Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οθόνη αφής Η οθόνη αφής είναι μια συσκευή εισόδου που μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία και τη θέση από ένα άγγιγμα μέσα στην περιοχή της οθόνης. Ο όρος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οθόνη αφής Η οθόνη αφής είναι μια συσκευή εισόδου που μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία και τη θέση από ένα άγγιγμα μέσα στην περιοχή της οθόνης. Ο όρος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οθόνη αφής Η οθόνη αφής είναι μια συσκευή εισόδου που μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία και τη θέση από ένα άγγιγμα μέσα στην περιοχή της οθόνης. Ο όρος αναφέρεται γενικά στην αφή ή άγγιγμα της οθόνης της συσκευής με ένα δάχτυλο ή χέρι. Οι οθόνες αφής μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν και παθητικά αντικείμενα, όπως μια γραφίδα. Ωστόσο, αν το αντικείμενο που ανιχνεύεται είναι ενεργό/σε δραστηριότητα, όπως με ένα στυλό λέιζερ/φωτός, ο όρος οθόνη αφής γενικά δεν ισχύει. Η ικανότητά του να αλληλεπιδρά κανείς άμεσα με μια οθόνη συνήθως υποδηλώνει την παρουσία μιας οθόνης αφής.συσκευή εισόδουχέρι γραφίδα Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι περισσότερες καταναλωτικές οθόνες αφής μπορούσαν να ανιχνεύσουν μόνο ένα σημείο επαφής σε κάθε στιγμή, και λίγες είχαν τη δυνατότητα να ανιχνεύσουν πόσο δυνατή ήταν η επαφή. Αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει με την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας πολυ-αφής.

2 Οθόνη αφής Οι οθόνες αφής έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, επιτρέπουν την απευθείας αλληλεπίδραση με τα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη, όπου και αν αυτή εμφανίζεται, και όχι έμμεσα όπως με ένα ποντίκι ή touchpad (πινακίδιο αφής). Δεύτερον, επιτρέπει σε κάποιον να το κάνει χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε συσκευή ενδιάμεσα, όπως π.χ. μια γραφίδα που πρέπει να κρατείται με το χέρι. Τέτοιες οθόνες μπορούν να συνδεθούν με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης, διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στο σχεδιασμό των ψηφιακών συσκευών, όπως οι προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί (PDA), οι δορυφορικές συσκευές πλοήγησης και τα κινητά τηλέφωναποντίκι

3

4 Αντιστασιακή Μια επιφάνεια αντιστασιακής οθόνης αφής αποτελείται από πολλά στρώματα. Τα πιο σημαντικά είναι δύο λεπτές μεταλλικές ηλεκτραγώγιμες και αντιστάσιμες επιφάνειες, που χωρίζονται από λεπτό διάστημα. Όταν κάποιο αντικείμενο αγγίζει αυτό το είδος της επιφάνειας αφής, τα στρώματα συνδέονται σε ένα ορισμένο σημείο, και στη συνέχεια η επιφάνεια αντιδρά ηλεκτρικά παρόμοια με δύο διαιρέτες τάσης που συνδέονται με τις εκροές τους. Αυτό προκαλεί μια αλλαγή στο ηλεκτρικό ρεύμα ΚΑΙ έχει καταχωρηθεί ως νέο γεγονός αφής και αποστέλλεται στον ελεγκτή για επεξεργασία.

