Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Επενδυτικοί Δείκτες Εισηγητής: Γιανναράκης Γρηγόρης ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

2 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Κλείσιμο: Η τιμή στην οποία έκλεισε μια μετοχή στο τέλος της συνεδρίασης Διαφορά από την προηγούμενη: Η διαφορά σε Ευρώ/Δολ της τιμής κλεισίματος της τελευταίας συνεδρίασης προς την προηγούμενη τιμή κλεισίματος. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

3 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Άνοιγμα Αγορά Τεμάχια Πώληση Τεμάχια Μεταβολή Πρ. Κλείσιμο 10 % ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

4 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Μεταβολή: Η ποσοστιαία μεταβολή της τιμής της μετοχής από την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης μέρας Διακύμανση ημέρας: Η μεγαλύτερη και η μικρότερη τιμή που έχει πραγματοποιηθεί πράξη κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

5 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Αξία συναλλαγών: Το ποσό του όγκου συναλλαγών. Όγκος συναλλαγών: Ο αριθμός των χρεογράφων που έγιναν αντικείμενο συναλλαγών κατά τη διάρκεια ενός χρονικού διαστήματος. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

6 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Ο Όγκος Συναλλαγών είναι από τα πιο βασικά στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης, γιατί μας δείχνει το ενδιαφέρον των επενδυτών για μια μετοχή. είναι ουσιαστικά ένα νούμερο που υποδηλώνει πόσες μετοχές αλλάξανε χέρια πχ μία μέρα Για παράδειγμα έστω η μετοχή του ΟΤΕ ότι την Τρίτη, είχε όγκο Αυτό σημαίνει ότι αλλάξαν χέρια: πουλήθηκαν από κάποιους και αγοράστηκαν από κάποιους άλλους συνολικά μετοχές ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

7 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Ακραίες τιμές έτους: Η μεγαλύτερη και η μικρότερη τιμή που έχει πραγματοποιηθεί πράξη κατά τη διάρκεια του έτους. Limit-up/ limit-down: Το ανώτατο και το κατώτατο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής από την προηγούμενη μέρα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

8 Τι είναι limit down μετοχής;
Limit down είναι το κατώτατο όριο στο οποίο μπορεί να πέσει μία μετοχή στο χρηματιστήριο.  Το limit down μετοχής ορίζεται με ποσοστό και είναι -30%.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μία μετοχή της Α εταιρείας άνοιξε με πχ 0,30 και έχει τρομερή πτώση, το χρηματιστήριο θα την "φρενάρει" στο -30% (δηλαδή στα 0.21 = 0,3-0,3*30%).  Το -30% στα 0,30 είναι -0,09 αν κάνετε τις πράξεις.  Έτσι η μετοχή της συγκεκριμένης εταιρείας δεν θα μπορεί να πέσει κάτω από τα 21 λεπτά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

9 Τι είναι limit up μετοχής;
Limit up είναι η μέγιστη τιμή που μπορεί να φτάσει μία μετοχή σε μία συνεδρίαση του χρηματιστηρίου.  Το limit up μετοχής είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να ανέβει, μετριέται σε ποσοστό και για την ακρίβεια είναι 30%.  Αυτό σημαίνει ότι σε μία συνεδρίαση αν η τιμή μιας μετοχής ανέβει πάρα πολύ, δεν μπορεί να ξεπεράσει σε άνοδο το 30% από την τιμή που άνοιξε.  Το χρηματιστήριο δεν θα πραγματοποιήσει συναλλαγές πάνω από αυτό το όριο και θα την έχει "κολλημένη" ως το 30%. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

10 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Εμπορευσιμότητα: Η εξίσωση που παρουσιάζει το βαθμό συχνότητας συναλλαγών που παρουσιάζει ένας τίτλος Εμπορευσιμότητα= 100 Χ ( Όγκος συναλλαγών/ Αρ. εισηγμένων μετοχών) ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

11 Χρηματιστηριακές ορολογίες
Δείκτης beta: Είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά την αστάθεια μιας μετοχής και δείχνει τη διακύμανση της μεταβλητικότητας των τιμών μίας μετοχής σε σύγκριση με τη γενικότερη διακύμανση της αγοράς. Η δυσκολία χρήσης αυτού του δείκτη έγκειται στον τρόπο υπολογισμού του. Ελκυστικές θεωρούνται εκείνες οι μετοχές που έχουν beta ανάμεσα από το 0 και το 1 καθότι θεωρούνται χαμηλού κινδύνου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

12 Κέρδη ανά μετοχή – KAM - EPS
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

