Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
Πυγμαίοι Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής A.X.

2 Καταγωγή Οι Πυγμαίοι είναι ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Αφρικής. Στα μέσα του 19ου αιώνα οι εξερευνητές συνάντησαν για πρώτη φορά τη φυλή τους.

3 Κατοικίες Κατοικούν σε καλύβες που έχουν σχήμα μισού κύκλου, κατασκευασμένες από κλαδιά και φύλλα δέντρων. Αλλάζουν περιοχές συχνά όταν δεν βρίσκουν τροφή και μετακινούνται σε ομάδες. Συνήθως κάθε δύο μήνες αλλάζουν μέρος.

4 Ασχολίες Στους Πυγμαίους αρέσει η μουσική και ο χορός. Χρησιμοποιούν τύμπανα που τα φτιάχνουν από δέρματα ζώων. Όταν τραγουδούν βγάζουν κραυγές ζώων.

5 Ασχολίες Είναι και πολύ καλοί κυνηγοί. Κυνηγούν σε ομάδες ελέφαντες. Τα παιδιά και οι γυναίκες φτιάχνουν καλύβες, ψαρεύουν και μαζεύουν καρπούς από τα δέντρα.

6 "Τα παιδιά του δάσους" Ονομάζουν τον εαυτό τους παιδιά του δάσους, επειδή παίρνουν τη φύση ότι χρειάζονται και στην ποσότητα που χρειάζονται.Χαρακτηρίζουν το δάσος που κατοικούν ιερό.

7 Επικοινωνία Οι Πυγμαίοι έχουν επινοήσει μια δική τους γλώσσα.Σ’ αυτή η γλώσσα υπάρχουν μόνο ήχοι και κραυγές. Μ’ αυτόν τον τρόπο επικοινωνούν με τα πνεύματα του δάσους και ζητούν γεννεοδωρία.

8 Σας ευχαριστώ που με παρακολουθήσατε


Κατέβασμα ppt "Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google