Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Προστασία των Δικαιωμάτων των Υποκειμένων των Δεδομένων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Προστασία των Δικαιωμάτων των Υποκειμένων των Δεδομένων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Προστασία των Δικαιωμάτων των Υποκειμένων των Δεδομένων

2 Δικαίωμα Ενημέρωσης O Κανονισμός διακρίνει ανάμεσα σε προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από το υποκείμενο των δεδομένων (άρθ. 13) και σε αυτά που δεν έχουν συλλεγεί από το υποκείμενο των δεδομένων (άρθ. 14)

3 Περιεχόμενο ενημερώσεως
Συλλογή δεδομένων από ΥΔ (άρθ. 13 ΓενΚαν) α) την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου επεξεργασίας β) τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου προστασίας δεδομένων γ) τους σκοπούς της επεξεργασίας για τους οποίους προορίζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τη νομική βάση για την επεξεργασία, δ) τα έννομα συμφέροντα που επιδιώκονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας ή από τρίτο, ε) τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εάν υπάρχουν, στ) κατά περίπτωση, την πρόθεση του υπευθύνου επεξεργασίας να διαβιβάσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό και την ύπαρξη ή την απουσία απόφασης επάρκειας της Επιτροπής ή, όταν πρόκειται για τις διαβιβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 46 ή 47 ή στο άρθρο 49 παράγραφος 1 δεύτερο εδάφιο, αναφορά στις ενδεδειγμένες ή κατάλληλες εγγυήσεις και τα μέσα για να αποκτηθεί αντίγραφό τους ή στο πού διατέθηκαν.

4 Περαιτέρω πληροφορίες
το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή, όταν αυτό είναι αδύνατο, τα κριτήρια που καθορίζουν το εν λόγω διάστημα, την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας που αφορούν το υποκείμενο των δεδομένων ή δικαιώματος αντίταξης στην επεξεργασία, καθώς και δικαιώματος στη φορητότητα των δεδομένων, την ύπαρξη του δικαιώματος να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της, το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή, κατά πόσο η παροχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί νομική ή συμβατική υποχρέωση ή απαίτηση για τη σύναψη σύμβασης, καθώς και κατά πόσο το υποκείμενο των δεδομένων υποχρεούται να παρέχει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και ποιες ενδεχόμενες συνέπειες θα είχε η μη παροχή των δεδομένων αυτών, την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ Πληροφορίες για ενδεχόμενη αλλαγή του σκοπού επεξεργασίας

5 Μη συλλογή από ΥΔ Μη Συλλογή δεδομένων από ΥΔ (άρθ. 14 ΓενΚαν)
α) την ταυτότητα και τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου επεξεργασίας και, κατά περίπτωση, του εκπροσώπου του υπευθύνου επεξεργασίας, β) τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου προστασίας δεδομένων, κατά περίπτωση, γ) τους σκοπούς της επεξεργασίας για τους οποίους προορίζονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τη νομική βάση για την επεξεργασία, δ) τις σχετικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ε) τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, στ) κατά περίπτωση, ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας προτίθεται να διαβιβάσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε αποδέκτη σε τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό και την ύπαρξη ή την απουσία απόφασης επάρκειας της Επιτροπής ή, όταν πρόκειται για τις διαβιβάσεις που αναφέρονται στο άρθρο 46 ή 47 ή στο άρθρο 49 παράγραφος 1 δεύτερο εδάφιο, αναφορά στις ενδεδειγμένες ή κατάλληλες εγγυήσεις και τα μέσα για να αποκτηθεί αντίγραφό τους ή στο πού διατέθηκαν.

6 Παροχή περαιτέρω πληροφοριών
α) το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή, όταν αυτό είναι αδύνατο, τα κριτήρια που καθορίζουν το εν λόγω χρονικό διάστημα, β) τα έννομα συμφέροντα που επιδιώκονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας ή από τρίτο, γ) την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας που αφορά το υποκείμενο των δεδομένων και δικαιώματος αντίταξης στην επεξεργασία, καθώς και δικαιώματος στη φορητότητα των δεδομένων, δ) την ύπαρξη του δικαιώματος να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της, ε) το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή, στ) την πηγή από την οποία προέρχονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και, ανάλογα με την περίπτωση, εάν τα δεδομένα προήλθαν από πηγές στις οποίες έχει πρόσβαση το κοινό, ζ) την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ

