Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
Γλώσσα ΣΤ’ – Ενότητα 4 – σελ. 52 – ασκ. 7 Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων by Αναστασία Κυπριώτη

2 Τι ήταν ο «γάρος»; Ο «γάρος» είναι μπαχαρικό (ή αλλιώς καρύκευμα) της
ρωμαϊκής κουζίνας, που παρασκευαζόταν από ψάρι

3 Η ιστορία του

4 Ποια ήταν η προέλευσή του; (Συγκεκριμένα από την Καρχηδόνα)
Η προέλευσή του ήταν από την Ελλάδα (Συγκεκριμένα από την Καρχηδόνα)

5 πιθανό να το ρωτήσει οποιοσδήποτε
Και, ήταν κόκκινος; Αντιθέτως, μοιάζει κάπως έτσι: Όχι βέβαια, αλλά νομίζω πως είναι πιθανό να το ρωτήσει οποιοσδήποτε Μπλιαχ! Έτσι;

6 Πώς όμως επινοήθηκε η δύσοσμη αυτή σάλτσα ψαριού;
Μάλλον κατά τύχη, όπως και το κρασί ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα που κάποιος τολμηρός τα δοκίμασε και του άρεσαν, έτσι όπως είχαν «αλλοιωθεί» απ’ τη ζύμωση που μυρίζει πολύ άσχημα

7 ΟΚ, αλλά πώς φτιάχνεται μιας που κάνω πολλές ερωτήσεις;
Φτιάχνεται από μικρά ψαράκια, κατά προτίμηση γαύρος, σαρδέλα, μαρίδα κ.λπ. που έμεναν μέσα σε βάζα με θαλασσινό νερό αρκετές ημέρες. Κατόπιν, έβαζαν και μπαχαρικά ή κρασί, 1 κιλό γαύρο μεσαίο μέγεθος διάφορα τουρσιά (καρότο, λάχανο, αγγουράκι), 3 σκελ., σκόρδο και ξίδι Τέλος, έβαζαν αλάτι και πιπέρι.

8 από δάγκωμα σκυλιού, από τη άλλων συναφών ασθενειών.
Κάνει καλό σε κάτι; Φυσικά και κάνει καλό. Σε θεραπεύει από δάγκωμα σκυλιού, από τη γαστρεντερίτιδα και άλλων συναφών ασθενειών.

9 Όχι. Το έβαζαν σε οποιαδή- ποτε φαγητά για να είναι νόστιμα
Και τέλος, το έβαζαν σε συγκεκριμένα φαγητά; Όχι. Το έβαζαν σε οποιαδή- ποτε φαγητά για να είναι νόστιμα

10 Ευχαριστώ για την παρακολούθηση


Κατέβασμα ppt "Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google