Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ονουφρίου Χριστίνα Αντρέας Γεωργίου Ε΄τάξη 10/3/2014

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ονουφρίου Χριστίνα Αντρέας Γεωργίου Ε΄τάξη 10/3/2014"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ονουφρίου Χριστίνα Αντρέας Γεωργίου Ε΄τάξη 10/3/2014
Αντρέας Γεωργίου Ε΄τάξη 10/3/2014 ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

2 Η ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ευρύτερη περιοχή της λίμνης Τιτικάκα, στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία, είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο τόσο από ιστορικής – αρχαιολογικής όσο και από μεταφυσικής σημασίας, καθώς εκεί συναντάμε περίεργα και μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία, “ιδιοτροπίες” της φύσης αλλά και πολλές παράξενες μαρτυρίες, με τις οποίες θα ασχοληθούμε σε επόμενη δημοσίευση. Το θέμα μας σήμερα είναι ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής: η μυστηριώδης “πόρτα των Θεών” ή “Puerta de Hayu Marka” που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Puno στο Περού.

3 Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Στην Βολιβία, στην αρχαία πολιτεία Τiahuanaco και σε υψόμετρο μέτρων βρίσκεται η Πύλη του Ήλιου. Η Πύλη είναι ένας μονόλιθος βάρους 11 τόνων, με άγνωστη ημερομηνία κατασκευής αλλά και άγνωστους αυτούς που την κατασκεύασαν .Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κάποιος να μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει τα σύμβολα που φέρει πάνω της, αλλά ούτε και να τα αποκωδικοποιήσει. Τα σύμβολα της απεικονίζουν παράξενες ανθρώπινες φιγούρες, ζώα αλλά και μυστηριώδη πουλιά που δεν υπάρχουν στο ζωικό βασίλειο της γης. Ο ηλιακός Θεός Viracocha κρατώντας κεραυνούς στα χέρια του, δεσπόζει στο κέντρο  της πύλης ενώ σύμφωνα με τον Γερμανό αρχαιολόγο Arthur Posnasky η αληθινή ηλικία της Πύλης του Ήλιου πρέπει να ξεπερνά τα χρόνια

4 ΣΤΟΥΝΧΕΝΤΖ ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Το όνομα Στόουνχεντζ (Stonehenge) προέρχεται από τις αρχαίες αγγλικές λέξεις Stanhen gist, που σημαίνουν "κρεμαστοί λίθοι" και έδωσαν το όνομά τους σε μια ολόκληρη κατηγορία μνημείων γνωστών ως henge(s), δηλαδή κυκλικές ή οβάλ σχήματος περιοχές με διακριτά χαρακτηριστικά τους το κυκλικό ανάχωμα και την τάφρο που το περιβάλλει.

5 Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΥ ΟΡΚΝεϊ
Η Καρδιά του Νεολιθικού Όρκνεϊ (Heart of Neolithic Orkney) αναφέρεται σε μία ομάδα νεολιθικών μνημείων που βρίσκονται στα Σκωτσέζικα νησιά Όρκνεϊ (Orkney). Το όνομα υιοθετήθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ όταν το 1999 τα ανακήρυξε Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

6 Ο κυκλος του μποντγκαρ Ο Κύκλος του Μπρόντγκαρ (Ring of Brodgar) είναι ένα νεολιθικό μνημείο και κύκλος μεγαλίθων που βρίσκεται στο νησί Μέινλαντ του συμπλέγματος νησιών Όρκνεϊ της Σκωτίας. Ο κύκλος βρίσκεται σε ένα μικρό ισθμό ανάμεσα στο Λοχ Στέννες και στο Λόχ Χάρραϊ


Κατέβασμα ppt "Ονουφρίου Χριστίνα Αντρέας Γεωργίου Ε΄τάξη 10/3/2014"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google