7 Χρόνος ενημερώσεως Κατά το χρόνο συλλογής των δεδομένων (συλλογή από τα ίδια τα ΥΔ) Εντός εύλογης προθεσμίας (μη συλλογή από τα ΥΔ) αναλόγως των περιστάσεων-αλλά το αργότερο εντός ενός μηνός Σε περίπτωση αλλαγής του σκοπού, προηγούμενη ενημέρωση Eύλογος χρόνος ανάμεσα στην προηγούμενη ενημέρωση και την επεξεργασία (προκειμένου τα ΥΔ να είναι σε θέση να ασκήσου τα δκμ τους)

8 Mη παροχή ενημερώσεως το υποκείμενο των δεδομένων διαθέτει ήδη τις πληροφορίες, αδύνατη παροχή (το υδ δεν άφησε στοιχεία επικοινωνίας) δυσανάλογη προσπάθεια (π.χ. ιστορική έρευνα), καθιστά αδύνατη ή βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη των σκοπών της εν λόγω επεξεργασίας, (π.χ. ξέπλυμα χρήματος) πρόβλεψη αποκτήσεως ή κοινολογήσεως προβλέπεται ρητώς από το δίκαιο της ΕΕ ή του κράτους μέλους στο οποίο υπόκειται ο υπεύθυνος επεξεργασίας και το οποίο παρέχει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των έννομων συμφερόντων του υποκειμένου των δεδομένων, (π.χ. φορολογική νομοθεσία) εάν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικά δυνάμει υποχρεώσεως επαγγελματικού απορρήτου που ρυθμίζεται από το δίκαιο της ΕΕ ή κράτους μέλους, συμπεριλαμβανομένης της εκ του νόμου υποχρεώσεως τηρήσεως απορρήτου (π.χ. παράθεση ιατρικού ιστορικού συγγενών).

9 Δικαίωμα προσβάσεως (αρθ. 15)
Πρόκειται για ένα θεμελιώδες δικαίωμα, καθότι επιτρέπει στο υποκείμενο των δεδομένων να λαμβάνει γνώση των δεδομένων του, τα οποία τηρούνται στο πλαίσιο εκπλήρωσης των σκοπών του υπεύθυνου της επεξεργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαίωμα πρόσβασης προβλέπεται ρητώς στο εδ. β΄ παρ. 2 του άρθ. 8 ΧΘΔΕΕ, στο οποίο ορίζεται ότι «Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα συλλεγέντα δεδομένα..»

10 Δικαίωμα πρόσβασης (άρθ. 15)
κάθε φυσικό πρόσωπο κατόπιν αιτήσεως που δεν χρήζει αιτιολογήσεως αιτιολόγηση μόνο σε περίπτωση καταχρηστικής ασκήσεως

11 Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:
α) τους σκοπούς της επεξεργασίας, β) τις σχετικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, γ) τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ιδίως τους αποδέκτες σε τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς, δ) εάν είναι δυνατόν, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή, όταν αυτό είναι αδύνατο, τα κριτήρια που καθορίζουν το εν λόγω διάστημα,

12 ε) την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για διόρθωση ή διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορά το υποκείμενο των δεδομένων ή δικαιώματος αντίταξης στην εν λόγω επεξεργασία, στ) το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή, ζ) όταν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν συλλέγονται από το υποκείμενο των δεδομένων, κάθε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την προέλευσή τους, η) την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, που προβλέπεται στο άρθρο 22 παράγραφοι 1 και 4 και, τουλάχιστον στις περιπτώσεις αυτές, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λογική που ακολουθείται, καθώς και τη σημασία και τις προβλεπόμενες συνέπειες της εν λόγω επεξεργασίας για το υποκείμενο των δεδομένων.

13 Δικαίωμα διορθώσεως (αρθ. 16)
διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν καθώς επίσης και την συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δηλώσεως παραδείγματα: η μη επικαιροποίηση της βάσεως ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

14 Δικαίωμα διαγραφής – «λήθη» (αρθ. 17)
Αρθ. 17: Το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων να αιτηθεί τη διαγραφή των δεδομένων του. Επίσης, συνίσταται και στη δυνατότητα να μπορεί να «σβήσει» από το διαδίκτυο πληροφορίες που αφενός δεν επιθυμεί και αφετέρου δεν είναι χρήσιμες για την πληροφόρηση του κοινού.

