Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία

2 ΟΡΑΜΑ Α.Α.Δ.Ε. Η θεμελίωση σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες και η εξέλιξή της σε έναν πρότυπο οργανισμό διασφάλισης των δημοσίων εσόδων της χώρας. Απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξή του είναι η συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της Α.Α.Δ.Ε., μέσω μίας συνεχώς αναβαθμιζόμενης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

3 Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Για τον λόγο αυτό, συστάθηκε και λειτουργεί από τις Διεύθυνση με τίτλο Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία, απευθείας υπαγόμενη στο Διοικητή της ΑΑΔΕ. Αποστολή της Ακαδημίας είναι η παροχή της απαραίτητης επαγγελματικής κατάρτισης στο ανθρώπινο δυναμικό της ΑΑΔΕ, είτε με την μορφή της υποχρεωτικής εισαγωγικής εκπαίδευσης για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, είτε με την συνεχή επιμόρφωση των στελεχών της.

4 Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σκοπός του εκπαιδευτικού έργου είναι η αξιοποίηση της υφιστάμενης εμπειρίας στον οργανωσιακό χώρο της ΑΑΔΕ σε συνδυασμό με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα του ανθρωπίνου δυναμικού.

5 Νέο κτίριο Ακαδημίας Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται η εγκατάσταση της Ακαδημίας στο νέο κτίριο επί της Λεωφόρου Αντύπα Μαρίνου 86-88, Ηλιούπολη, - άρθρο 63 του Ν.4484/2017: παραχωρείται χωρίς αντάλλαγμα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), για τριάντα (30) έτη, η χρήση τμήματος του δημοσίου ακινήτου για τη στέγαση της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας της Α.Α.Δ.Ε.

6 ΔΟΜΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

7 Η Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία διαρθρώνεται σε 3 τμήματα:
Τμήμα Α΄ : Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου  Τμήμα Β΄ :  Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Τμήμα Γ΄  :  Διοικητικής και Τεχνικής Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου.

8 Η Ακαδημία συνεπικουρείται στο έργο της από υπαλλήλους &
μόνιμους εκπαιδευτές, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους κλάδους της Α.Α.Δ.Ε.

9 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Ο Μόνιμος Εκπαιδευτής
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Ο Μόνιμος Εκπαιδευτής Διδάσκει στα εκπαιδευτικά προγράμματα, διενεργεί τις εξετάσεις και βαθμολογεί τους εκπαιδευόμενους Συγγράφει το εκπαιδευτικό υλικό Υποβάλει εκθέσεις με απολογιστικά στοιχεία του εκπαιδευτικού του έργου και προτάσεις για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και για ανασχεδιασμό των ήδη υπαρχόντων. Συμμετέχει στον σχεδιασμό προγραμμάτων εκπαίδευσης εισαγωγικής και συνεχιζόμενης κατάρτισης, τόσο στην αίθουσα, όσο και εξ αποστάσεως. Υποστηρίζει το έργο της ανίχνευσης των εκπαιδευτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού της Α.Α.Δ.Ε.

10 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ Κατά την παρακολούθηση των επιμορφωτικών προγραμμάτων , οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να επιδεικνύουν επαγγελματισμό, συνέπεια αναφορικά με την τήρηση του ωρολογίου προγράμματος και τις υποχρεώσεις τους ως εκπαιδευόμενοι/ες και ενεργό συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η παρουσία όλων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος είναι απαραίτητη. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να αιτιολογηθεί απουσία για χρονικό διάστημα έως 10% της συνολικής διάρκειας του προγράμματος.

11 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ Διοικητικά στελέχη της Ακαδημίας έχουν την εποπτεία της παρακολούθησης των συμμετεχόντων/ουσών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενημερώνουν τις υπηρεσίες προέλευσής τους σε περιπτώσεις υπέρβασης των απουσιών. Η Ακαδημία παρέχει στους συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή, το οποίο αναρτάται στο εσωτερικό δίκτυο της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης ή και στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

12 Αποτελέσματα εκπαιδευτικών δράσεων 2018
Αποτελέσματα εκπαιδευτικών δράσεων 2018

13 4.683 Εκπαιδευόμενοι το 2018

14

15 Γεωγραφική Διασπορά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Δ/νσης Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας για το Έτος 2018

16 Γεωγραφική Διασπορά Εκπαιδευτικών σειρών για το Έτος 2018

17 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019

18 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Οι νέοι υπάλληλοι της Α.Α.Δ.Ε δύναται να διορίζονται στην Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την πράξη διορισμού τους, με σκοπό την παρακολούθηση προγράμματος υποχρεωτικής εισαγωγικής εκπαίδευσης - άρθρο 17Α του Ν.4474/2017 (ΦΕΚ 80/ ). Ήδη έχουν σχεδιαστεί προγράμματα εισαγωγικής εκπαίδευσης για εφοριακούς & τελωνειακούς υπαλλήλους, τα οποία θα υλοποιηθούν εντός του για τους 548 νέους υπαλλήλους (προκήρυξη 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ) που θα προσληφθούν στην Α.Α.Δ.Ε.

