Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ισπανία Βαρκελώνη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ισπανία Βαρκελώνη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ισπανία Βαρκελώνη

2 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Πληθυσμός: 46.853.045
Ιβηρική Χερσόνησος, Δυτική Ευρώπη

3 ΣΗΜΑΙΑ Αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες σε κόκκινο και κίτρινο . Μία απλοποιημένη έκδοση του ισπανικού εθνόσημου εικονίζεται στην κίτρινη λωρίδα, κοντά στην πλευρά του ιστού.

4 Palau Nacional του cuellar
ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ 1 Palau Nacional του cuellar Στο λόφο του Montjuic (ο λόφος των Εβραίων στα Καταλανικά) κυριαρχεί το Palau Nacional. Το πάρκο χτίστηκε το 1929 μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο για την Παγκόσμια Έκθεση.

5 ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ 2 Σαγράδα Φαμίλια
Είναι μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη Σχεδιάστηκε από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί ( ). Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ

6 ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ 3 Καμπ Νου Το Κάμπ Νόου (Camp Nou) είναι ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα. Ονομάζεται έτσι από την καταλανική έκφραση «νέο πεδίο», «νέος κάμπος». Η επίσημη ονομασία του είναι Estadi del Futbol Club Barcelona, δηλαδή Στάδιο του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Μπαρθελόνα. Το νέο γήπεδο έχει πάνω από θέσεις.

7 ΕΘΙΜΑ Οι ταυρομαχίες γίνονται μονάχα στην Ισπανία, το Μεξικό και την Πορτογαλία σε ειδικά διαμορφωμένα αμφιθέατρα. Στο κέντρο ενός αμφιθεάτρου βρίσκεται η πλατεία των ταύρων . Η αρένα έχει τρεις πόρτες. Από τη μια μπαίνουν οι ταυρομάχοι με τη συνοδεία τους. Από τη δεύτερη πόρτα μπαίνουν οι ταύροι και από την τρίτη βγάζουν τους σκοτωμένους ταύρους. Στην πρώτη φάση οι βοηθοί ερεθίζουν τον ταύρο με τους κόκκινους μανδύες τους. Στη δεύτερη φάση ο ταυρομάχος καρφώνει στη ράχη του ταύρου ακόντια δύο μέτρων περίπου. Αυτά τρυπούν το δέρμα του ταύρου δύο εκατοστά. Στην τρίτη αυτή φάση, τον σκοτώνει ο ταυρομάχος.

8 ΠΑΣΧΑ Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ολόκληρη η καθολική Ισπανία τιμά με παραδοσιακά ήθη και έθιμα τα Πάθη του Ιησού και την Ανάσταση. Ένα από πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά έθιμα στην Ισπανία είναι οι λιτανείες που έχουν παράδοση αιώνων. Διοργανώνονται από τις αδελφότητες, στα ισπανικά cofradías, σε όλη την Ισπανία και συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου που θέλουν να τις δουν από κοντά. Λέγεται δε ότι μαζί με την Ιταλία η Ισπανία είναι η μόνη καθολική χώρα στην Ευρώπη όπου οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του Πάσχα τηρούνται τόσο πιστά.

9 Γιατί θα ήθελα να επισκεφτώ την Ισπανία !
Θα θέλαμε να επισκεφτούμε την Ισπανία για τα ωραία αξιοθέατα, το ποδόσφαιρο και τα ωραία κορίτσια !

10 ONOMATA Mike Galtemis Alex Vasilakis


Κατέβασμα ppt "Ισπανία Βαρκελώνη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google