Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
ΔημοσίευσεΩσαννά Λιακόπουλος Τροποποιήθηκε πριν 5 χρόνια
1
Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
Γλώσσα ΣΤ’ – Ενότητα 4 – σελ. 52 – ασκ. 7 Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων by Αναστασία Κυπριώτη
2
Τι ήταν ο «γάρος»; Ο «γάρος» είναι μπαχαρικό (ή αλλιώς καρύκευμα) της
ρωμαϊκής κουζίνας, που παρασκευαζόταν από ψάρι
3
Η ιστορία του
4
Ποια ήταν η προέλευσή του; (Συγκεκριμένα από την Καρχηδόνα)
Η προέλευσή του ήταν από την Ελλάδα (Συγκεκριμένα από την Καρχηδόνα)
5
πιθανό να το ρωτήσει οποιοσδήποτε
Και, ήταν κόκκινος; Αντιθέτως, μοιάζει κάπως έτσι: Όχι βέβαια, αλλά νομίζω πως είναι πιθανό να το ρωτήσει οποιοσδήποτε Μπλιαχ! Έτσι;
6
Πώς όμως επινοήθηκε η δύσοσμη αυτή σάλτσα ψαριού;
Μάλλον κατά τύχη, όπως και το κρασί ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα που κάποιος τολμηρός τα δοκίμασε και του άρεσαν, έτσι όπως είχαν «αλλοιωθεί» απ’ τη ζύμωση που μυρίζει πολύ άσχημα
7
ΟΚ, αλλά πώς φτιάχνεται μιας που κάνω πολλές ερωτήσεις;
Φτιάχνεται από μικρά ψαράκια, κατά προτίμηση γαύρος, σαρδέλα, μαρίδα κ.λπ. που έμεναν μέσα σε βάζα με θαλασσινό νερό αρκετές ημέρες. Κατόπιν, έβαζαν και μπαχαρικά ή κρασί, 1 κιλό γαύρο μεσαίο μέγεθος διάφορα τουρσιά (καρότο, λάχανο, αγγουράκι), 3 σκελ., σκόρδο και ξίδι Τέλος, έβαζαν αλάτι και πιπέρι.
8
από δάγκωμα σκυλιού, από τη άλλων συναφών ασθενειών.
Κάνει καλό σε κάτι; Φυσικά και κάνει καλό. Σε θεραπεύει από δάγκωμα σκυλιού, από τη γαστρεντερίτιδα και άλλων συναφών ασθενειών.
9
Όχι. Το έβαζαν σε οποιαδή- ποτε φαγητά για να είναι νόστιμα
Και τέλος, το έβαζαν σε συγκεκριμένα φαγητά; Όχι. Το έβαζαν σε οποιαδή- ποτε φαγητά για να είναι νόστιμα
10
Ευχαριστώ για την παρακολούθηση
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.