Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η φοίτηση στο ….

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η φοίτηση στο …."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η φοίτηση στο …

2 Γυμνάσιο Καλλιθέας Η λειτουργία του σχολείου

3 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
1) Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται από 11 Σεπτεμβρίου έως 31 Μαΐου. 2) Χωρίζεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα (επίδοση βαθμολογίας). Το 1ο τετράμηνο διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και το 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

4 Μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο
Το ωρολόγιο πρόγραμμα (32 ώρες) ορίζει ποιά μαθήματα περιλαμβάνονται σε κάθε τάξη του Γυμνασίου. Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται σε τρεις ομάδες.

5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (1) Η Ομάδα Α’ περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2) Μαθηματικά, 3) Φυσική, 4) Ιστορία.

6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (2) 1) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση), 2) Χημεία 3) Βιολογία, 4) Γεωλογία-Γεωγραφία, Η Ομάδα Β΄ περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 5) Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, 6) Θρησκευτικά, 7) Αγγλικά, 8) Δεύτερη ξένη γλώσσα 9) Οικιακή Οικονομία.

7 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (3) Η Ομάδα Γ΄ περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα:
1) Τεχνολογία – Πληροφορική, 2) Μουσική – Καλλιτεχνικά 3) Φυσική Αγωγή.

8 Διαδικασία αξιολόγησης (1)
Συνεκτιμώνται τα παρακάτω κριτήρια: α) Η συνολική συμμετοχή του μαθητή. β) Οι εργασίες που εκτελεί ο μαθητής (συνθετικές δημιουργικές εργασίες, οι διαθεματικές εργασίες) στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικά ή ομαδικά, γ) Οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ).

9 Διαδικασία αξιολόγησης (2)
δ) Οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, που μπορεί να είναι: Μη προειδοποιημένες: α) Καλύπτουν την ύλη που διδάχθηκε στο αμέσως προηγούμενο μάθημα. Προειδοποιημένες : α) Έπονται μιας ανακεφαλαίωσης β) Καλύπτουν ευρύτερη διδακτική ενότητα για την οποία έχουν διατεθεί μέχρι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

10 Στα μαθήματα της ομάδας Α ́
1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2) Μαθηματικά, 3) Φυσική, 4) Ιστορία. Διενεργείται μόνο μια ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου.

11 Στα μαθήματα της ομάδας Β ́
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία Χημεία Βιολογία, Γεωλογία-Γεωγραφία, ΚΠΑ Θρησκευτικά Αγγλικά Γαλλικά/ Γερμανικά Οικιακή Οικονομία Διενεργείται μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του Α΄ τετραμήνου και μία κατά τη διάρκεια του Β΄ τετραμήνου. Κατά το Β΄ τετράμηνο ο διδάσκων δύναται να επιλέξει, την ανάθεση μιας συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης.

12 Στα μαθήματα της ομάδας Γ ́
1) Τεχνολογία – Πληροφορική, 2) Μουσική – Καλλιτεχνικά 3) Φυσική Αγωγή. Δεν διενεργείται καμιά ωριαία γραπτή δοκιμασία.

13 Οι γραπτές δοκιμασίες (1)
Οι γραπτές δοκιμασίες (1) Οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες πραγματοποιούνται με τον περιορισμό: Κάθε τμήμα μπορεί να εξετάζεται μόνο σε ένα (1) μάθημα την ημέρα και μέχρι σε τρία (3) το πολύ μαθήματα την εβδομάδα.

14 Οι γραπτές δοκιμασίες (2)
Οι γραπτές δοκιμασίες (2) Οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες πραγματοποιούνται με τους εξής περιορισμούς: α) Μέχρι τρεις (3) ανά μάθημα για κάθε τετράμηνο, β) Διαρκούν το πολύ 10λεπτά, γ) Τα ερωτήματα αναφέρονται στο αμέσως προηγούμενο μάθημα και έχουν ελεγχθεί ότι είναι δυνατόν να απαντηθούν εντός του διαθέσιμου χρόνου.

15 Γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Από 1 μέχρι την 30 Ιουνίου διεξάγονται: α) Η πρώτη εξεταστική περίοδος στην οποία διεξάγονται γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α ́ (2ωρη εξέταση εκτός της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας που είναι 3ωρη) β) Το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση γ) Η δεύτερη εξεταστική περίοδος στην οποία διεξάγονται επαναληπτικές εξετάσεις σε όσα μαθήματα έχουν παραπεμφθεί οι μαθητές.

16 Βαθμός ετήσιας επίδοσης (1)
Μαθήματα Ομάδας Α΄ Α΄ τετράμηνο + Β΄ τετράμηνο + Γραπτό 3 Πχ Α΄ τετράμηνο: 14 Β΄ τετράμηνο: 16 Γραπτό : 12 Μ.Ο : ( )/3= 14

17 Βαθμός ετήσιας επίδοσης (2)
Μαθήματα Ομάδας Β και Γ΄ Α΄ τετράμηνο + Β΄ τετράμηνο 2 Πχ Α΄ τετράμηνο: 15 Β΄ τετράμηνο: 17 Μ.Ο : (15+17)/2= 16

18 Προαγωγή ή απόλυση Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης,
όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή ii) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13). Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα.