19 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ο στόχος της παροχής συνεχιζόμενης κατάρτισης που να ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες εργασιακές απαιτήσεις, επιτυγχάνεται με την υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων. Απαραίτητο εργαλείο αποτελεί η ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών, μέσω της πολύτιμης συνδρομής των εκπαιδευομένων-υπαλλήλων.

20 ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

21 2.037 Εγγεγραμμένοι χρήστες
Τίτλος Έναρξη Λήξη Αιτήσεις συμμετοχής Εγγραμμένοι χρήστες στην πλατφόρμα Κατάσχεση απαιτήσεων εις χείρας τρίτου 21/05/18 21/06/2018 294: 221 Εφοριακοί 73 Τελωνειακοί 278 Εισαγωγή στη Λογιστική 282: 280 Εφοριακοί 2 Τελωνειακοί 215 Έλεγχος Εμπορευματοκιβωτίων 29/05/18 17/06/2018 80 Τελωνειακοί 63 e-Μητρώο Πλοίων 18/10/18 Χωρίς Λήξη Χωρίς Αίτηση 500 Α.Α.Δ.Ε: 308 Υ.ΝΑ: 192 Ο Φ.Π.Α. στην Ευρωπαϊκή Ένωση 26/11/18 152 Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας (Authorised Economic Operator - AEO) 29

22 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

23 Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή σε πρόγραμμα δια ζώσης;
Η αποστολή της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα γίνεται δια μέσου των Υπηρεσιών σας κατόπιν πρόσκλησης και σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προϋποθέσεις αυτής. Για να βρείτε την πρόσκληση του προγράμματος, πληκτρολογείτε και κλικάρετε πάνω στο λεκτικό «Πρόσκληση», κάτω από τον τίτλο του προγράμματος.

24 Πώς μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο εξ αποστάσεως πρόγραμμα;
Εάν η υπηρεσία στην οποία υπηρετώ έχει λάβει πρόσκληση συμμετοχής στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα και έχω επιλεγεί από την υπηρεσία μου να παρακολουθήσω το εν λόγω πρόγραμμα (δηλαδή η υπηρεσία έχει ανταποκριθεί στη πρόσκληση και έχει αποστείλει τα στοιχεία μου στην Ακαδημία): - Πρόσβαση σε αυτό έχω άμεσα, εάν έχω ήδη συνδεθεί μία φορά στη πλατφόρμα (πριν από την επιλογή μου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα).

25 Πώς μπορώ να παρακολουθήσω κάποιο εξ αποστάσεως πρόγραμμα;
- Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσβαση θα έχω σε δεύτερη φάση και συγκεκριμένα αφού πραγματοποιήσω μια πρώτη σύνδεση στη πλατφόρμα και αμέσως μόλις οι διαχειριστές της πλατφόρμας ενημερωθούν για την επιτυχημένη είσοδό μου σε αυτή. Στη περίπτωση που αναφέρεται στη πρόσκληση ότι το πρόγραμμα είναι ελεύθερο προς παρακολούθηση χωρίς χρονικούς περιορισμούς παρέχεται η δυνατότητα αυτό-εγγραφής σε αυτό.

26 Πώς θα βρω το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος ;
Το υλικό αναρτάται στο εσωτερικό δίκτυο της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης ( - εναλλακτικά κλικάρω το εικονίδιο «e-library» στην επιφάνεια εργασίας του H/Y) και αφορά σε Σεμινάρια και Εκπαιδεύσεις της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας, καθώς και σε άλλο συνοδευτικό βοηθητικό υλικό. Στο υλικό αυτό έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένοι χρήστες, υπάλληλοι της Α.Α.Δ.Ε.

27 Μπορώ να λάβω βεβαίωση ότι συμμετείχα σε πρόγραμμα της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας, προκειμένου να την υποβάλω για να μου καταβληθούν οι νόμιμες δαπάνες μετακινούμενων υπαλλήλων; Ναι, η Διεύθυνση Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας χορηγεί την εν λόγω βεβαίωση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των νομίμων δαπανών μετακινούμενων υπαλλήλων από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία, σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά το πέρας του προγράμματος. Η βεβαίωση χορηγείται συγκεντρωτικά για όλους τους υπαλλήλους που παρακολούθησαν το πρόγραμμα και αποστέλλεται στη δηλωθείσα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κεντρικών Υπηρεσιών (Ο.Π.Σ.Κ.Υ.) – Livelink διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υπηρεσιών που υπηρετούν.

28 Ενημερώνεται η ατομική μου καρτέλα στο Μοριακό σύστημα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Α.Α.Δ.Ε. με τα προγράμματα της Φορολογικής και Τελωνειακής Ακαδημίας που έχω παρακολουθήσει; Ναι, η Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία αποστέλλει άμεσα τα ονόματα των υπαλλήλων που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς εκπαιδευτικά της προγράμματα, στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου να ενημερωθεί στο Μοριακό σύστημα η καρτέλα «Σεμινάρια» του εκάστοτε υπαλλήλου.

29 Ευχαριστούμε για τη προσοχή σας e-mail: akadimia@aade.gr
Url:

30


Κατέβασμα ppt "Φορολογική & Τελωνειακή Ακαδημία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google