Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συγκριτική Αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συγκριτική Αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συγκριτική Αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α.
ενωση δημοτικων επΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗς Συγκριτική Αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α. Εισηγητης: Ελευθεριος Σφυρης Ηλεκτρολογος Μηχανικος & Μηχανικος Υπολογιστων υπευθυνοσ πληροφοριακου συστηματοσ ε.δ.ε.υα. 29η Τακτικη γενικη συνελευση ε.δ.ε.υ.α. βεροια, 31 ΜΑϊΟΥ 2018

2 Τι είναι η συγκριτική αξιολόγηση;
Η συγκριτική αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης μέσω συστηματικής έρευνας και υιοθέτησης καινοτόμων πρακτικών. Η συγκριτική αξιολόγηση αποτελείται από δύο διαδοχικά στάδια: την αξιολόγηση της απόδοσης και τη βελτίωση της απόδοσης. (πηγή: IWA/AWWA) Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

3 Συγκριτική Αξιολόγηση - Διαδικασία
Το στάδιο της συλλογής πρωτογενών δεδομένων (οικονομικών και τεχνικών) είναι το δυσκολότερο στάδιο της διαδικασίας. Απαιτούνται όσο το δυνατόν πιο ποιοτικά και αξιόπιστα δεδομένα. Ύπαρξη επιπέδων αξιοπιστίας για ποιοτικότερα αποτελέσματα σύγκρισης*. Η σύγκριση γίνεται με βάση επιλεγμένους δείκτες της IWA (industry standard). Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία συλλογής δεδομένων, σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου. Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

4 Βασικοί στόχοι της αξιολόγησης
Ο εντοπισμός των δυνάμεων (strengths) και αδυναμιών (weaknesses) της κάθε επιχείρησης ύδρευσης. Αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης. Η βελτίωση της συνολικής απόδοσης των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης. Ο εντοπισμός των “καλών” πρακτικών (best practices) και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με αυτές. Η ανάπτυξη δεσμών επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης. Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

5 Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα
Υφιστάμενη Κατάσταση Μελλοντικοί Στόχοι Συμμετέχουν 17 Δ.Ε.Υ.Α. από τα 118 μέλη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α*. Στοιχεία στο σύστημα: Οικονομικά στοιχεία για τα έτη Τεχνικά στοιχεία για τα έτη 2016 και 2017 Υπολογίζονται 20 τεχνικοί και 30 χρηματοοικονομικοί δείκτες. Συμμετοχή και των 118 μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Συμμετοχή της Ε.Υ.Α.Θ. και της Ε.ΥΔ.Α.Π. Διεύρυνση των υπολογιζόμενων δεικτών. Δημιουργία ενότητας για την κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος. Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

6 Προϋποθέσεις επιτυχημένης συμμετοχής
Ευθυγράμμιση με τους στρατηγικούς στόχους του συμμετέχοντα* Δέσμευση από τη διεύθυνση και από τους υπαλλήλους που καταχωρούν / επεξεργάζονται / συλλέγουν τα δεδομένα Προθυμία παροχής ποιοτικών δεδομένων έγκαιρα Προθυμία να μοιραστούν γνώση και εμπειρία Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

7 Συγκριτικής Αξιολόγησης
Οφέλη & Δυσκολίες Συγκριτικής Αξιολόγησης Οφέλη Δυσκολίες Παρέχει μια καθαρή εικόνα της απόδοσης ενός οργανισμού. Ενημέρωση σε λεπτομέρεια για την απόδοση του οργανισμού σε σύγκριση με άλλους οργανισμούς παρόμοιου μεγέθους. Χρήσιμο εργαλείο για τις Διευθύνσεις των επιχειρήσεων ύδρευσης (προγραμματισμός, οργάνωση, έλεγχος) αλλά και την ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου για την απόδοση και την ποιότητα υπηρεσιών ύδατος. Χρηστικό εργαλείο για την Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στις συζητήσεις με φορείς και Υπουργεία. Η συγκριτική αξιολόγηση είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία Χρειάζεται η συλλογή δεδομένων καλής ποιότητας (χρόνος και πολλή προσπάθεια) Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

8 Συμπεράσματα Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία συλλογής δεδομένων, σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου. Βοηθάει στην κατανόηση των αδυναμιών των επιχειρήσεων ύδρευσης και τη βελτίωση τους. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των διαδικασιών και του τρόπου λειτουργίας. Μπορεί να αποτελέσει οδηγό για καλύτερη κατανομή των μελλοντικών δαπανών και επενδύσεων. Αποτελεί κίνητρο για βελτίωση της απόδοσης. Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

9 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!
Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης η Τακτική Γενική Συνέλευση Ε.Δ.Ε.Υ.Α.


Κατέβασμα ppt "Συγκριτική Αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google