19 Για τους μαθητές που παραπέμπονται (1)
Πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας 5-10 διδακτικών ωρών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου διεξάγονται οι επαναληπτικές εξετάσεις Για τα μαθήματα της πρώτης ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές και γραπτές. Για τα μαθήματα της δεύτερης και της τρίτης ομάδας οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι προφορικές.

20 Για τους μαθητές που παραπέμπονται (2)
Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α ́ και Β ́ τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής, τότε επαναλαμβάνει την τάξη. Αν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Γ ́ τάξης δεν κριθεί άξιος απόλυσης, τότε δύναται να προσέλθει σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα (10).

21 Απουσίες Οι απουσίες αριθμούνται μία για κάθε διδακτική ώρα και καταχωρούνται στο βιβλίο φοίτησης και στο my School. Διακρίνονται σ’ αυτές που προσμετρώνται και σ΄αυτές που δεν προσμετρώνται. Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

22 Απουσίες που δεν προσμετρώνται
Απουσίες που οφείλονται σε σοβαρά προβλήματα υγείας (π.χ. Χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλεία σε νοσοκομείο) Έως ημέρες κατά περίπτωση Απουσίες που οφείλονται σε αθλητικές δραστηριότητες , συμμετοχή σε συναυλίες, εκδηλώσεις χορού ή εκθέσεις ζωγραφικής ή γλυπτικής

23 Χαρακτηρισμός φοίτησης
Η φοίτηση χαρακτηρίζεται ως επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το σύνολο των απουσιών του διδακτικού έτους. Επαρκής φοίτηση: Όταν το σύνολο των απουσιών δεν υπερβαίνει τις 114 Προσέρχονται σε προαγωγικές – απολυτήριες εξετάσεις Ανεπαρκής φοίτηση: Επαναλαμβάνουν την τάξη

24 Ενημέρωση του σχολείου από κηδεμόνες
Ο κηδεμόνας οφείλει να γνωστοποιήσει στο σχολείο τους λόγους απουσίας. Προσκομίζει δικαιολογητικά μόνο αν αυτά προβλέπονται στον μη υπολογισμό των απουσιών.

25 Ενημέρωση του κηδεμόνα από το σχολείο
Ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος οφείλει να ενημερώνει τους κηδεμόνες για την απουσία του/ης μαθητή/ριας.

26 Ενημέρωση του κηδεμόνα από το σχολείο
Σε περίπτωση απουσίας για 3 συνεχόμενες ημέρες ή αν συμπληρωθούν 30 απουσίες ο κηδεμόνας ενημερώνεται από τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος. Αυτό επαναλαμβάνεται τις πρώτες 5 εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα εφόσον υπάρχει μεταβολή στον αριθμό των απουσιών

27 Τρόποι επικοινωνίας Υπεύθυνη δήλωση στοιχείων επικοινωνίας Με επιστολή
Τηλεφωνικά Με sms Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Υπεύθυνη δήλωση στοιχείων επικοινωνίας

28 Τρόποι αντιμετώπισης παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς
Προφορική παρατήρηση Επίπληξη Αποβολή από τα μαθήματα μίας (1) ημέρας Αποβολή από τα μαθήματα δύο (2) ημερών Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

29 Ωριαία απομάκρυνση Στον μαθητή που παρακωλύει την διεξαγωγή του μαθήματος επιβάλλεται ωριαία απομάκρυνση Απουσία Απασχόλησή του από τον Διευθυντή Αν αποβληθεί 3 φορές από τον ίδιο καθηγητή ή 5 συνολικά το συμβούλιο της τάξης αποφασίζει τον τρόπο αντιμετώπισης

30 Αμοιβές Αριστείο προόδου Βραβείο προόδου Έπαινος προσωπικής βελτίωσης
Ειδικός έπαινος

31 Έπαινος προσωπικής βελτίωσης
Με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων απονέμεται στους/ις μαθητές/ριες που σημειώνουν σημαντική βελτίωση στην επίδοσή τους

32 Ειδικός έπαινος Απονέμεται στους/ις μαθητές/ριες που διακρίνονται για ιδιαίτερες πράξεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς και για πράξεις που εκφράζουν πνεύμα ανιδιοτελούς φιλαλληλίας.

33 Διαγωγή Η διαγωγή κάθε μαθητή μπορεί να χαρακτηριστεί ως: Εξαιρετική
Καλή Μεμπτή Κανένας χαρακτηρισμός διαγωγής δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών

34 Επικοινωνία με το σχολείο
Τηλ./Fax : Ενημέρωση από το σχολείο

35


Κατέβασμα ppt "Η φοίτηση στο …."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google