13 Κέρδη ανά μετοχή - KAM EPS
Πολλοί αναλυτές λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τις κοινές με ψήφο μετοχές. Θα πρέπει να λαμβάνονται και οι δύο κατηγορίες μετοχών (κοινές και προνομιούχες), διότι στη χώρα μας οι προνομιούχες μετοχές δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις κοινές, παρά μόνο στο ότι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

14 Κέρδη ανά μετοχή - KAM EPS
Διαφορές στα κέρδη ανά μετοχή μεταξύ επιχειρήσεων είναι δύσκολο να ερμηνευθούν Ακόμη και επιχειρήσεις που έχουν τα ίδια περιουσιακά στοιχεία και τα ίδια κέρδη μπορεί να εμφανίζουν διαφορετικά κατά μετοχή κέρδη διότι έχουν διάφορο αριθμό μετοχών. E.P.S = Συνολο καθαρών κερδών Μέσ𝜊𝜍 𝛼𝜌𝜄𝜃𝜇ό𝜍 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒ώ𝜈 𝜎𝜀 𝜅𝜐𝜅𝜆𝜊𝜑𝜊𝜌𝜄𝛼 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

15 Κέρδη ανά μετοχή - KAM EPS
Αν κατά τη διάρκεια της χρήσεως αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της επιχειρήσεως με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών τότε, θα πρέπει να βρεθεί ο σταθμικός μέσος όρος του αριθμού των μετοχών που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της χρήσεως στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα κέρδη της επιχειρήσεως. Διότι τα κεφάλαια που προήλθαν από την αύξηση του κεφαλαίου συμμετείχαν στην παραγωγή κερδών από τη στιγμή που μπήκαν στην επιχείρηση. Ο νέος αριθμός μετοχών που βρίσκεται σε κυκλοφορία θα πρέπει να επηρεάσει το σύνολο των μετοχών της επιχειρήσεως κατά ένα ποσοστό, το οποίο εξαρτάται από τη χρονική διάρκεια που οι νέες μετοχές τέθηκαν σε κυκλοφορία. E.P.S = Συνολο καθαρών κερδών Μέσ𝜊𝜍 𝛼𝜌𝜄𝜃𝜇ό𝜍 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒ώ𝜈 𝜎𝜀 𝜅𝜐𝜅𝜆𝜊𝜑𝜊𝜌𝜄𝛼 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

16 Κέρδη ανά μετοχή - KAM EPS
Παράδειγμα 1 Έστω: μτχ βρίσκονταν σε κυκλοφορία κατά τους 9 πρώτους μήνες του έτους, οπότε *(9/12) => μετοχές μτχ βρίσκονταν σε κυκλοφορία κατά τους 3 τελευταίους μήνες του έτους μετά την κατά αύξηση του αριθμού των μετοχών => * (3/12) => μετοχές Επομένως, Μέσο σταθμικός αριθμός μετοχών σε κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του έτους είναι = μετοχές ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

17 Κέρδη ανά μετοχή - KAM EPS
Παράδειγμα 2 Αριθμ. Μτχ την 1/1/2016 είναι Αριθμ. Νέων μτχ που εκδόθηκαν την 1/4/2016 είναι Αριθμός μτχ σε κυκλοφορία την 1/4/2016 είναι Μέσος σταθμικός όρος του αριθμού των μετοχών σε κυκλοφορία = Αρ. Μετοχων την 1−1−2016+Αριθμός μετοχών ∗ Αριθμός μηνών μέχρι το τέλος της χρήσεως Αριθμός μηνών Χρήσεως Μέσος σταθμικός όρος του αριθμού των μετοχών σε κυκλοφορία = ∗9 12 = 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒𝜀𝜍 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

18 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Δείχνει κατά πόσο η τιμή της μετοχής καλύπτει τα κέρδη της. Δείχνει τη δυναμικότητα της μετοχής σε σχέση με τις μετοχές του κλάδου. Δείχνει πόσα έτη θα χρειαστούν για να καλυφθεί η τιμή της μετοχής από τα κέρδη -υποθέτοντας ότι παραμένουν σταθερά Συνήθως όσο μικρότερος είναι ο δείκτης, τόσο πιο ελκυστική είναι η μετοχή. P/E = Χ𝜌𝜂𝜇𝛼𝜏𝜄𝜎𝜏𝜂𝜌𝜄𝛼𝜅𝜂 Τιμη Μετοχης Κ𝜀𝜌𝛿𝜂 𝜅𝛼𝜏𝛼 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒𝜂 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