15 Λόγοι Διαγραφής α) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς επεξεργασίας, β) το υποκείμενο των δεδομένων ανακαλεί τη συγκατάθεσή του, επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία σύμφωνα με τη νομική βάση του στοιχ. α’ της παρ. 1 άρθ. 6 ή της εξαίρεσης του στοιχ. α’ της παρ. 2 άρθ. 9 του Κανονισμού 2016/679 και εφόσον δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία, γ) το υποκείμενο των δεδομένων αντιτίθεται στην επεξεργασία σύμφωνα με την παρ. 1 άρθ. 21 του Κανονισμού 2016/679 και δεν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία ή το υποκείμενο των δεδομένων αντιτίθεται στην επεξεργασία σύμφωνα με την παρ. 2 άρθρο 21 του Κανονισμού 2016/679,

16 δ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα,
ε) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν, ώστε να τηρηθεί νομική υποχρέωση βάσει του ενωσιακού δικαίου ή του δικαίου κράτους μέλους, στην οποία υπόκειται ο υπεύθυνος επεξεργασίας, στ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν συλλεχθεί σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών που αναφέρονται στην παρ. 1 άρθ. 8 του Κανονισμού 2016/679 .

17 Περιορισμοί δικαιώματος στη λήθη
α) για την άσκηση του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην ενημέρωση, β) για την τήρηση νομικής υποχρέωσης που επιβάλλει την επεξεργασία βάσει του δικαίου της Ένωσης ή του δικαίου κράτους μέλους στο οποίο υπάγεται ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο της επεξεργασίας, γ) για λόγους δημόσιου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχεία η) και θ), καθώς και το άρθρο 9 παράγραφος 3, δ) για σκοπούς αρχειοθέτησης προς το δημόσιο συμφέρον, για σκοπούς επιστημονικής ή ιστορικής έρευνας ή για στατιστικούς σκοπούς, ε) για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

18 Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (αρθ. 18)
Στο άρθ. 18 του Κανονισμού 2016/679 θεσπίζεται ένα σχετικά νέο δικαίωμα, το οποίο αφορά στον περιορισμό της επεξεργασίας. Το στοιχ. 3’ άρθ. 4 ορίζει ως «περιορισμό της επεξεργασίας» την επισήμανση αποθηκευμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με στόχο τον περιορισμό της επεξεργασίας τους στο μέλλον («κλείδωμα»)

19 Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (αρθ. 18)
α) αμφισβητείται η ακρίβεια των δεδομένων από το υποκείμενο των δεδομένων για χρονικό διάστημα που επιτρέπει στον υπεύθυνο επεξεργασίας να επαληθεύσει την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, β) η επεξεργασία είναι παράνομη και το υποκείμενο των δεδομένων αντιτάσσεται στη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, γ) ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν χρειάζεται πλέον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, δ) το υποκείμενο των δεδομένων έχει αντιρρήσεις για την επεξεργασία (άρθ. 21)

20 Περιορισμοί Όταν η επεξεργασία έχει περιοριστεί σύμφωνα με την παράγραφο 1, τα εν λόγω δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, εκτός της αποθήκευσης, υφίστανται επεξεργασία μόνο α) με τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ή β) για την προστασία των δικαιωμάτων άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου ή γ) για λόγους σημαντικού δημόσιου συμφέροντος της Ένωσης ή κράτους μέλους

21 Άρθ. 19: Υποχρέωση Γνωστοποίησης
Ο υπεύθυνος επεξεργασίας ανακοινώνει κάθε διόρθωση ή διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων που διενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 16, το άρθρο 17 παράγραφος 1 και το άρθρο 18 σε κάθε αποδέκτη, στον οποίο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, εκτός εάν αυτό αποδεικνύεται ανέφικτο ή εάν συνεπάγεται δυσανάλογη προσπάθεια. Ο υπεύθυνος επεξεργασίας ενημερώνει το υποκείμενο των δεδομένων σχετικά με τους εν λόγω αποδέκτες, εφόσον αυτό ζητηθεί από το υποκείμενο των δεδομένων

