Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (2)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (2)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (2)
Msc ΤΑΡΑΤΣΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

2 Προσθήκη κεφαλίδων και υποσέλιδων
Μετακινήστε τον δείκτη στο επάνω ή στο κάτω μέρος της σελίδας έως ότου δείτε την περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου και μετά κάντε κλικ μέσα σε αυτήν. Μετακινήστε τον δείκτη στο επάνω ή στο κάτω μέρος της σελίδας έως ότου δείτε την περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου και μετά κάντε κλικ μέσα σε αυτήν. Μετακινήστε τον δείκτη στο επάνω ή στο κάτω μέρος της σελίδας έως ότου δείτε την περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου και μετά κάντε κλικ μέσα σε αυτήν. Μετακινήστε τον δείκτη στο επάνω ή στο κάτω μέρος της σελίδας έως ότου δείτε την περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου και μετά κάντε κλικ μέσα σε αυτήν. Μετακινήστε τον δείκτη στο επάνω ή στο κάτω μέρος της σελίδας έως ότου δείτε την περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου και μετά κάντε κλικ μέσα σε αυτήν. Προσθήκη κεφαλίδων και υποσέλιδων Μετακινήστε τον δείκτη στο επάνω ή στο κάτω μέρος της σελίδας έως ότου δείτε την περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου και μετά κάντε κλικ μέσα σε αυτήν. Εναλλακτικά: Επιλέξτε από το Μενού Εισαγωγή ή Προβολή (στο επάνω μέρος της οθόνης του υπολογιστή σας) ανάλογα την έκδοση του Microsoft office που έχετε εγκατεστημένο στου υπολογιστή σας. Εισάγετε το κείμενο.

3 Προσθήκη αριθμού σελίδας, μέτρησης σελίδας ή ημερομηνίας
Μπορείτε να εισάγετε τον αριθμό σελίδας, τη μέτρηση σελίδων ή την ημερομηνία και ώρα οπουδήποτε σε μια σελίδα. Κάντε ένα από τα ακόλουθα: Εάν προσθέτετε αριθμό σελίδας στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο: Κάντε κλικ στην «Εισαγωγή αριθμού σελίδας» και μετά επιλέξτε μια επιλογή. Εάν προσθέτετε τις πληροφορίες στη σελίδα: Κάντε κλικ στην «Εισαγωγή» στη γραμμή εργαλείων και μετά επιλέξτε «Αριθμός σελίδας», «Μέτρηση σελίδων» ή «Ημ/νία & ώρα».

4 Στο πλαίσιο διαλόγου Εισαγωγή πίνακα (εικ
Στο πλαίσιο διαλόγου Εισαγωγή πίνακα (εικ. 3) καθορίστε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών στα αντίστοιχα πεδία. Επίσης έχετε την δυνατότητα να ορίσετε τις επόμενες ιδιότητες του πίνακα: Για έναν βασικό πίνακα, επιλέξτε Εισαγωγή > Πίνακας και μετακινήστε τον δείκτη του ποντικιού επάνω από το πλέγμα, μέχρι να επισημάνετε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών που θέλετε. Εισαγωγή πίνακα Μπορείτε να ενσωματώσετε έναν πίνακα μέσα στο κείμενο με τους κάτωθι εναλλακτικούς τρόπους: Για έναν βασικό πίνακα, επιλέξτε Εισαγωγή > Πίνακας και μετακινήστε τον δείκτη του ποντικιού επάνω από το πλέγμα για να επιλέξετε την δομή των γραμμών και των στηλών του πίνακα. Κάντε κλικ στο σημείο όπου θέλετε τον πίνακα. Στην καρτέλα Εισαγωγή κάνετε κλικ στο κουμπί Πίνακας και στη συνέχεια επιλέξτε την εντολή Εισαγωγή πίνακα. Στο πλαίσιο διαλόγου Εισαγωγή πίνακα ορίστε τον αριθμό των στηλών και των γραμμών στα αντίστοιχα πεδία.

5 Μετατροπή Κειμένου σε Πίνακα
Προετοιμάστε το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε σε πίνακα σύμφωνα με τις ακόλουθες υποδείξεις: Μετατροπή Κειμένου σε Πίνακα Προετοιμάστε το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε σε πίνακα ως εξής: Κάθε εγγραφή που θα τοποθετηθεί στις γραμμές του πίνακα πρέπει να είναι σε ξεχωριστή παράγραφο. Τα πεδία που θα τοποθετηθούν στις στήλες του πίνακα πρέπει να διαχωρίζονται μεταξύ τους με ένα διαχωριστικό σύμβολο. Π.χ. - Το διαχωριστικό σύμβολο πρέπει να είναι μοναδικό (να μη χρησιμοποιείται ήδη στα πεδία). Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε. Στην καρτέλα Εισαγωγή κάντε κλικ στο κουμπί Πίνακας και στη συνέχεια επιλέξτε την εντολή Μετατροπή κειμένου σε πίνακα. Στην ενότητα Διαχωρισμός κειμένου κατά επιλέξτε το διαχωριστικό ή πληκτρολογήστε το στο πεδίο Άλλο.

6 Εισαγωγή αντικειμένου WordArt
Καταχωρήστε το δικό σας κείμενο που θα αντικαταστήσει το κείμενο κράτησης θέσης. Εισαγωγή αντικειμένου WordArt Με το WordArt μπορείτε γρήγορα να κάνετε το κείμενο να ξεχωρίζει με ειδικά εφέ. Επιλέξτε διαδοχικά Εισαγωγή > WordArt και διαλέξτε το στυλ WordArt που θέλετε. Εμφανίζεται το κείμενο «πληκτρολογήστε το κείμενο σας εδώ». Καταχωρήστε το δικό σας κείμενο που θα αντικαταστήσει το κείμενο κράτησης θέσης. Επεξεργαστείτε το κείμενο σας.


Κατέβασμα ppt "ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (2)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google