5 χωρητική Μια επιφάνεια χωρητικής οθόνης αφής είναι καλυμμένη με ένα υλικό, συνήθως οξείδιο ινδίου - κασσίτερου, που οδηγεί ένα συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα στον αισθητήρα. Ο αισθητήρας ως εκ τούτου παρουσιάζει ένα ακριβώς ελεγχόμενο πεδίο από αποθηκευμένα ηλεκτρόνια τόσο στον οριζόντιο όσο και στον κατακόρυφο άξονα - επιτυγχάνει χωρητικότητα. Το ανθρώπινο σώμα είναι επίσης μια ηλεκτρική "συσκευή" η οποία έχει αποθηκεύσει ηλεκτρόνια και κατά συνέπεια παρουσιάζει χωρητικότητα. Οι αισθητήρες χωρητικότητας δουλεύουν βασισμένοι στην εγγύτητα, και δεν χρειάζεται να ακουμπηθούν άμεσα για να ενεργοποιηθούν. Είναι μια αξιόπιστη τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως σημεία πώλησης, βιομηχανικοί έλεγχοι, καθώς και περίπτερα ενημέρωσης του κοινού. Έχει μεγαλύτερη ακρίβεια από την αντιστασιακή τεχνολογία, αλλά ανταποκρίνεται μόνο σε επαφή με δάχτυλο και δεν θα λειτουργήσει με ένα χέρι καλυμμένο σε γάντι ή με στυλό ή γραφίδα. Οι χωρητικές οθόνες αφής μπορούν επίσης να υποστηρίξουν πολυαφή (multitouch). Ένα καλό παράδειγμα αυτού του τύπου αποτελούν οι οθόνες των iPhone και iPod Touch της Apple, και του T-Mobile G1 της HTC (κυκλοφορεί μόνο στις ΗΠΑ).χωρητικότηταπολυαφήiPhone

6 Οθόνες αφής Οθόνες αφής κυκλοφορούν στην αγορά για δεκαετίες, αλλά μόνο πρόσφατα έχουν αρχίσει να δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Όσο πιο περίπλοκο γίνεται το λογισμικό τόσο αυξάνει και η ανάγκη για ένα καλύτερο σύστημα αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή. Μπορούν οι οθόνες αφής να αντικαταστήσουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι; Η επικοινωνία με τον υπολογιστή μέσω ομιλίας, χειρονομιών και αφής ήταν πάντα το αγαπημένο θέμα μελλοντολόγων και ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Σήμερα υπάρχουν δεκάδες ερευνητικά προγράμματα που προσπαθούν να διδάξουν υπολογιστές να καταλαβαίνουν ανθρώπινες ομιλίες, χειρονομίες, ακόμη και να αναγνωρίζουν τις εκφράσεις του προσώπου. Στην πραγματικότητα όμως ο βασικός τρόπος επικοινωνίας με τον υπολογιστή παραμένουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

7 Οθόνες αφής Μέθοδοι επικοινωνίας όπως ομιλία και χειρονομίες βρίσκονται ακόμη μακριά από τα ράφια των καταστημάτων, αλλά οι οθόνες αφής είναι μια άλλη ιστορία. Ήδη το iPhone έχει αποδείξει περίτρανα πόσο εύχρηστη μπορεί να είναι μια συσκευή που βασίζεται μόνο σε μια οθόνη αφής για την επικοινωνία της με το χρήστη. Και αν η τεχνολογία αυτή δουλεύει στη μικρή κλίμακα του iPhone, γιατί να μην δουλεύει και στη μεγαλύτερη κλίμακα ενός φορητού υπολογιστή;

8 Οθόνες αφής Το μυστικό της επιτυχίας του iPhone είναι ότι η οθόνη του χρησιμοποιεί τεχνολογία πολυαφης, δηλαδή αναγνωρίζει περίπλοκες χειρονομίες, καθώς και την επαφή από πολλά δάκτυλα ταυτόχρονα, αντίθετα από τις κλασικές οθόνες αφής που αναγνωρίζουν μόνο ένα σημείο επαφής τη κάθε φορά. Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που οδήγησε αυτή τη τεχνολογία στη μαζική παραγωγή, αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Ήδη η Microsoft αναπτύσσει την νέα έκδοση των Windows Mobile, που θα εκμεταλλεύεται την τεχνολογία πολυαφης, και όπου πηγαίνει η Microsoft την ακολουθούν οι κατασκευαστές συσκευών. Ωστόσο με τι θα μοιάζουν αυτές οι συσκευές πολυαφης; η πιο κλασική υλοποίηση σίγουρα θα είναι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής ο οποίος στην ουσία είναι ένας φορητός χωρίς πληκτρολόγιο. Υπάρχουν όμως και πιο ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές πιθανότητες. Ενδείξεις βρίσκουμε στις πατέντες της Apple, όπου αναφέρεται ένα τηλέφωνο τύπου clamshell, το οποίο, όταν είναι κλειστό το καπάκι, είναι διαφανές και ευαίσθητο στην αφή, ενώ, όταν είναι ανοικτό, εμφανίζει ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο αφής.

