Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπό την φοιτήτρια: ΒΑΛΙΕΒΑ ΖΑΡΗΝΑ (Α.Μ. 8464)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπό την φοιτήτρια: ΒΑΛΙΕΒΑ ΖΑΡΗΝΑ (Α.Μ. 8464)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπό την φοιτήτρια: ΒΑΛΙΕΒΑ ΖΑΡΗΝΑ (Α.Μ. 8464)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ  ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Η περίπτωση του Μασούτη. Υπό την φοιτήτρια: ΒΑΛΙΕΒΑ ΖΑΡΗΝΑ (Α.Μ. 8464) Επιβλέπων καθηγητής: ΦΡΑΓΚΙΔΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ

2 Ορισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Η έννοια σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

3 Ιστορική αναδρομή της ΕΚΕ
1953: Κοινωνική Ευθύνη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Howard Bowen: Θεμελιωτής της ιδέας της ΕΚΕ. 20ος αιώνας: Αρχή συζήτησης για την ΕΚΕ, λόγω αυξημένης ισχύς σε αμερικανικές εταιρείες και παραβίαση βασικών κανόνων. 1999: Κοινωνική Ευθύνη Κοινωνική Αναγκαιότητα. Milton Friedman: Μονοδιάστατη Κοινωνική Ευθύνη Αύξηση κέρδους, στα πλαίσια ανοιχτού και ελεύθερου ανταγωνισμού.

4 Επιχειρηματική Ηθική Είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τις αξίες, οι οποίες σχετίζονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά, δηλαδή η σχέση που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους και πως αντιμετωπίζει ο ένας τον άλλον με σκοπό την πρόοδο, τη δημιουργικότητα, την έννοια του καλού ή του κακού, του δίκαιου ή του άδικου.

5 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει τρεις Διαστάσεις. 1
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει τρεις Διαστάσεις. 1. Εσωτερική Διάσταση Διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού Υγεία και ασφάλεια στην εργασία Διαχείριση του περιβαλλοντικού και των φυσικών πόρων Συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης Οικολογικός σχεδιασμός

6 2. Εξωτερική Διάσταση Τοπικές κοινότητες
Επιχειρηματικοί εταίροι, προμηθευτές, καταναλωτές

7 3. Οικονομική Διάσταση Υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης
Στενή συνεργασία με άλλους εταίρους Χρηματοδότηση εκδηλώσεων και έργων υποδομής Μεταφορά καινοτομίας και τεχνολογίας σε τοπικές κοινωνίες

8 Η αρχή του Μασούτη Ιδρυτής Διαμαντής Μασούτης.
1976: Εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη. 1986: Στη Θέρμη εγκαινιάζεται το πρώτο Grand κατάστημα και κατάστημα χονδρικής Cash & Carry.

9 ΕΚΕ και Μασούτης 2000 : Διεύθυνση ανθρώπινων πόρων.
Άριστο εργασιακό κλίμα 2009 : Πράσινα καταστήματα και Ανακύκλωση : Χαρτιού, λαδιού, μπαταριών.

10 Πράσινα καταστήματα Ανθρώπινο δυναμικό > 6050 «Αγαπώ και φροντίζω την κοινωνία / το περιβάλλον» Φιλανθρωπικές δράσεις 224 καταστήματα λιανικής 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry Βραβείο καινοτομίας

11 Αποτελέσματα Συνέντευξης
Τα κριτήρια πρόσληψης προσωπικού: διάθεση για δουλειά, μόρφωση, εμφάνιση και προϋπηρεσία. Εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού: σεμινάρια ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας, διάφοροι σύμβουλοι. Ενημέρωση προσωπικού για την ΕΚΕ: υπεύθυνος καταστήματος, φυλλάδια, ιστοσελίδες ενημέρωσης.

12 Κανόνες συμπεριφοράς μεταξύ διεύθυνσης και προσωπικού: ευγένεια, συναδελφικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Προστασία του περιβάλλοντος: ανακύκλωση, μείωση εκτύπωσης χαρτιού, αλλαγή ψυγείων. Τοπική κοινότητα: φιλανθρωπικές δωρεές, τρόφιμα για άστεγους, δωρεές σε σχολεία. Εξυπηρέτηση πελατών: ευγένεια, ποιότητα προϊόντων.

13 Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Υπό την φοιτήτρια: ΒΑΛΙΕΒΑ ΖΑΡΗΝΑ (Α.Μ. 8464)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google