Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Άλωση της Κωσταντινουπολης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Άλωση της Κωσταντινουπολης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Άλωση της Κωσταντινουπολης
Παπαδάκη Ουρανία Μαρία Ε1

2 Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωσταντίνος Παλαιολόγος από τον οθωμανικό στρατό, με αρχηγό τον σουλτάνο Μωάμεθ Β. Η πολιορκία κράτησε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαϊου Όταν τελικά η Κωσταντινούπολη και η Βυζαντινή αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.

3 Στις 29 Μαιου ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση.
Η μεγάλη μπορμπάρδα πετούσε φλόγες για να κάψει τα τοίχη. Οι Βυζαντινοί γέμισαν την ταφρο με νερό και έπνιξαν πολλούς πολιορκιτές.

4 Οι βυζαντινοί έριχναν όσους πολιορκητές προσπαθούσαν να ανεβούν με ανεμόσκαλεςστα τοίχη.Η ημέρα τελείωναι και η νίκη πήγεναι και πάλι στους βυζαντινούς. Τότε όμως ο Ιουστινιάνης πληγώθηκε και αυτό τρόμαξε τους βυζαντινούς

5 Μία ομάδα γενιτσάρων μπήκε στην πόλη από μια μικρή αφύλακτη πύλη και άνοιξε μεγάλες τρύπες για να μπουν και οι υπόλιποι. Οι πολιορκιμένοι άρχισαν να χτυπιούνται και να υποχορούν. Στην πύλη του Ρωμανού πολέμισε γενναία ο αυτόκράτορας του Βυζαντίου Κωσταντίνος Παλαιολόγος ο οποίος ήταν και ο τελευτέος αυτοκράτορας το βυζαντίου.

6 Τελικά όμως η πόλη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών τούρκων.

7 ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ένα μέρος της της μορμπάρδας Μωάμεθ Κωσταντίνος Παλαιολόγος


Κατέβασμα ppt "Η Άλωση της Κωσταντινουπολης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google