9 Οθόνες αφής Μια πιο πεζή αλλά εξίσου ενδιαφέρουσα πατέντα περιγράφει μια μεγάλη επιφάνεια αφής κάτω από το κλασικό πληκτρολόγιο ενός φορητού υπολογιστή, η οποία απενεργοποιείται αυτόματα όταν ειδικοί αισθητήρες βλέπουν ότι τα χέρια του χρήστη βρίσκονται πάνω στο πληκτρολόγιο. Η τεχνολογία πολυαφης όμως είναι μόνο το πρώτο μέρος της εξίσωσης. Πρέπει να υπάρχει και λογισμικό που να έχει τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτεί. Πάλι οι πατέντες της Apple δίνουν πολύτιμα στοιχεία για το πώς μπορεί να συμπεριφέρεται ένα περιβάλλον εργασίας, που θα είναι σχεδιασμένο για οθόνες αφής. Στοιχεία του περιβάλλοντος εργασίας όπως κουμπιά και εικονίδια, είναι δυνατόν να μεγεθύνονται αυτόματα για να διευκολύνουν την επιλογή τους όταν ο χρήστης τα ακουμπά, ενώ η λειτουργία που εκτελεί το πρόγραμμα αλλάζει ανάλογα με τα δάκτυλα που αυτός χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, με το δείκτη κάνουμε αριστερό κλικ, ενώ με το δείκτη και το μέσο δεξί κλικ. Κύλιση της οθόνης κάνουμε με τρία δάκτυλα μαζί ενώ με τέσσερα δάχτυλα ενεργοποιούμε το Dashboard.

10 Οθόνες αφής Όλα τα παραπάνω είναι απολύτως εφικτά χάρη στη σημερινή τεχνολογία, αλλά η ευρύτερη αποδοχή των συσκευών αφής εξαρτάται άμεσα από το κόστος. Ακόμα όμως, οι συσκευές αφής έχουν πολύ υψηλά κοστολόγια και ως εκ τούτου οι συσκευές αφής δεν πρόκειται προς το παρόν να αντικαταστήσουν σύντομα τα πληκτρολόγια και το ποντίκι. Έτσι, όλα εξαρτώνται από εταιρείες όπως η Apple, που έχουν τα κεφάλαια και την κατασκευαστική υποδομή για να κυκλοφορήσουν συσκευές με τεχνολογία αφής όπως το iPhone σε λογικές τιμές και σε αρκετά μεγάλες ποσότητες.

11 εικόνα

12 Φωτογραφία

13 Capacitive οθόνες: Οι capacitive touch screens, σε αντίθεση με τις resistive, λειτουργούν αντιλαμβανόμενες την αγωγιμότητα του δέρματος των δαχτύλων σας. Δεν απαιτείται πίεση για να εντοπίσουν με επιτυχία κάθε άγγιγμά σας και η παράμετρος αυτή «απογειώνει» την απόκριση που έχουν στις εντολές σας. Συνήθως το εξωτερικό τους στρώμα είναι φτιαγμένο από σκληρό ανθεκτικό γυαλί, εύκολο στο σκούπισμα από τις δαχτυλιές και ικανό να αντιληφθεί πολλαπλά αγγίγματα (multi-touch). Ωστόσο, γραφίδες, γάντια και λοιπά διαφορετικά αντικείμενα αποτελούν εφιάλτη για την capacitive τεχνολογία η οποία εμπιστεύεται μόνο… το δάχτυλό σας. Μερικά κινητά με capacitive οθόνη είναι τα Apple iPhone, HTC Desire, Nokia N8, Samsung Galaxy S και Samsung Wave.