19 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Δείχνει πόσες φορές διαπραγματεύεται μια μετοχή τα κέρδη του προηγουμένου έτους στο χρηματιστήριο, ή εναλλακτικά πόσα λεπτά είναι διατεθειμένος να καταβάλλει ένας επενδυτής για κάθε λεπτό κέρδους της επιχ. Πληροφορεί τον αριθμό των ετών που απαιτούνται σε καθαρά κέρδη ανά μετοχή για να αγοραστεί η μετοχή Προϋποθέτει ότι τα κέρδη θα παραμείνουν τα ίδια και στο μέλλον. P/E = Χ𝜌𝜂𝜇𝛼𝜏𝜄𝜎𝜏𝜂𝜌𝜄𝛼𝜅𝜂 Τιμη Μετοχης Κ𝜀𝜌𝛿𝜂 𝜅𝛼𝜏𝛼 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒𝜂 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

20 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Είναι θετικό μέγεθος Δεν υπολογίζεται όταν η επιχείρηση έχει ζημίες. Όταν τα κέρδη είναι μηδέν ισούται με το άπειρο και δεν υπολογίζεται. Υπολογίζεται είτε με βάση τα κατά μετοχή κέρδη της προηγουμένης χρήσεως ιστορικός λόγος τιμής προς κέρδη κατά μετοχή είτε με βάση τα προσδοκώμενα κέρδη της τρεχούσης χρήσεως προσδοκώμενος Λόγος Τιμής προ κέρδη κατά μετοχή η τιμή των μετοχών επηρεάζεται από τα προσδοκώμενα κέρδη P/E = Χ𝜌𝜂𝜇𝛼𝜏𝜄𝜎𝜏𝜂𝜌𝜄𝛼𝜅𝜂 Τιμη Μετοχης Κ𝜀𝜌𝛿𝜂 𝜅𝛼𝜏𝛼 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒𝜂 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

21 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Ορισμένοι αναλυτές υπολογίζουν τον δείκτη με βάση το μέσο όρο των κατά μετοχή προβλεπομένων κερδών για τα επόμενα πέντε ή και περισσότερα χρόνια. Η έννοια του λόγου τιμής προς κέρδη (Ρ/Ε) είναι παρόμοια με αυτή του επιτοκίου κεφαλαιοποιήσεως Το ύψος του χρησιμοποιουμένου επιτοκίου κεφαλαιοποιήσεως είναι ανάλογο με τον κίνδυνο που περικλείει κάθε μορφή επένδυσης. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

22 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Αν οι μελλοντικοί κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι τότε είναι απαραίτητο να αυξηθεί το επιτόκιο κεφαλαιοποιήσεως. Αν οι μελλοντικοί κίνδυνοι είναι χαμηλότεροι τότε το επιτόκιο κεφαλαιοποιήσεως θα πρέπει να είναι χαμηλότερο. Το επιτόκιο κεφαλαιοποιήσεως είναι το αντίστροφο του λόγου τιμής προς κέρδη (Ρ/Ε) και βρίσκεται από τη σχέση: ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

23 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Η τιμή που κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει για μια μετοχή εξαρτάται από την απόδοση της αφού λάβει υπόψη τους κινδύνους Έστω μία μετοχή Χ με τιμή στα 20€ και τα κέρδη ανά μετοχή στα 5€, τότε ο δείκτης P/E είναι (20 / 5 =) 4. Δηλαδή η μετοχή πωλείται 4 φορές πάνω από τα ετήσια κέρδη ή εναλλακτικά ο επενδυτής θα πρέπει να περιμένει 4 χρόνια για να κάνει απόσβεση της επένδυσης του. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

24 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Ο πίνακας εμφανίζει τη σχέση μετατροπής του λόγου τιμής προς κέρδη (Ρ/Ε) σε επιτόκιο κεφαλαιοποιήσεως δείχνει τον κίνδυνο που περικλείει κάθε επένδυση. Όσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος τόσο μικρότερος είναι ο λόγος τιμής προς κέρδη (Ρ/Ε) για ν' αντισταθμίσει τον αυξημένο κίνδυνο, με την προϋπόθεση ότι όλες οι άλλες συνθήκες είναι ίδιες. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

25 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Ένα υψηλό Ρ/Ε σε σύγκριση με το μέσο Ρ/Ε του κλάδου ή της Αγοράς υποδηλώνει, είτε ότι η επιχείρηση προτιμάται από τους επενδυτές γιατί είναι η καλύτερη μέσα στον κλάδο, είτε ότι είναι υπερτιμημένη διότι οι επενδυτές έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της. Ένα χαμηλό Ρ/Ε υποδηλώνει, Είτε ότι η επιχείρηση δεν προτιμάται από τους επενδυτές, είτε ότι είναι υποτιμημένη. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

