Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΛΙΑΝΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΘΕΜΑ: ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΑΝΙΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΛΙΑΝΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΘΕΜΑ: ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΑΝΙΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΛΙΑΝΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΘΕΜΑ: ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – 2015

2 Γιατί επιλέξαμε αυτό το θέμα
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μέσα στο σπίτι μας, στο σχολείο μας, στην καθημερινότητά μας! Έκανε τη ζωή μας εύκολη, όμορφη και χαρούμενη! Μετέτρεψε τον πλανήτη μας σ' ένα μεγάλο χωριό! Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα της επιστήμης! Το νέο ηλεκτρονικό σύμπαν μας προσφέρει γνώση, πληροφορίες, ψυχαγωγία σε κλάσματα του δευτερολέπτου! Η πολύωρη όμως και χωρίς έλεγχο χρήση του κρύβει πολλούς κινδύνους για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Το ίδιο ισχύει με την τηλεόραση και τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες συμπληρώνουν την επιδρομή των οπτικοακουστικών μέσων που δεχόμαστε. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα επίτευγμα από μόνο του δεν μπορεί να είναι καλό ή κακό, ούτε ευθύνεται η επιστήμη για τα αποτελέσματα που συνεπάγεται η χρήση του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τρόπος χρήσης καθορίζει και τις συνέπειές του...

3 ΣΤΟΧΟΙ Να αποκτήσουν οι μαθητές δεξιότητες χρήσης στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχει η εξάρτηση στο διαδίκτυο στην υγεία τους.

4 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΡΕΘΙΣΜΑ
Ποια να ήταν ενδεχομένως η εξέλιξη γνωστών παραμυθιών, αν αυτά γράφονταν σήμερα;

5 Η Σταχτοπούτα Ξέρεις το παραμύθι;

6 Τι θα γινόταν αν…

7 Η Κοκκινοσκουφίτσα Ξέρεις το παραμύθι;

8 Τι θα γινόταν αν…

9 Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι Ξέρεις το παραμύθι;

10 ο πρίγκιπας ήταν κολλημένος στον υπολογιστή;
Τι θα γινόταν αν… ο πρίγκιπας ήταν κολλημένος στον υπολογιστή;

11

12 Γιατί δε βγαίνει να παίξει; Πιστεύεις πως έχει φίλους;

13 Πώς σου φαίνεται η συμπεριφορά του; Τι θα τον συμβούλευες;

14 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ «ΠΟΝΤΙΚΟΣΕΡΦΑΡΙΣΜΑΤΑ» Συγγραφέας: Μαρία Ιορδανίδου

15 Φύλλο εργασίας 1

16 Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

17 Φύλλο εργασίας 2

18 Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, αφού είδαμε σχετικό υλικό, συζητήσαμε για τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τα παιδιά έγραψαν και συνόδευσαν με εικόνες το παρακάτω ποίημα. Να προσέχεις Να προσέχεις πού πατάς σε ιούς να μην κολλάς κι άμα θέλεις να μιλάς τους αγνώστους μην κοιτάς. Τους κωδικούς σου να κοιτάζεις για ασφάλεια να τους αλλάζεις. Το ίντερνετ μην το λογαριάζεις και κοίτα με τους φίλους σου να βολτάρεις!

19

20 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
Η παιδοψυχολόγος κ. Ειρήνη Κορδερά μας ενημέρωσε για τους κινδύνους του διαδικτύου, πρόσφερε συμβουλές και απάντησε στις ερωτήσεις των γονέων.

21 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ!
Οι μαθητές συνεργάστηκαν και έγραψαν ένα τραγούδι που αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μιλά για το πόσο εθιστικό μπορεί να είναι το διαδίκτυο, ενώ το δεύτερο αναφέρει ότι μπορεί να είναι και ασφαλές, αρκεί οι γονείς να είναι ενημερωμένοι και να καθοδηγούν σωστά τα παιδιά τους για να αποφύγουν τις παγίδες που κρύβει.