14 Capacitive οθόνη

15 I phone Το iPhone συγκαταλέγεται στην κατηγορία των έξυπνων κινητών (smartphones), συσκευών που συνδυάζουν πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων, φωτογραφική μηχανή/βιντεοκάμερα και κινητό τηλέφωνο με ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το iPhone είναι προϊόν της εταιρείας Apple, η οποία το κυκλοφόρησε στην αγορά των ΗΠΑ στις 29 Ιουνίου 2007. Έχει κυκλοφορήσει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Ιαπωνία. Διαθέτει χωρητική οθόνη πολυαφής και ελάχιστο υλικό διεπαφής (καθόλου φυσικό πληκτρολόγιο). Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διαδικτύου περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και φυλλομετρητή ιστοσελίδων με δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi.ΔιαδίκτυοApple ΗΠΑ29 Ιουνίου2007ΕυρώπηςΙαπωνίαχωρητική οθόνη πολυαφής ηλεκτρονικό ταχυδρομείοφυλλομετρητή ιστοσελίδωνWi-Fi

16 I phone Η πρώτη έκδοση κινητού τηλεφώνου iPhone κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007, το οποίο διέθετε τετραπλή ζώνη (quad band) με τεχνολογία EDGE. Οι χώρες που το διέθεσαν στην αγορά τους μετά τις ΗΠΑ ήταν το ΗΒ, η Γαλλία και η Γερμανία το Νοέμβριο του 2007 ενώ η Ιρλανδία και η Αυστρία το διέθεσαν την άνοιξη του επόμενου έτους. Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, τον Ιούλιο του 2008, κυκλοφόρησε το iPhone δεύτερης γενιάς, το iPhone 3G, που περιελάμβανε την υποστήριξη κινητής τηλεφωνίας 3G, σε 22 χώρες, μέσα σε αυτές και οι έξι πρώτες, ενώ αργότερα ξεπέρασε τις 80. Ακόμα μία εξέλιξη του iPhone, το iPhone 3GS, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 σε Αμερική και Ευρώπη. Στις 24 Ιουλίου 2010 ο CEO της Apple ανακοίνωσε την τέταρτη γενιά του iPhone με ονομασία iPhone 4. Το iPhone 4 έχει μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, εμπρόσθια κάμερα για βίντεο κλήσεις, κάμερα 5 megapixel με φλας και νέο σχεδιασμό υψηλής ποιότητας. Η τελευταία έκδοσή του κινητού είναι το iPhone 4S, το οποίο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 11 Νοεμβρίου 2011. [1]EDGEΗΒ ΓαλλίαΓερμανίαΙρλανδία Αυστρία2008ΑμερικήiPhone 4S [1] Το iPhone χρησιμοποιεί τον μικροεπεξεργαστή ARM 1176.ARM 1176

17 I phone photo

18 Κινητό τηλέφωνο Κινητό τηλέφωνο [Επεξεργασία]Επεξεργασία Το iPhone διαθέτει λειτουργίες: σύσκεψης, αναμονής κλήσεως, συγχώνευσης κλήσεων, αναγνώρισης κλήσεως και διασύνδεσης με εφαρμογές άλλων κυψελοειδών δικτύων και άλλες λειτουργίες του iPhone. Παραδείγματος χάρη, εάν κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής ενός τραγουδιού, δεχθεί μία εξερχόμενη κλήση, το κομμάτι θα σταματήσει σταδιακά. Αφού τερματιστεί η κλήση, η μουσική θα επιστρέψει πάλι σταδιακά. Το iPhone επίσης περιλαμβάνει τη λειτουργία Οπτικού Φωνητικού Ταχυδρομείου, παράλληλα με την Cingular, η οποία προσφέρει στο χρήστη μία λίστα πρόσφατων φωνητικών μηνυμάτων στην οθόνη, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καλέσει την φωνητική υπηρεσία. Αντίθετα με τις περισσότερες άλλες εταιρείες, τα μηνύματα μπορούν να ακουστούν χωρίς απαραιτήτως χρονολογική σειρά, επιλέγοντάς τα από μια λίστα. Η Cingular ανανέωσε πλήρως την υποδομή του φωνητικού της ταχυδρομείου για να υποδεχτεί τη νέα αυτή λειτουργία, σχεδιασμένη από την Apple. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά στα εισερχόμενα, παρόμοια με την εφαρμογή Mail, η οποία τοποθετεί τα κείμενα όλων των παραληπτών μαζί με τις απαντήσεις. Τα μηνύματα κειμένου απεικονίζονται σε φούσκες ομιλίας (όπως και στο iChat) κάτω από το όνομα κάθε παραλήπτη.

