Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 22 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 22 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 22 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης
Δημήτρης Μπεκιάρης ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 1: Διηγηθείτε τη σκηνή της πρώτης συνάντησης του Ιησού με τον τυφλό. Ποιες αντιλήψεις, που είδαμε στο προηγούμενο μάθημα, εκφράζουν και εδώ οι μαθητές;

2 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού
 Καθώς πήγαινε στον δρόμο του ο Ιησούς, είδε έναν άνθρωπο που είχε γεννηθεί τυφλός.  2 Τον ρώτησαν οι μαθητές του: ".Διδάσκαλε, ποιος αμάρτησε και γεννήθηκε αυτός τυφλός, ο ίδιος ή οι γονείς του;"  3 Ο Ιησούς απάντησε: "Ούτε αυτός αμάρτησε ούτε οι γονείς του..."  6 Όταν τα είπε αυτά ο Ιησούς, έφτυσε κάτω, έφτιαξε πηλό από το σάλιο, άλειψε με τον πηλό τα μάτια του ανθρώπου 7 και του είπε: "Πήγαινε να νιφτείς στη δεξαμενή του Σιλωάμ "... Ξεκίνησε λοιπόν ο άνθρωπος , πήγε και νίφτηκε και, όταν γύρισε πίσω, έβλεπε.

3 1. Διηγηθείτε τη σκηνή της πρώτης συνάντησης του Ιησού με τον τυφλό
1. Διηγηθείτε τη σκηνή της πρώτης συνάντησης του Ιησού με τον τυφλό. Ποιες αντιλήψεις, που είδαμε στο προηγούμενο μάθημα, εκφράζουν και εδώ οι μαθητές; Οι μαθητές μόλις είδαν τον τυφλό, ρώτησαν τον Ιησού ποιος πρόγονός του είχε αμαρτήσει ώστε να είναι αυτός τυφλός. Φυσικά, ο Ιησούς δεν παραδέχτηκε κάτι τέτοιο γιατί ο Θεός δεν τιμωρεί. Γι’ αυτό αμέσωςς αποφασίζει να βοηθήσει τον τυφλό και φτιάχνοντας πηλό με το σάλιο του, το αλείφει στα μάτια του και τον στέλνει να πλυθεί στη δεξαμενή του Σιλωάμ. Ο τυφλός το κάνει και αμέσως η όρασή του επανέρχεται. Εκείνη την εποχή ήταν κοινώς αποδεκτό ως εξήγηση ότι αν κάποιος ήταν άρρωστος το είχε πάθει από το Θεό ως τιμωρία για τις αμαρτίες τις δικές του ή ακόμα και των γονιών του. Και ακόμα και οι ίδιοι οι μαθητές του Ιησού το πίστευαν.

4 ΤΕΛΟΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 22 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google