Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ασφάλεια του διαδικτύου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ασφάλεια του διαδικτύου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ασφάλεια του διαδικτύου
ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Δάφνη Κόλλια Ελπίδα Ρουσάκη Στ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2 OK!Σε ακούω Γειά σου , είμαι η Weby και μαζί μου θα
μάθετε 6 πολύ σημαντικούς κανόνες για την ασφάλεια του διαδικτύου !!!!

3 Εμείς… …. το διαδίκτυο

4 Το διαδίκτυο είναι ένας συναρπαστικός κόσμος αρκεί να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθούμε κάποιους βασικούς κανόνες!

5 Κανόνας 1ος: Δεν συνομιλούμε, ούτε ανταλλάσσουμε μηνύματα με αγνώστους! Ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η διαδικτυακή τους ταυτότητα είναι αυτή που μας λένε! Αν κάποιος άγνωστος μας ενοχλεί, λέμε σε έναν μεγάλο να τον αποκλείσει από τις συνομιλίες μας!

6 Κανόνας 2ος: Δεν δίνουμε προσωπικές μας πληροφορίες! Τα παρακάτω είναι προσωπικά μας δεδομένα: Όνομα Διεύθυνση Τηλέφωνο Ημερομηνία γέννησης φωτογραφίες

7 Κανόνας 3ος: Δεν ανεβάζουμε φωτογραφίες με προσβλητικά σχόλια για τους άλλους! Ό,τι ανεβάζουμε στο διαδίκτυο δεν σβήνεται ποτέ!

8 Κανόνας 4ος: Δεν κατεβάζουμε υλικό από άγνωστους ιστότοπους! Μπορεί να είναι ακατάλληλοι για την ηλικία μας ή και επικίνδυνοι…

9 Κανόνας 5ος: Χρησιμοποιούμε ασφαλείς μυστικούς κωδικούς εισόδου στις διαδικτυακές εφαρμογές μας! Οι ασφαλείς κωδικοί περιέχουν και μικρά και κεφαλαία γράμματα, σύμβολα και χαρακτήρες που μπορούμε εύκολα να θυμηθούμε. Πχ. Η ημερομηνία γέννησής μας δεν είναι ασφαλής κωδικός!!

10 Κανόνας 6ος: Ελέγχουμε το όριο ηλικίας στα διαδικτυακά παιχνίδια! Προσέχουμε η ηλικία που εμφανίζεται στην οθόνη κάθε παιχνιδιού να είναι αντίστοιχη με τη δική μας! Π.χ. 12+

11 Από το διαδίκτυο μπορούμε να συνομιλούμε με τους φίλους μας, να εξερευνούμε τον κόσμο, να βρίσκουμε πολύτιμο υλικό για τις εργασίες μας! Το διαδίκτυο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο αρκεί να το χρησιμοποιούμε με προσοχή!

12 Σε ευχαριστώ πολύ Weby από εδώ και πέρα θα τηρώ και τους 6 κανόνες.
Δικιά μου ευχαρίστηση . Έτσι και αλλιώς αυτή είναι η δουλειά μου! Σε ευχαριστώ πολύ Weby από εδώ και πέρα θα τηρώ και τους 6 κανόνες.

13 Ευχαριστούμαι για την παρουσίαση!!!
Δάφνη Κόλλια Ελπίδα Χρουσάκη


Κατέβασμα ppt "Η ασφάλεια του διαδικτύου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google