19 iPod πρώτης γενιάς Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στης 23 Οκτωβρίου 2001. Το πρώτο iPod κόστιζε 399$ με σκληρό δίσκο μεγέθους 5 Gb. Η τιμή του σχολιάστηκε αρνητικά αλλά το iPod άμεσα απέκτησε πολλές πωλήσεις, και γρήγορα άφησε πίσω του άλλα MP3 players της εποχής όπως το Nomad Jukebox. Η Apple παρουσίασε ένα μοντέλο με δίσκο 10 Gb, τον Μάρτιο του 2002.23 Οκτωβρίου 2001MP3 players2002 Η Apple σχεδίασε ένα μηχανικό scroll wheel και έδωσε τα σχέδια για την δημιουργία του στην Synaptics, μια εταιρία που κατασκευάζει συσκευές αφής (touchpad) για πολλά laptop της αγοράς, συμπεριλαμβομένου της Apple. Το iPod πρώτης γενεάς είχε τέσσερα πλήκτρα γύρω από το κυκλικό scroll wheel.scroll wheelSynapticsσυσκευές αφήςlaptopscroll wheel

20 iPod δεύτερης γενιάς Παρουσιάστηκε στις 17 Ιουλίου 2002 με μεγέθη σκληρού δίσκου 10 Gb και 20 Gb. Η δεύτερη γενεά αντικατάστησε το μηχανικό scroll wheel της πρώτης με μια συσκευή όχι μηχανική, αλλά αφής, το "touch wheel", κατασκευασμένο από την Synaptics.17 Ιουλίου2002scroll wheel Χάρις στον καινούργιο σκληρό δίσκο της Toshiba, το καινούργιο iPod έγινε ελαφρύτερο και λεπτότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Τα iPod δεύτερης γενεάς συνοδευόντουσαν με θήκη μεταφοράς, ενσύρματο χειριστήριο και επίσης ήταν τα πρώτα iPod που ήταν συμβατά με τα Windows, καθώς μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τόσο το HFS, οσο και το FAT32.ToshibaWindowsHFSFAT32

21 iPod τρίτης γενιάς Στις 23 Απριλίου 2003 ο Steve Jobs παρουσιάζει την κατα σειρά τρίτη γενιά iPod, μικρότερα από τα προηγούμενα μοντέλα. Με την τρίτη γενιά η Apple κυκλοφόρησε 5 μοντέλα διαφορετικής χωρητικότητας: 10 Gb, 15 Gb, 20 Gb, 30 Gb και 40 Gb.23 Απριλίου2003 Αυτά τα iPod χρησιμοποιούν ένα τύπο σύνδεσης με 30-pins ο οποίος ονομάζεται dock και είναι πιο μακρύς και πιο φαρδύς από την κανονική υποδοχή firewire. Αυτό τα καθιστλα συμβατά με το iPod Dock που έβγαλε η Apple στην κυκλοφορία στην ίδια χρονική περίοδο. Το iPod Dock ήταν ένα από τα περιεχόμενα σε όλα τα iPod της γενιάς εκτός από το φτηνότερο, επίσης πωλείται και ξεχωριστά.firewireiPod Dock Η τρίτη γενιά έφερε κουμπιά αφής που βρίσκονταν κάτω από την οθόνη. Τα καινούργια αυτά κουμπιά είχαν κόκκινο εσωτερικό φωτισμό που ελεγχόταν με τον ίδιο τρόπο όπως ο φωτισμός οθόνης, επιτρέποντας πιο εύκολη χρήση σε σκοτεινά μέρη. Τα πλήκτρα αφής που είχε το iPod τρίτης γενιάς σε συνδυασμό με το scroll wheel το έκαναν μοναδικό στο ότι δεν είχε κινούμενα μέλη στο εξωτερικό του (εκτός από το πλήκτρο hold). Επίσης ήταν το μόνο iPod που δεν είχε τα πλήκτρα γύρω από το scroll wheel.φωτισμός οθόνηςscroll wheelscroll wheel

