Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Είναι οι οργανισμοί που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση με την εισαγωγή στο γενετικό τους υλικό(DNA), από άλλον οργανισμό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Είναι οι οργανισμοί που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση με την εισαγωγή στο γενετικό τους υλικό(DNA), από άλλον οργανισμό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Είναι οι οργανισμοί που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση με την εισαγωγή στο γενετικό τους υλικό(DNA), από άλλον οργανισμό.

3  Οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν γονίδια από τα ζώα και να τα μεταφέρουν στα φυτά ή ακόμη γονίδια από μικρόβια και να τα προσθέσουν στο καλαμπόκι. Έτσι ο νέος οργανισμός που θα προέλθει με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός που δε θα γινόταν ποτέ με φυσικό τρόπο.

4  Επιλογή γονιδίου  Κλωνοποίηση γονιδίου  Μεταφορά γονιδίων σε φυτικά κύτταρα

5

6  Αύξηση της παραγωγικότητας  Μείωση της χρήσης  Μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος μέσω της ελάττωσης της χρήσης χημικών εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων.

7  Για τον άνθρωπο: › Εμφάνιση αλλεργιών › Αύξηση αντίστασης μικροβίων στα αντιβιοτικά › Παραγωγή τοξικών ουσιών

8  Για το περιβάλλον : › Μέσω της γύρης μπορούν να μεταφερθούν γονίδια και σε άλλα φυτά που δεν είναι γενετικά τροποποιημένα=> γενετική μόλυνση. › Μπορεί να αυξηθεί η ανθεκτικότητα ορισμένων ζιζανίων. › Πιθανότητα εξαφάνισης των φυτών που δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

9 1. http://lyk- aei.reth.sch.gr/yliko/ekdoseis/apopseis1 /Apopseis1_dimiourgia_genetika_tropo pihmenvn_fytvn.pdf http://lyk- aei.reth.sch.gr/yliko/ekdoseis/apopseis1 /Apopseis1_dimiourgia_genetika_tropo pihmenvn_fytvn.pdf 2. http://www.scq.ubc.ca/transgenic- crops-how-genetics-is-providing-new- ways-to-envision-agriculture/ http://www.scq.ubc.ca/transgenic- crops-how-genetics-is-providing-new- ways-to-envision-agriculture/

10  Αλεξίου Μαριάννα  Αναστασοπούλου Κατερίνα


Κατέβασμα ppt " Είναι οι οργανισμοί που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση με την εισαγωγή στο γενετικό τους υλικό(DNA), από άλλον οργανισμό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google