Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ “Γίνε φίλος με το φύλο σου”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ “Γίνε φίλος με το φύλο σου”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ “Γίνε φίλος με το φύλο σου”
ΕΕΕΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ “Γίνε φίλος με το φύλο σου”

2 Γίνε φίλος με το φύλο σου
Το πρόγραμμα που υλοποιηθήκε στο σχολείο μας εντάσσεται στη θεματολογία: Αγωγή Υγείας Σεξουαλική Αγωγή Έμφυλοι Ρόλοι

3 Η ομάδα μας Η ομάδα που πραγματοποίησε το πρόγραμμα αποτελείται από δέκα (10) μαθητές, τέσσερα(4) αγόρια και έξι (6) κορίτσια και τρεις υπεύθυνους καθηγητές και συγκεκριμένα τους: Δροσάκη Δημήτρη (κεραμίστας) Κατεβάτη Μαρία (εικστικός) Σερλέτη Μαρία (κοινωνιολόγος)

4 Γίνε φίλος με το φύλο σου
Αρχικά επικεντρωθήκαμε σε ζητήματα σωματονωσίας και αναγνώρισης των προσωπικών ορίων των μαθητών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι αναλογιζόμενοι το ότι οι μαθητές είναι άτομα με αναπηρία και αρκετοί από αυτούς ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή με το θέμα μέσα από το πρόγραμμα.

5 Γίνε φίλος με το φύλο σου
Στη συνέχεια μέσα από συναντήσεις σε μικρές ομάδες προσπαθήσαμε να αποδώσουμε τους όρους “άνδρας” και “γυναίκα” με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού αλλά και μέσα από βιβλία, ιστορίες που φτιάχναμε εμείς οι ίδιοι. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν επαρκώς σε παιχνίδια ρόλων (role playing) και βίωσαν κατά κάποιο τρόπο στο βαθμό που μπορούν το τι δύνανται να σημαίνουν οι δύο όροι.

6 Γίνε φίλος με το φύλο σου
Στο καλλιτεχνικό εργαστήρι του σχολείου, οι μαθητές πέρασαν αρκετές δημιουργικές ώρες προσπαθώντας να αποτυπώσουν στο χαρτί με χρώματα όλα εκείνα που έμαθαν από τις συζητήσεις μας, τα παιχνίδια, τις παρουσιάσεις. Ήταν μία δημιουργική εργασία και πολύ ευχάριστη για τους μαθητές.

7 Συμμετοχή του σχολείου σε διαγωνισμό
Η προσπάθεια των μαθητών και η καλλιτεχνική τους έκφραση οδήγησε στη δημιουργία μίας αφίσας με την οποία το ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. (επισυνάπτεται με το αρχείο)

8 Διάχυση αποτελεσμάτων
Η συμμετοχή του σχολείου στο διαγωνισμό βοήθησε στη διάχυση των αποτελεσμάτων και των πληροφοριών του προγράμματος. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε την αυτοεκτίμηση των μαθητών και την επιθυμία τους για δημιουργία.


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ “Γίνε φίλος με το φύλο σου”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google