22 iPod τρίτης γενιάς Με την τρίτη γενιά iPod η Apple σταμάτησε να παράγει διαφορετικές εκδόσεις για Macintosh και για Windows. Όλα τα iPod έβγαιναν από το εργοστάσιο με τον σκληρό δίσκο τους διαμορφωμένο με HFS για χρήση σε Macintosh, ενώ στο CD που συνόδευε το iPod οι χρηστές Windows μπορούσαν να βροözν μια εφαρμογή που τους επέτρεπε να επαναδιαμορφώσουν τον σκληρό δίσκο με FAT32 για να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στα Windows. Επίσης ήταν τα πρώτα που είχαν δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB.MacintoshWindowsHFSMacintoshCDFAT32USB Όταν γινόταν αγορά από το ιστοσελίδα της Apple, ο πελάτης μπορούσε να χαράξει ένα κείμενο δυο σειρών στο πίσω μέρος του iPod (με επιπλέον χρέωση, εάν και τώρα είναι δωρεάν). Αν και τα προηγούμενα μοντελα αποδείχτηκαν πολύ δημοφιλή, το iPod τρίτης γενιάς παρουσίασε τις μέχρι τότε υψηλότερες πωλήσεις.Apple

23 iPod τέταρτης γενιάς Τον Ιούλιο του 2004 η Apple παρουσιάζει την τέταρτη γενιά του iPod. Σε μια νέα διαδρομή δημοσιότητας ανακοινώνεται ότι ο Steve Jobs θα είναι εξώφυλλο σε ένα τεύχος του περιοδικού Newsweek.Steve JobsNewsweek Η πιο εμφανής διάφορα του νέου iPod είναι η ύπαρξη του νέου click wheel που πρωτοεμφανίστηκε στο iPod mini. Μερικοί χρήστες σχολίασαν το click wheel επειδή τα πλήκτρα του δεν έχουν φωτισμό, οι υπόλοιποι όμως παρατήρησαν ότι βάζοντας τα πλήκτρα στις θέσεις των τεσσάρων σημείων του ορίζοντα, δεν υπήρχε λόγος για φωτισμό μιας και ήξεραν που θα βρουν το κάθε πλήκτρο εύκολα. Η Apple ισχυρίστηκε ότι με το νέο λογισμικό το iPod μπορούσε να παίζει μουσική για 12 συνεχόμενες ώρες μέχρι να αδειάσει η μπαταρία του. Μια ακόμα μικρή αλλαγή ήταν η προσθήκη της επιλογής "τυχαία αναπαραγωγή τραγουδιών" (shuffle songs) στο κεντρικό μενού, κάνοντας το πιο εύκολο στην χρήση. Έπειτα από απαίτηση πολλών χρηστών η Apple στις 23 Φεβρουαρίου 2005 κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση του firmware, η οποία προσέθετε τις νέες επιλογές στο κύριο μενού, και στα παλιότερα iPod.click wheeliPod mini23 Φεβρουαρίου2005 Το iPod τέταρτης γενιάς είχε ασπρόμαυρη οθόνη και κυκλοφόρησε σε δύο μοντέλα, των 20 Gb και των 40 Gb. Ήταν λίγο πιο λεπτό από το προηγούμενο και έφερε την δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας μέσω USB.USB