22 Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων (αρθ. 20)
Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων (αρθ. 20) Με το άρθ. 20 του Κανονισμού 2016/679 εισάγεται το νέο δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων Το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να λαμβάνει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, και τα οποία έχει παράσχει σε υπεύθυνο επεξεργασίας, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζει τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση από τον υπεύθυνο επεξεργασίας στον οποίο παρασχέθηκαν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όταν: α) η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεση σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο α) ή το άρθρο 9 παράγραφος 2 στοιχείο α) ή σε σύμβαση σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) και β) η επεξεργασία διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα

23 Επιπροσθέτως, επί τη βάσει των στα στοιχ
Επιπροσθέτως, επί τη βάσει των στα στοιχ. α’ και β’ διαλαμβανομένων συνάγεται ότι η άσκηση του δικαιώματος στη φορητότητα προϋποθέτει συγκεκριμένες νομικές βάσεις επεξεργασίας και κατά συνέπεια, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση που η επεξεργασία βασίζεται σε άλλη νομική βάση. Περαιτέρω, από τη φύση του δικαιώματος γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ενώπιον του υπεύθυνου επεξεργασίας κατά την άσκηση των «δημόσιων» καθηκόντων του, δηλαδή όταν η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα βασίζεται σε νομική υποχρέωση, στην οποία υπόκειται ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή για την εκπλήρωση καθήκοντος χάριν του δημόσιου συμφέροντος ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας. (Βλ. αιτιολογική σκ. (68) του Κανονισμού 2016/679).

24 Δικαίωμα εναντιώσεως (αρθ. 21)
Το δικαίωμα να αντιτάσσεται, ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την «ιδιαίτερη κατάστασή του», στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, η οποία βασίζεται στο άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. ε΄ (καθήκον που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας) ή στο στοιχ στ΄ (ύπαρξη εννόμου συμφέροντος: περίπτωση στάθμισης συμφερόντων), περιλαμβανομένης της καταρτίσεως προφίλ. Η ύπαρξη του εν λόγω δικαιώματος θα πρέπει να περιέρχεται ρητά εις γνώσιν του υποκειμένου των δεδομένων και να παρουσιάζεται σαφώς και ξεχωριστά από κάθε άλλη πληροφορία . (Βλ. αιτιολογική σκ. (70) καθώς και διατάξεις στοιχ. β’ της παρ. 2 άρθ. 13 και στοιχ. γ’ της παρ. 2 άρθ. 14 του Κανονισμού 2016/679).

25 εάν λ.χ. το υποκείμενο έχει συναινέσει στην επεξεργασία των δεδομένων του, ήτοι βασίζεται στην νομική βάση του στοιχ. α’ της παρ. 1 άρθ. 6, τότε δεν είναι δυνατή η άσκηση του δικαιώματος στην εναντίωση Παρά ταύτα, ο υπεύθυνος της επεξεργασίας δύναται να συνεχίσει να επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και να «αντιταχθεί» στην άσκηση του εν λόγω δικαιώματος, εφόσον είναι σε θέση να αποδείξει «επιτακτικούς και νόμιμους λόγους», οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του υποκειμένου των δεδομένων ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

26 όταν η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αφορά σκοπούς εμπορικής προώθησης, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, με την παρ. 2 άρθ. 21 του Κανονισμού 2016/679, το υποκείμενο των δεδομένων δικαιούται να αντιταχθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς να προβάλλει λόγους που σχετίζονται με την «ιδιαίτερη κατάστασή του»

27 Αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ (άρθ. 22)
Πρόκειται για την απαγόρευση λήψεως αυτοματοποιημένης αποφάσεως, η οποία δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τα προσωπικά χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου Σύμφωνα με την αιτιολογική σκέψη 71 και το άρθρο 22 ΓενΚαν, το υποκείμενο των δεδομένων θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να μην υπόκειται σε απόφαση, με την οποία αξιολογούνται προσωπικές πτυχές που το αφορούν, και η οποία παράγει έννομα αποτελέσματα έναντι του προσώπου αυτού ή το επηρεάζει σημαντικά Παραδείγματα: η αυτόματη άρνηση επιγραμμικής αιτήσεως πιστώσεως ή πρακτικές ηλεκτρονικών προσλήψεων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση


Κατέβασμα ppt "Η Προστασία των Δικαιωμάτων των Υποκειμένων των Δεδομένων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google