Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρχεία - Φάκελοι Αρχείο ονομάζουμε μια οργανωμένη συλλογή από δεδομένα, που είναι αποθηκευμένα σε κάποιο μέσο αποθήκευσης του υπολογιστή. Τα βασικά χαρακτηριστικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρχεία - Φάκελοι Αρχείο ονομάζουμε μια οργανωμένη συλλογή από δεδομένα, που είναι αποθηκευμένα σε κάποιο μέσο αποθήκευσης του υπολογιστή. Τα βασικά χαρακτηριστικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρχεία - Φάκελοι Αρχείο ονομάζουμε μια οργανωμένη συλλογή από δεδομένα, που είναι αποθηκευμένα σε κάποιο μέσο αποθήκευσης του υπολογιστή. Τα βασικά χαρακτηριστικά του αρχείου:Όνομα: Μέγεθος: Μέγεθος: μετριέται σε Byte καθώς και στα πολλαπλάσιά του (ΚΒ, ΜΒ, GB, ΤΒ) επέκταση Κυρίως όνομα τελεία mp3 Η φωνή μου.

2

3 Η έννοια του φακέλου Εικονίδια που αντιστοιχούν σε φακέλους, ώστε να τους ξεχωρίζουμε από τα αρχεία. Ο φάκελος με το όνομα «ΒΙΒΛΙΑ» και το περιεχόμενο του.

4 Η δομή των Φακέλων ΤΜΗΜΑ Β_

5 Διαχείριση Αρχείων-Φακέλων O διαχειριστής αρχείων «Εξερεύνηση των Windows»

6 Ο διαχειριστής αρχείων «Konqueror» σε μια διανομή του Linux.

7 Ο Διαχειριστής Αρχείων που χρησιμοποιείται στο ΓΠΕ μας παρέχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως: -Μας δίνει τις πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των αρχείων (π.χ. μέγεθος, τύπος αρχείου, ημερομηνία δημιουργίας) σε ένα παράθυρο. -Έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώνουμε τις πληροφορίες που θέλουμε να μας εμφανίζει ο Διαχειριστής Αρχείων. - Μας παρέχει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε εύκολα τα αρχεία και τους φακέλους με το ποντίκι. Διαχειριστής Αρχείων (file manager)

8 Δημιουργία Φακέλου Δημιουργία φακέλου σε λειτουργικό σύστημα Ms-Windows

9 1 2 3 Αντιγραφή αρχείου στον Διαχειριστή Αρχείων «Η Εξερεύνηση των Windows» Βήμα 1: Με δεξιά επιλογή πάνω στο όνομα του αρχείου «ΤοΔιήγημάΜου.doc» ενεργοποιούμε το μενού επιλογών που βλέπουμε και επιλέγουμε «Αντιγραφή». Βήμα 2: Πηγαίνουμε στο φάκελο «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ». Με δεξιά επιλογή ενεργοποιούμε το μενού επιλογών και επιλέγουμε «Επικόλληση». Βήμα 3: Το αρχείο «ΤοΔιήγημάΜου.doc» αντιγράφτηκε στο φάκελο «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ».

10 Για το σπίτι… Σελίδες 132 - 138 Ερωτήσεις 1, 2, 4 (σελ. 138) Για τώρα… Δραστηριότητες 1, 2, 4 (σελ. 144) Άσκηση 1, 1-6 (σελ 143)

11 Δραστηριότητες Αναζητήστε διαφορετικούς τύπους αρχείων στο δίσκο και αντιγράψτε μερικά στο φάκελό σας. Μετακινήστε κάθε αρχείο στον κατάλληλο υποφάκελο. Αναζητήστε αρχεία πολυμέσων στο Internet και αποθηκεύστε τα στον κατάλληλο υποφάκελό σας. Δημιουργία / Διαμόρφωση συντομεύσεων


Κατέβασμα ppt "Αρχεία - Φάκελοι Αρχείο ονομάζουμε μια οργανωμένη συλλογή από δεδομένα, που είναι αποθηκευμένα σε κάποιο μέσο αποθήκευσης του υπολογιστή. Τα βασικά χαρακτηριστικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google