Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ Α ΕΠΑ.Λ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2012-2013 ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΜΠΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ Α ΕΠΑ.Λ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2012-2013 ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΜΠΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ Α ΕΠΑ.Λ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2012-2013 ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΜΠΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

2 Υποερωτήματα Προσωνύμια της Λήμνου Προσωνύμια της Λήμνου Τοπωνύμια Τοπωνύμια Πως παρουσιάζεται η Λήμνος στον Όμηρο Πως παρουσιάζεται η Λήμνος στον Όμηρο Πως παρουσιάζεται η Λήμνος στη μυθολογία Πως παρουσιάζεται η Λήμνος στη μυθολογία

3 Προσωνύμια της Λήμνου Η λέξη Λήμνος προήλθε από τους πανάρχαιους χρόνους, φαίνεται πως είναι φοινίκη και σημαίνει λευκή. Άλλες παλιές ονομασίες της είναι επίσης: Δίπολης, επειδή είχε δύο ισχυρές πόλεις, τη Μύρινα και την Ηφαιστεία. Δίπολης, επειδή είχε δύο ισχυρές πόλεις, τη Μύρινα και την Ηφαιστεία. Αιθάλεια, από τη λέξη αιθάλη, που σημαίνει καπνός, λόγω του ηφαιστείου της. Αιθάλεια, από τη λέξη αιθάλη, που σημαίνει καπνός, λόγω του ηφαιστείου της. Σιντία, από τους πρώτους κατοίκους της Σιντίες. Σιντία, από τους πρώτους κατοίκους της Σιντίες. Υψιπύλεια, από την αρχαία βασίλισσα της Υψιπύλη. Υψιπύλεια, από την αρχαία βασίλισσα της Υψιπύλη. Νησί του Ηφαίστου, εξαιτίας των ηφαιστείων στην προϊστορική εποχή και της σχέσης της με το θεό Ήφαιστο. Νησί του Ηφαίστου, εξαιτίας των ηφαιστείων στην προϊστορική εποχή και της σχέσης της με το θεό Ήφαιστο. Ανεμόεσσα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ανεμόεσσα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

4 Τοπωνύμια Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα τοπωνυμία της Λήμνου, μερικά από αυτά είναι: Τσιμάνδρια το χωριό πήρε το όνομα του από την φράση ‘ μάνδρες’ Τσιμάνδρια το χωριό πήρε το όνομα του από την φράση ‘ μάνδρες’ Ατσική το όνομα του χωριού προέρχεται από τα αρχαία χρόνια. Όταν ευγκαταστάθηκαν από την Αθήνα (αττική) οι κληρούχοι, του έδωσαν το όνομα ΄Αττική. ΄ Ατσική το όνομα του χωριού προέρχεται από τα αρχαία χρόνια. Όταν ευγκαταστάθηκαν από την Αθήνα (αττική) οι κληρούχοι, του έδωσαν το όνομα ΄Αττική. ΄ Κάσπακας το όνομα προήλθε από το ναύαρχο του Βυζαντίου Κάσπακα. Κάσπακας το όνομα προήλθε από το ναύαρχο του Βυζαντίου Κάσπακα. Πεδινό πήρε την ονομασία του από την πεδινή μορφολογία της περιοχής. Πεδινό πήρε την ονομασία του από την πεδινή μορφολογία της περιοχής.

5 Πως παρουσιάζεται η Λήμνος στον Όμηρο Η Λήμνος αναφέρεται από τον Όμηρο πως ήταν πρώτη σε εμπόριο θεραπευτικής Γης γνωστή με το όνομα «Λημνία Γη». Η Λήμνος υμνήθηκε από τον Αισχύλο τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη.

6 Πως παρουσιάζεται η Λήμνος στη μυθολογία Ο Ήφαιστος ένας από τους 12 θεούς του Ολύμπου ήταν γιός του Δία και της Ήρας θεός της φωτιάς και της μεταλλουργίας. Όταν βρέθηκε κάποτε σε καυγά των γονέων του, έτρεξε να προστατεύσει την μητέρα του τότε ο Δίας τον άρπαξε από το πόδι και τον πέταξε από το κατώφλι του Ολύμπου. Καθώς στριφογύριζε στον ουρανό μια μέρα κατά το ηλιοβασίλεμα έπεσε στην Λήμνο κοντά στο Μοσχύλο και έμεινε κουτσός στο ένα πόδι. Οι κάτοικοι του νησιού Σιντιές τον δέχτηκαν με προθεσμία και τον περιποιηθήκαν.

7 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΠΑΛ ΜΥΡΙΝΑΣ Α ΕΠΑ.Λ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2012-2013 ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΩΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΜΠΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google