Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές
Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και σύνταξης προϋπολογισμού Επιμέλεια των φορέων του έργου: “Irish Rural Link – National University of Ireland Maynooth- CDI – EEO GROUP SA- IHF asbl – IDP - Internet Web Solutions SL”

2 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Γενική επισκόπηση Αριθμός διαφανειών 15 διαφάνειες στο σύνολο Διάρκεια παρουσίασης 15 λεπτά (μη συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης του περιεχομένου των συνδέσμων που παρατίθενται στις διαφάνειες) Που αποσκοπεί η παρουσίαση Βλ. σκοπό ενότητας και αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα στις επόμενες διαφάνειες

3 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Σκοπός ενότητας Στην παρούσα ενότητα θα μάθουμε πως εφαρμόζεται στην πράξη ένα επιχειρηματικό σχέδιο μιας μικρής επιχείρησης, καθώς και τη διαδικασία παρακολούθησης και ενδεχομένως διόρθωσή του.

4 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Αναμενόμενα μαθησιακά αποτελέσματα Στο τέλος της παρούσας ενότητας θα έχετε τη δυνατότητα να: Εφαρμόσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο μίας μικρής επιχείρησης Να αναγνωρίσετε ενδεχόμενα λάθη σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο Να διορθώσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο

5 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδίου (1/5) Το επιχειρηματικό σχέδιο αποτελεί ένα εργαλείο αντιμετώπισης καταστάσεων που συνδέονται με την κατανομή των κεφαλαίων, την εφαρμογή νέων προϊόντων, την προμήθεια νέου εξοπλισμού, την πρόσληψη υπαλλήλων, τη διαχείριση δαπανών και πολλών άλλων ανάλογων διαδικασιών που σχετίζονται με την επιτυχή λειτουργία μίας επιχείρησης.

6 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδίου (2/5) Η εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου από τη διεύθυνση της εταιρείας είναι πολύ σημαντική. Ωστόσο, τα επιχειρηματικά σχέδια σχεδιάζονται ούτως ώστε να ελέγχουν το σύνολο των διαδικασιών της επιχείρησης και να προβλέπουν διορθωτικές ενέργειες εάν κάποια από αυτές τις διαδικασίες διακοπεί.

7 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδίου (3/5) Η συνεχής παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησης σε σύγκριση με αυτό που προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο για την επιτυχή πορεία της επιχείρησης.

8 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδίου (4/5) Η σύγκριση των δύο αυτών δεδομένων, του πραγματικού αποτελέσματος έναντι του προβλεπόμενου αποτελέσματος, πρέπει να εφαρμόζεται στο τέλος κάθε τρέχοντος μήνα ή εναλλακτικά σε κάποια άλλη περίοδο που μπορεί να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

9 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Εφαρμογή Επιχειρηματικού Σχεδίου (5/5) Όταν συντάσσεται ένα επιχειρηματικό σχέδιο από τα διευθυντικά στελέχη πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε αυτό να είναι ρεαλιστικό και σύμφωνο με τις πραγματικές προβλέψεις της ανάπτυξης της επιχείρησης.

10 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Λάθη σε επιχειρηματικά σχέδια (1/3) Λάθη που δύναται να γίνουν κατά τη σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου θα προκαλέσουν προβλήματα κατά την περίοδο εφαρμογής και παρακολούθησής του.

11 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Λάθη σε επιχειρηματικά σχέδια (2/3) Μερικά από τα λάθη μπορούν να διαιωνίζονται, αν δεν ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου. Εξαιτίας αυτού, τα επιχειρηματικά σχέδια πρέπει να εξετάζονται και να διορθώνονται, όπου αυτό είναι απαραίτητο, κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

12 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Λάθη σε επιχειρηματικά σχέδια (3/3) Σε μερικές περιπτώσεις η επιχείρηση μπορεί να σημειώνει μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάπτυξη από ότι προβλέπεται στο επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτό μπορεί να συμβεί εξαιτίας μεγαλύτερων ή μικρότερων αλλαγών στο καθεστώς της αγοράς. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αναπροσαρμογή του επιχειρηματικού σχεδίου σύμφωνα με τα νέα δεδομένα κρίνεται απαραίτητη.

13 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Διορθώσεις σε επιχειρηματικά σχέδια (1/2) Οι διορθώσεις σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει να είναι μικρές και να συσχετίζονται με τη νέα κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

14 Παρακολούθηση εφαρμογής Επιχειρηματικού Σχεδίου
Διορθώσεις σε επιχειρηματικά σχέδια (2/2) Εάν τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τα δεδομένα του επιχειρηματικού σχεδίου, τότε το επιχειρηματικό σχέδιο είναι λανθασμένο και είναι πιθανό να έχουν σημειωθεί σημαντικά λάθη ή λανθασμένες πληροφορίες κατά τα σύνταξή του. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να δημιουργηθεί ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θα είναι πιο ρεαλιστικό και συμβατό με την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία και τις εξωτερικές συνθήκες.

15 Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας
Τέλος ενότητας Ευχαριστoύμε για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No.2: Επιχειρηματικό Σχέδιο, Δεξιότητες Διαχείρισης και."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google