Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Άγιος Γεώργιος Βοιωτίας Έ Τάξη Σωτηρία Κουτσαμπάση Στέλλα Ντάικο Χριστίνα Σανδάλη

2 Τι ειναι ο ψηφιακοσ κοσμοσ?
Ο ψηφιακός κόσμος είναι o εικονικός κόσμος των υπολογιστών

3 ΕΘΙΣΜΟΣ… Υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με τις πιθανές θετικές και αρνητικές επιδράσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.α.

4 ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ… Ένας από τους κινδύνους στο διαδίκτυο είναι τα βίαια παιχνίδια. Εκατομμύρια άτομα αφιερώνουν τον χρόνο τους παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η κατηγορία βολών θεωρείται πλέον βίαια κατηγορία παιχνιδιών. Βία όμως που εκφράζουμε στα παιχνίδια μπορεί να την εμφανίσουμε και στην κανονική μας ζωή.

5 ANEΠΙΘΥΜΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ…
Ανεπιθύμητα μηνύματα θεωρούνται τα μηνύματα εκείνα που υπό κανονικές συνθήκες οι χρήστες δεν θα επέλεγαν να δουν και τα οποία διανέμονται σε μεγάλο αριθμό παραληπτών.

6 ΙΟΣ… Ιός είναι κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή συνήθως εν αγνοία του χρήστη και ενεργοποιείται είτε κάποια προκαθορισμένη χρονική στιγμή ύστερα από κάποια συγκεκριμένη ενέργεια.

7 ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ… Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου, κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιλαμβάνει εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομα με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης.

8 ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ… Η παραπληροφόρηση ταΐζει με άγνοια και στοχεύει στην εξόντωση οποιασδήποτε μορφής αντίδρασης και αυτονομίας.

9 ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ…
Μην το κρατάς μυστικό! Πες το σε κάποιον που εμπιστεύεσαι και ζήτησε τη βοήθειά του. Μπορεί να είναι οι γονείς σου, ο δάσκαλός σου ή ο προπονητής σου. Όταν δέχεσαι τέτοια συμπεριφορά, μείνε ήρεμος. Προσπάθησε να μη δείξεις θυμό ή φόβο. Γίνε μέλος μιας ομάδας κι έτσι θα κάνεις φίλους και θα σε προστατεύουν!

10 ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ… Τα περισσότερα προβλήματα στις μέρες μας προέρχονται από κακόβουλα προγράμματα τα οποία εισβάλουν στον υπολογιστή μας και προκαλούν του ιούς . Καλέστε έναν ειδικό για υπολογιστές και θα σας δώσει λύσει για τον πρόβλημα .

11 ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ…
Τα βίαια παιχνίδια δεν πρέπει να αποτελούν το μοναδικό είδος ψυχαγωγίας για κάθε άνθρωπο. Μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλήματα, να μιλήσετε με κάποιον συγγενή ή φίλο. Αυτό θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε πως η ζωή δεν είναι μέσα στον υπολογιστή.

12 ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ…
Για την αντιμετώπιση του εθισμού, υπάρχουν ιστοσελίδες ενημέρωσης και ομάδες αυτοβοήθειας που συνεισφέρουν είτε προληπτικά είτε στην αντιμετώπιση του. Επίσης μπορεί να υπάρξει επαφή με ειδικούς για παροχή βοήθειας και συμβουλές ώστε να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε σχετικά προβλήματα.

13 Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΞΩ ΑΠΌ ΑΥΤΌΝ. ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΚΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ.


Κατέβασμα ppt "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google