26 Λόγος Τιμής προς Κέρδη ανά μετοχή (P/E)
Η τιμή του δείκτη παύει να αποτελεί ουσιαστικό μέτρο σύγκρισης, όταν τα αποτελέσματα επηρεάζονται από το διαφορετικό τρόπο λογιστικής απεικόνισης που ακολουθεί κάθε εταιρία. Η σύγκριση των κερδών δυο εταιριών δεν έχει ουσιαστικό νόημα όταν ακολουθούνται διαφορετικοί μέθοδοι αποσβέσεων, π.χ. εγγραφή πρόσθετων αποσβέσεων, στα πλαίσια του νόμου περί επενδυτικών κινήτρων διαφορετική πολιτική δημιουργίας διαφόρων προβλέψεων κ.λπ. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

27 Αδυναμίες του δείκτη P/E
Η τιμή του δείκτη παύει να αποτελεί ουσιαστικό μέτρο σύγκρισης για τις εταιρίες εκείνες, των οποίων τα προ φόρων κέρδη τους επηρεάστηκαν σημαντικά, θετικά ή αρνητικά, από έκτακτα γεγονότα, όπως: Ζημιές από πυρκαγιά, έκτακτα κέρδη από την πώληση ενός ακινήτου, κ.λπ. ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

28 Αδυναμίες του δείκτη P/E
Να αξιολογήσει τις μετοχές των εταιριών που κατά τα επόμενα χρόνια προβλέπεται σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τους. Η αδυναμία του δείκτη να αξιολογήσει τις Ζημιογόνες εταιρίες και τις εταιρίες με μικρά ή ακόμη και με μηδενικά κέρδη. Υποεκτιμά εταιρίες που διαθέτουν πολύ υψηλή πάγια περιουσία και υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

29 Αδυναμίες του δείκτη P/E
Η τιμή του δείκτη παύει να αποτελεί ουσιαστικό μέτρο σύγκρισης για τις εταιρίες που προχωρούν σε συνεχή επενδυτικά προγράμματα, Το κόστος χρηματοδότησης των επενδύσεων αυτών και οι υψηλές αποσβέσεις που γράφουν να επηρεάζουν αρνητικά τα κέρδη στο μεσοπρόθεσμο διάστημα. Ο δείκτης "τιμωρεί" τις δυναμικές εκείνες εταιρίες που επενδύουν, στοχεύοντας σε καλύτερα μελλοντικά αποτελέσματα. Για την εξουδετέρωση αυτού του μειονεκτήματος, μπορούμε στον παρονομαστή να χρησιμοποιήσουμε τα προ αποσβέσεων κέρδη ανά μετοχή

30 Εσωτερική αξία μετοχής (Book Value per Share)
Βρίσκεται ως εξής: Εσωτερική αξία μετοχής (Book Value per Share) = Σύνολο Ιδιων Κεφαλαίων Ά𝜌𝜄𝜃𝜇𝜊𝜍 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒𝜔𝜈 𝜎𝜀 𝜅𝜐𝜅𝜆𝜊𝜑𝜊𝜌𝜄𝛼 Δεν χρησιμοποιείται ευρύτατα διότι: Η αξία των ιδίων κεφαλαίων αναφέρεται σε ιστορικές τιμές, όποτε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

31 ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
Χρηματιστηριακή τιμή προς εσωτερική αξία μετοχής (Price to Book value ratio) Δείχνει πόσες φορές την εσωτερική αξία της μετοχής διαπραγματεύεται η τιμή των μετοχών μιας επιχ. στην Αγορά Παρέχει ένδειξη για το εάν η μετοχή είναι υποτιμημένη ή υπερτιμημένη στη χρηματιστηριακή αγορά σε σχέση με την εσωτερική της αξία Λόγος Χρηματ. Τιμής προς Εσωτερική αξία μετοχής = Χρηματιστ. Τ𝜄𝜇𝜂 Μετοχής Εσωτερικη Αξια Μετοχης Εσωτερική αξία μετοχής (Book Value per Share) = Σύνολο Ιδιων Κεφαλαίων Ά𝜌𝜄𝜃𝜇𝜊𝜍 𝜇𝜀𝜏𝜊𝜒𝜔𝜈 𝜎𝜀 𝜅𝜐𝜅𝜆𝜊𝜑𝜊𝜌𝜄𝛼 Αν είναι μεγαλύτερος από την μονάδα σημαίνει ότι η μετοχή είναι υπερτιμημένη, ενώ αν είναι μικρότερη της μονάδας είναι υποτιμημένη Αν είναι γύρω στη μονάδα τότε η μονάδα είναι ελκυστική στους επενδυτές ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά)


Κατέβασμα ppt "Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google