Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρωπαϊκή ΄Ενωση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρωπαϊκή ΄Ενωση

2 Στόχοι ευρωπαικής ένωσης
«Οι στόχοι της Ευρώπης για τον 21ο αιώνα είναι: • να παράσχει ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα στους λαούς της, • να υπερβεί τις διχόνοιες στην ήπειρο, • να διασφαλίσει την ασφαλή διαβίωση των πολιτών της, • να προωθήσει την ισορροπημένη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, • να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και να διατηρήσει την πολυμορφία των λαών της Ευρώπης, • να υπερασπιστεί τις κοινές αξίες των Ευρωπαίων, όπως η αειφόρος ανάπτυξη και το υγιές περιβάλλον, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η κοινωνική οικονομία της αγοράς.» Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκής Ένωσης,

3 Η προώθηση και η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αποτελούν δύο βασικούς στόχους της ΕΕ, στους οποίους έχει δοθεί περαιτέρω έμφαση από τη συνθήκη της Λισαβόνας. Κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα του παιδιού, ο Χάρτης: αναγνωρίζει ότι οι πολιτικές της ΕΕ με άμεση ή έμμεση επιρροή στα παιδιά πρέπει να χαράζονται, να υλοποιούνται και να παρακολουθούνται λαμβάνοντας υπ' όψιν την αρχή του υπέρτερου συμφέροντος του παιδιού· εγγυάται το δικαίωμα στην προστασία και τη φροντίδα που απαιτούνται για την καλή διαβίωση των παιδιών· αναγνωρίζει την ανάγκη προστασίας των παιδιών από κακομεταχείριση, παραμέληση και παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, καθώς και καταστάσεις που διακυβεύουν την καλή διαβίωσή τους.

4 Η στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία προωθεί την ισότητα των ευκαιριών για τους νέους τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην αγορά εργασίας, ενθαρρύνοντάς τους παράλληλα να έχουν ενεργό συμμετοχή στα κοινά μέσω των προγραμμάτων για την εκπαίδευση των παιδιών και την κατάρτιση της νεολαίας.

5 Το σχολείο οφείλει να μεπαλαμπαδεύσει στα παιδιά ολες τις αξίες που προάγουν την συναδέλφωση και συμφιλίωση των λαών να μάθουν τον σεβασμό στην διαφορετικότητα ,να αρθεί η μισαλλοδοξία ,η ξενοφοβία και ο ρατσισμός ,η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός . Η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με λαούς της Ευρώπης διδάσκει τα παιδιά οτι απώτερος στόχος είναι η ειρήνη και όχι η σύγκρουση για την επίλυση των διαφορών σε μια εποχή που η μάστιγα της τρομοκρατίας υφίσταται καθημερινά και απειλεί να δυναμιτίσει την επίτευξη των στόχων της ευρωπαικής ένωσης για παροχή ασφάλειας σε όλα τα κράτη μέλη.

6 Στα πλαίσια της επίτευξης των ανωτέρω στόχων τα παιδιά είχαν την δυνατότητα μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του σχολείου να γνωριστούν με παιδιά των ευρωπαικών σχολείων να ανταλλάξουν απόψεις και να γιορτάσουν μαζί την World Hello Day .

7 World hello day It began in response to the conflict between Egypt and Israel in the fall of It demonstrates the importance of preserving world peace. It is an opportunity to express our concern for world peace to show that we must use communication rather than force to settle our conflicts.

8 Be kind because everyone is fighting their battle too. Plato
Kind words can be short and easy to speak but their echoes are truly endless Mother Teresa If you want to lift yourself up lift someone else. Washington. Kindness is a language that deaf can hear and the blind can see. Mark twain My religion is my kindness Dalai Lama

9 Kindness is loving people more than they deserve.
Your wealth and status does not make you . Your kindness and character does. Beauty catches the eye but kindness catches the heart. The world is full of nice people . If you can’t find one be one…. Love and kindness are never wasted . They always make a difference. They bless the one who receives them and they bless you the giver.

10 We can let the circumstances of our lives harden us so that we become extremely resentful and afraid. Or we can let them soften us and make us kinder. We always have the choice.

11 The world in our hands

12

13 Η ΕΕ βασίζεται στις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες.

14 The Commission rejects and condemns all forms and manifestations of racism and xenophobia . They are incompatible with the values and principles upon which the EU is found

15


Κατέβασμα ppt "Ευρωπαϊκή ΄Ενωση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google