‘’Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου’’ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ : 95 % ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ: ΓΕΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ : ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΑ ΚΑΖΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ TOY ΕΡΓΟΥ

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Κατά την διενέργεια των εκσκαφών στον κόμβο Σταδίου παρατηρήθηκαν σε ορισμένα σημεία ιδιαίτερα σαθρά εδάφη με αποτέλεσμα να γίνονται κατολισθήσεις εντός του καταστρώματος της περιμετρικής, ενώ υπήρχε κίνδυνος για τις ιδιοκτησίες ανάντη τόσο ενός κτήματος όσο και δυο κατοικιών μια μόνιμης και μιας εξοχικής.   Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελετητών γεωτεχνικών μηχανικών στις Σκοπός της αυτοψίας ήταν η διαπίστωση της ήδη διαμορφωμένης κατάστασης και η πρόταση δόκιμων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων κατολισθήσεων στο κατάστρωμα της υπό κατασκευή οδού. Σε συνέχεια της αυτοψίας συντάχθηκε έκθεση των μελετητών η οποία υποβλήθηκε στον Δήμο Σάμου στις Οι παρεμβάσεις οι οποίες υποδείχθηκαν από τους μελετητές περιελήφθησαν στο σύνολο τους στην εν λόγω εργολαβία Πρόσθετα μελετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία η κατασκευή σε ορισμένες ενδιάμεσες θέσεις συρματοκιβωτίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα κατολισθητικά φαινόμενα γαιωδών εδαφών και η τοποθέτηση συρματοπλέγματος ανάσχεσης βραχοπτώσεων στον τελευταίο κόμβο . Οι διατομές των τοιχίων είναι αυτές που έχουν εφαρμοστεί και υπολογιστεί από την γεωτεχνική μελέτη της περιμετρική οδό.

3 ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Φάση περαίωσης   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Φάση περαίωσης

4 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Μέσα στην περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 και λόγω των ασυνήθιστα υψηλών ποσοστών βροχοπτώσεων παρουσιάστηκαν σε τρεις θέσεις κατολισθητικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα στον κόμβο Βλαμαρής είχαμε καταπτώσεις ογκόλιθων μέσα στο δρόμο. Ο δρόμος καθαρίστηκε άμεσα από το Δήμο. Λίγο μετά τη διασταύρωση με το δρόμο στήνειας έχουμε κατολίσθηση γαιώδους πρανούς που εξελίσσεται με αργό ρυθμό. Αυτή αντιμετωπίζεται με προγραμματισμένη κατασκευή συρματοκιβωτίων, σε συνέχεια από την διπλανή θέση που έχουν ήδη κατασκευαστεί. Λίγο πριν τον κόμβο Σταδίου έγινε στις 24/2/2015 μεγάλη κατολίσθηση του ανάντι πρανούς (μετά το δεύτερο πατάρι) με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα δυο ρεύματα της περιμετρικής οδού. Απαιτείται ο καθαρισμός του δρόμου, απομάκρυνση των προϊόντων της κατολίσθησης, εκτίμηση της κατάστασης του πρανούς και άμεση λήψη μέτρων αντιστήριξης του πρανούς προκειμένου να δοθεί με ασφάλεια η οδός στην κυκλοφορία. Επισημαίνουμε ότι λόγω των φετινών βροχοπτώσεων και της συμπεριφοράς του δρόμου, απαιτείται να γίνει πλέον εξειδικευμένη και επιστάμενη εξέταση του δρόμου, προκειμένου να διαπιστωθεί η νέα κατάσταση.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΟ : ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡ/ΣΜΟΣ :"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google