24 Ipod photo

25

26 iPod πέμπτης γενιάς Στις 12 Οκτωβρίου 2005 η Apple ανακοινώνει στην παρουσίαση με όνομα "One More Thing.." την έναρξη της κυκλοφορίας του iPod πέμπτης γενιάς, το οποίο έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων πολυμέσων τύπου MPEG4 και H.264 με αναλύσεις 480 x 480 και 320 x 240. Το νέο iPod είναι διαθέσιμο σε δύο μοντέλα, χωρητικότητας 30 Gb και 60 Gb.12 Οκτωβρίου2005MPEG4H.264 Η οθόνη του έχει ανάλυση 320 x 240, δυνατότητα προβολής 65.536 χρωμάτων, και μπορεί να αναπαράγει τα βίντεο ή τις φωτογραφίες του σε τηλεόραση, μέσω του καλωδίου AV το οποίο συνδέεται στην υποδοχή των ακουστικών και περιέχει χωριστά καλώδια για τον ήχο και την εικόνα. Η οθόνη έχει διάσταση 2,5”, δηλαδή μίση ίντσα μεγαλύτερη από τα προηγούμενα. Το iPod αυτό και είναι κατά 30% λεπτότερο από το παλιότερα.AV H διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι 14 και 20 ώρες, για τα μοντέλα των 30 Gb και των 60 Gb αντίστοιχα, ενώ η αναπαραγωγή βίντεο μειώνει την διάρκεια κατά 2 στο πρώτο και κατά 3 ώρες στο δεύτερο. Ο σχεδιασμός του click wheel είναι ο ίδιος, αλλά είναι μικρότερο από τα προηγουμενα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Apple έπαψε να τροφοδοτείται από την Synaptics και πλέον παράγει μόνη της τα click wheels.click wheelSynapticsclick wheels

27 iPod πέμπτης γενιάς Η υποδοχή των ακουστικών μεταφέρθηκε από την μέση στο δεξί μέρος, ενώ το πλήκτρο hold μεταφέρθηκε στη αριστερή πλευρά. Από το iPod αυτής της γενιάς λείπει η υποδοχή του τηλεχειριστηρίου, πράγμα που σημαίνει ότι τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαν αυτήν την υποδοχή δεν δουλεύουν σε αυτό το iPod. Επίσης δεν υποστηρίζεται πλέον η μεταφορά αρχείων μέσω firewire, αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα φόρτισης μέσω αυτής. Όπως και το iPod nano κυκλοφορεί σε δυο χρώματα, άσπρο και μαύρο, και περιέχει τις εφαρμογές χρονόμετρο και κλείδωμα οθόνης. Επίσης, η εφαρμογή ρολογιού αναβαθμίζεται και υποστηρίζει την ένδειξη πολλών ζωνών ορών ταυτόχρονα. Στην συσκευασία του υπάρχει μια θήκη, η οποία είναι προϊόν των παραπόνων για την ευαίσθητη επιφάνεια του iPod nano.iPod nano Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η εξάλειψη θορύβων, όπως ο ήχος του σκληρού δίσκου που ακουγόταν μέσα από τα ακουστικά, και η ποιότητα εγγραφής ήχου, η οποία ανέβηκε στα 44.1 KHz.KHz

