Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

…με ζωγραφιές του Γιάννη Γαΐτη Υπεύθυνος Καθηγητής: Παναγιωτόπουλος Β. ΠΕ02.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "…με ζωγραφιές του Γιάννη Γαΐτη Υπεύθυνος Καθηγητής: Παναγιωτόπουλος Β. ΠΕ02."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 …με ζωγραφιές του Γιάννη Γαΐτη Υπεύθυνος Καθηγητής: Παναγιωτόπουλος Β. ΠΕ02

2 θύμιζε ένα σύνολο ανθρώπων με παρόμοια χαρακτηριστικά. Όλοι φάνταζαν πανομοιότυποι και η χώρα ήταν μια κοινωνία ομοιογένειας…

3 Τώρα πια οι άνθρωποι διαφέρουν. Όχι μόνο στη προσωπικότητα και στα προσωπικά τους χαρίσματα αλλά και ως προς  το χρώμα,  τη γλώσσα,  τη θρησκεία και  την κουλτούρα

4 Στη πατρίδα μας εισέρχονται τα τελευταία χρόνια τεράστιες μάζες ανθρώπων από κύματα μετανάστευσης, διαφορετικής εθνικότητας, φύλου, χρώματος.

5  Οι άνθρωποι κάποιες φορές κατακρίνουν τη διαφορετικότητα σε πολλούς τομείς και δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους…

6 σημαίνει ότι αποδέχομαι τον τρόπο σκέψης & συμπεριφοράς του, τις απόψεις του, τις παραδόσεις του και γενικότερα τον τρόπο ζωής του.

7 Αυτή την τεράστια αλλαγή κάποιοι Έλληνες πολίτες δεν τη θέλουν, δεν τους αρέσει. Δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι οι εποχές και τα πράγματα αλλάζουν και μένουν κολλημένοι στο παρελθόν. Έτσι κατακρίνουν και απορρίπτουν οτιδήποτε διαφορετικό. Προσπαθούν να διώξουν μακριά τους ξένους, γιατί τους θεωρούν κακή επιρροή, αυτούς και τα παιδιά τους.

8 Οι ξένοι δεν έρχονται εδώ για να «καταστρέψουν τη ζωή μας». Στη χώρα τους η κατάσταση είναι άσχημη και αφήνουν πίσω τους τα πάντα για να βρουν κάτι καλύτερο, χωρίς να ξέρουν που πηγαίνουν και τι θα κάνουν.

9 Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης μας και η κοινωνία μας να συνεργασθεί αρμονικά. Σ’ αυτό θα βοηθήσουμε όλοι: από τους παππούδες μέχρι τα μικρά παιδιά που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στη ζωή.

10 Από τη θέση μας ως μαθήτριες θα βοηθήσουμε: θα εντάξουμε τα παιδιά αυτά στην παρέα μας, δεν θα τα αφήσουμε να είναι μόνα τους ή να πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού, φαινόμενο συχνό στις μέρες μας.

11  Αντέδρασε στην αδικία υποστήριξε τον ψυχολογικά αδύναμο!  Δράσε πριν να είναι πολύ αργά!

12 Η οποιαδήποτε σιωπή και εσκεμμένη άγνοια θεωρείται συνενοχή. Όταν βρεθώ στη θέση της παρατηρήτριας του σχολικού εκφοβισμού (bullying), θα ενεργήσω. Δεν θα σωπάσω!


Κατέβασμα ppt "…με ζωγραφιές του Γιάννη Γαΐτη Υπεύθυνος Καθηγητής: Παναγιωτόπουλος Β. ΠΕ02."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google