22 Στο facebook θέλω να μπαίνω Καινούρια πράγματα εγώ να μαθαίνω Στο προφίλ του άλλου θα μπω Ένα φίλο για να βρω. Εγώ χωρίς Stardoll Μέρα δεν περνώ Ντύνω, βάφω και χτενίζω Κάνω chat με φίλες μου να επικοινωνώ. Τη Δευτέρα κάτι παίζω Την Τρίτη δεν αντέχω Την Τετάρτη τραγουδάω, ακούω και μιλάω Σάββατο και Κυριακή όλη μέρα στο pc. Μπαίνω στο YouTube Να δω τα βιντεάκια Να ακούσω τραγουδάκια. Κάθε Κυριακή πρωί Ανοίγω το pc Ακούω μουσική Και ραπάρω με φοβερή φωνή. Το Minecraft λατρεύω Να παίζω συνεχώς Είτε με παρέα Είτε μοναχός Μου αρέσει με τους φίλους μου Ώρες να περνώ Μπροστά από την οθόνη Και να χαζολογώ Είμαστε κολλημένοι Και στο διαδίκτυο Απόλυτα εθισμένοι (2) Αυτά μας αρέσουν Να κάνουμε εμείς Όμως κάτι έχουμε να σας πούμε αγαπητοί μας γονείς Μητέρα άκου με καλά Έχω κάτι μυστικά Όμως δεν τα βγάζω πέρα Θέλω τη βοήθειά σου κάθε μέρα Εκεί που ψάχνω- χάνομαι Την άκρη πώς να βρω Και ξαφνικά εμφανίζεται Ακατάλληλο υλικό Βάλε φραγή σε όλα αυτά Δεν κάνει να τα δω Είμαι παιδί μικρό Μη μ’αφήνεις με τις ώρες Στο computer μου μπροστά Έλα μίλα μου λιγάκι Κράτησέ μου συντροφιά Βάλε μου όρια Δεν έχεις περιθώρια Πρέπει να με προσέχεις Ευτυχισμένο για να μ’έχεις. Να μην κάθομαι πολύ Μπροστά στον υπολογιστή Θα πονάνε τα μάτια μου κι άλλα πολλά Και θα τα βλέπω όλα θολά. Μέχρι λοιπόν να μεγαλώσω Και τον κόσμο να οργώσω Θέλω των γονιών μου τη συμβουλή Γιατί είναι οι κίνδυνοι πολλοί. Οι ενημερωμένοι Οι ενημερωμένοι Σερφάρουν με ασφάλεια Και είν’ ευτυχισμένοι (2)

23 ΠΟΝΤΙΚΟΣΕΝΑΡΙΟ Πήραμε ένα απόσπασμα από το παραμύθι και το μετατρέψαμε σε διαλόγους για ένα μικρό θεατρικό. Η δραματοποίησή του θα γίνει στη γιορτή λήξης.

24

25

26 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Κρίνοντας από τη συμμετοχή των μαθητών και το έργο που παρήγαγαν, θεωρούμε ότι το θέμα που επιλέξαμε ήταν κάτι που πραγματικά τους ενδιέφερε. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έμαθαν πόσο χρήσιμο αλλά και επικίνδυνο μπορεί να είναι το διαδίκτυο, αν δεν ακολουθούν κάποιους κανόνες. Οι μαθητές που ήταν λιγότερο εξοικειωμένοι με τη χρήση Η/Υ, κατάλαβαν ότι η χρησιμότητά του δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο να παίζουν παιχνίδια, αλλά μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο και ευέλικτο εργαλείο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να εφαρμοστούν όσα είπαμε, είναι η ανάληψη ενεργού ρόλου από τους γονείς και η καθοδήγηση που οφείλουν να προσφέρουν διαρκώς στα παιδιά, όσο αυτά εξερευνούν τις ψηφιακές γωνιές του διαδικτύου. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η ενημέρωση από την παιδοψυχολόγο που επισκέφτηκε το σχολείο μας ήταν αρκετά διαφωτιστική και φάνηκε να τους ανησυχεί το πόσοι κίνδυνοι μπορεί να απειλούν τα παιδιά τους.


Κατέβασμα ppt "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΛΙΑΝΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΘΕΜΑ: ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΑΝΙΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google