28 iPod Photo: το πρώτο έγχρωμο iPod Παρουσιάσθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2004. Διαθέτει οθόνη ανάλυσης 220 x 176, με δυνατότητα προβολής 65.536 χρωμάτων και την δυνατότητα να αποθηκεύει και να προβάλει αρχεία εικόνας, όπως JPEG, BMP, GIF, TIFF και PNG. Κατά ένα χιλιοστό πιο λεπτό από τα μονόχρωμα iPod τέταρτης γενιάς, με διάρκεια μπαταρίας έως και 15 ώρες. Αρχικά κυκλοφόρησε σε δύο μοντέλα, με χωρητικότητα 40 Gb και 60 Gb.28 Οκτωβρίου2004JPEGBMPGIFTIFFPNG Στις 23 Φεβρουαρίου 2005, η Apple έριξε την τιμή του μοντέλου με 40 Gb χωρητικότητα και παρουσίασε ένα ακόμη iPod Photo, χωρητικότητας 30 Gb, το οποίο αντίθετα με το μοντέλο των 40GB, περιείχε μόνο ένα USB καλώδιο και όχι dock. Επίσης έριξε την τιμή από το μοντέλο των 60 Gb αφαιρώντας όμως από το πακέτο τα dock, firewire και την θήκη μεταφοράς, αλλά και τα καλώδια AV.23 Φεβρουαρίου2005 Τον Ιούλιο του 2005 η Apple ένωσε το iPod Photo και τα απλά iPod σταματώντας τις πωλήσεις από το ασπρόμαυρο iPod, και δίνοντας στο iPod όλες τις δυνατότητες του iPod Photo στην ίδια τιμή με τα προηγούμενα ασπρόμαυρα iPod. Η Apple, καθώς επίσης και διάφοροι χρηστές των iPod, συνέχισαν να αναφέρονται στην σειρά αυτή σαν iPod τέταρτης γενιάς. Για την διαχείριση των φωτογραφιών στο iPod οι χρηστές Mac χρησιμοποιούν το iPhoto, ενώ οι χρηστές των Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Adobe Photoshop Album ή το Elements, επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το περιορισμένο δυνατοτήτων σε διαχείριση φωτογραφιών iTunes.iPhotoAdobe Photoshop AlbumElementsiTunes

29 iPod Photo: το πρώτο έγχρωμο iPod Από τις 28 Ιουνίου 2005 το iPod συνοδεύεται από ένα καλώδιο USB και έναν φορτιστή. Διάσημα επιπλέον προϊόντα είναι το dock, το firewire, το καλώδιο AV που επιτρέπει τον χρηστή να δει τις φωτογραφίες του στην τηλεόραση, και το iPod camera connector, μια συσκευή που μεταφέρει φωτογραφίες από μια φωτογραφική μηχανή στο iPod.28 Ιουνίου2005καλώδιο USBφορτιστήiPod camera connector Τα iPod τέταρτης γενιάς έχουν ένα μικρό ελάττωμα το οποίο προκαλεί την ανεπιθύμητη παύση της αναπαραγωγής. Υπάρχει ένας διακόπτης στην υποδοχή των ακουστικών, ο οποίος μπορεί να αντιληφθεί την αποσύνδεση των ακουστικών και να θέσει αυτόματα σε παύση το iPod. Το ελάττωμα είναι ότι πολλές φορές παίρνει εσφαλμένο σήμα και θέτει το iPod σε παύση, παρόλο που τα ακουστικά είναι ακόμα συνδεδεμένα. Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται περισσότερο σε ακουστικά από άλλες εταιρίες όπως η Sennheiser, αν και πολλοί χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι το πρόβλημα εμφανίζεται και με τα ακουστικά που συνοδεύουν το iPod. Αυτό που προκαλεί το σφάλμα προέρχεται από ένα μικρό μεταλλικό μέρος το οποίο βρίσκεται στην βάση της υποδοχής των ακουστικών, και δημιουργεί βραχυκύκλωμα με το μεταλλικό πίσω μέρος του iPodSennheiserβραχυκύκλωμα

30 ονόματα Ανδρέας Τζιόγκας Μιχάλης Ρήγας Εισηγητής: Κωνστάντος Β.


Κατέβασμα ppt "Οθόνη αφής Η οθόνη αφής είναι μια συσκευή εισόδου που μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία και τη θέση από ένα άγγιγμα μέσα στην περιοχή της οθόνης. Ο όρος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google