Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τουρισμoς στον Αρη Top Mars Ιορδανίδου Λυδία Παπαγιαννάκης Χρήστος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τουρισμoς στον Αρη Top Mars Ιορδανίδου Λυδία Παπαγιαννάκης Χρήστος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τουρισμoς στον Αρη Top Mars Ιορδανίδου Λυδία Παπαγιαννάκης Χρήστος
Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα Τζήμα Αναστασία Τσαρσιταλίδου Αγάπη

2 Εισαγωγικά στοιχεία για τον Άρη
είναι ο έβδομος σε μέγεθος από τους 8 πλανήτες. λέγεται συχνά και «ερυθρός πλανήτης» εξαιτίας του κόκκινου χρώματος που παρουσιάζει, οφειλόμενο στο τριοξείδιο του σιδήρου στην επιφάνειά του.

3 Εισαγωγικά στοιχεία για τον Άρη
Ο Άρης είναι ο τέταρτος σε απόσταση από τον ήλιο πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος Είναι επίσης ο δεύτερος πλησιέστερος στην Γη μετά την Αφροδίτη

4 Εισαγωγικά στοιχεία για τον Άρη
Έχει περίπου το μισό μέγεθος από την Γη, αλλά επειδή δεν έχει θάλασσες έχει περίπου το ίδιο μέγεθος ξηράς με την Γη Ο Άρης έχει λεπτή ατμόσφαιρα, με επιφάνεια που συνδυάζει κρατήρες, ηφαίστεια, κοιλάδες, ερήμους και πολικά παγοκαλύμματα όπως στη Γη. Φαίνεται ακόμη να έχει «εποχές».

5 Πάμε διακοπές στον Άρη;
Μια σημαντική πηγή εσόδων για τον εποικισμό του Άρη θα είναι οι τουρίστες. Ο πλανήτης Άρης έχει πολλά σημαντικά αξιοθέατα τα οποία θα θέλουν να τα επισκεφτούν οι άνθρωποι. Θα πρέπει να γίνουν υποδομές για τον τουρισμό και για να έχουν οι επισκέπτες ωραίες εμπειρίες από τον πλανήτη. Ας δούμε μερικά από τα σημαντικά αξιοθέατα.

6 Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου
. Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου Ο Άρης έχει αποτελείται από δυο μορφολογικά ανόμοια «τμήματα»: το βόρειο ημισφαίριο αποτελείται από «πεδιάδες» που χαρακτηρίζονται από σχετικά μικρή πυκνότητα κρατήρων 

7 Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου
. Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου Από την άλλη το νότιο ημισφαίριο βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και είναι εμφανώς πιο καταπονημένο από προσκρούσεις μετεώρων. Μία εξήγηση αυτής της διαφοράς μεταξύ των δυο ημισφαιρίων είναι ότι οι βόρειες «πεδιάδες» αποτελούσαν κάποτε τον πυθμένα ενός ωκεανού που κάλυπτε μεγάλο μέρος του πλανήτη.

8 Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου
. Διαφορά βορείου με νοτίου ημισφαιρίου  Μία άλλη εξήγηση είναι ότι στο βόρειο ημισφαίριο προσέκρουσε ένα σώμα με μέγεθος από το ένα δέκατο μέχρι τα δύο τρίτα του μεγέθους της Σελήνης, σχηματίζοντας έναν τεράστιο κρατήρα πρόσκρουσης στο βόρειο ημισφαίριο του Άρη.

9 Όρος Όλυμπος είναι και το ψηλότερο βουνό του ηλιακού συστήματος με ύψος μέτρα ή 3 φορές το υψόμετρο του Έβερεστ  (8.848 μ.) Το μεγάλο ύψος του ηφαιστείου οφείλεται στο γεγονός ότι στον Άρη, σε αντίθεση με τη Γη, δεν υπάρχει κίνηση τεκτονικών πλακών, κι έτσι η εκροή μάγματος συνεχίστηκε για εκατομμύρια χρόνια στο ίδιο σημείο ψηλώνοντας ολοένα τον Όλυμπο.

10 Λεκάνη Ελλάς (Hellas Basin)
Πρόκειται για ιδιαίτερα βαθιά διαμόρφωση της επιφάνειας του πλανήτη, βαθύτερη από οποιαδήποτε αντίστοιχη της Γης

11 Κρατήρας Γκούφεβ (Gusev Crater)
Απτές ενδείξεις ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν βρεθεί στον κρατήρα Γκούσεβ Ο κρατήρας, που λόγω της μορφολογίας του πιστεύεται ότι φιλοξενούσε κατά το παρελθόν μία τεράστια λίμνη, βρέθηκε να καλύπτεται από υλικά που εκτοξεύτηκαν από ένα ηφαίστειο λίγο βορειότερα

12 Κρατήρας Γκέιλ (Gale Crater)
Το Gale είναι ένας κρατήρας και πιθανή ξηρή λίμνη στον Άρη. Έχει διάμετρο 154 km (96 μίλια)  και εκτιμάται ότι είναι περίπου 3,5-3,8 δισεκατομμύρια ετών.

13 Κρατήρας Γκέιλ (Gale Carter)
O κρατήρας πήρε το όνομά του από τον Walter Frederick Gale , έναν ερασιτέχνη αστρονόμo από την Αυστραλία Το  Aeolis Mons είναι ένα βουνό στο κέντρο του κρατήρα και ανεβαίνει 5,5 χιλιόμετρα ψηλά.

14 Φαράγγι Βάλες Μαρινέρις (Valles Marineris)
Στις παρυφές το, καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές του πλανήτη, έχουν εντοπιστεί σχηματισμοί που έχουν προέλθει καθαρά από τη ροή κάποιου υγρού.

15 Λαβύρινθος της νύχτας (Noctis Labyrinthus)
Ο Νώκτης Λαβυρίνθος , "ο λαβύρινθος της νύχτας", είναι μια περιοχή του Άρη μεταξύ του Βαλλικού Μαρινέρη και του ορεινού όγκου του Θαρσίου. Η περιοχή είναι αξιοσημείωτη για το λαβύρινθο σύστημα των βαθιών, απότομων κοιλάδων.

16 Περιγραφή κατασκευής μας
Η δική μας πρόταση για τουριστική αξιοποίηση του Άρη Βρίσκεται στο φαράγγι Βάλες Μαρινέρις (Valles Marineris) Περιλαμβάνει: ένα τελεφερίκ δράσης το οποίο μας μεταφέρει μέσα στο φαράγγι και ένα ferris wheel το οποίο βγάζει αυτόματα φωτογραφίες

17 Περιγραφή κατασκευής μας
Το τελεφερίκ δράσης μεταφέρει τους τουρίστες μέσα στο φαράγγι αυτόματα (αισθητήρας απόστασης), ενώ αυτόματα γίνεται και το άνοιγμα στις πόρτες του τελεφερίκ Ο τροχός (ferris wheel) είναι τοποθετημένος σε τέτοιο σημείο ώστε να φαίνεται το βουνό Όλυμπος και βγάζει αυτόματα φωτογραφίες τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω σε αυτόν (αισθητήρας απόστασης)

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27


Κατέβασμα ppt "Τουρισμoς στον Αρη Top Mars Ιορδανίδου Λυδία Παπαγιαννάκης Χρήστος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google