Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφοριακά Συστήματα και επιχείρηση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφοριακά Συστήματα και επιχείρηση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πληροφοριακά Συστήματα και επιχείρηση
1.1 Ορισμός Πληροφοριακού Συστήματος

2 (Α Σ. ) (system Analyst) Πληροφοριακό Σύστημα(Π
(Α Σ.) (system Analyst) Πληροφοριακό Σύστημα(Π.Σ) (information system-I S) Σύστημα Ανοιχτό Κλειστό Αναλυτής Συστημάτων ΠΣ στις επιχειρήσεις

3 Αναλυτής Συστημάτων Καθορισμός των στόχων που θέλουμε να επιτευχθούν (προσδιορισμός του προβλήματος). Προσδιορισμός εναλλακτικών «συστημάτων» που επιτυγχάνουν τους στόχους και οικονομική ανάλυση, επιλογή βέλτιστης λύσης (μελέτη σκοπιμότητας). Εκτίμηση κόστους και πόρων που απαιτούνται από κάθε σύστημα. Δημιουργία μαθηματικού μοντέλου που θα απεικονίζει την αλληλοεξάρτηση των στοιχείων του συστήματος Καθορισμός κριτηρίων (με βάση τους στόχους) για την επιλογή της βέλτιστης λύσης.

4 Πληροφοριακό Σύστημα Ολοκληρωμένο σύστημα που περιλαμβάνει Αρχές, διαδικασίες, οργανωτική δομή Προσωπικό δεδομένα Υλικό, εγκαταστάσεις, δίκτυα επικοινωνιών και λογισμικό Που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το περιβάλλον με σκοπό την παραγωγή και διαχείριση πληροφορίας για την υποστήριξη των λειτουργιών ενός οργανισμού.

5 Σύστημα Τα συστήματα αποτελούνται από μικρότερα υποσυστήματα που μπορεί να εκτελούν ειδικές λειτουργίες (διαφοροποίηση ρόλων). Μέσα σε ένα σύστημα υπάρχει μια ιεραρχία υποσυστημάτων, ενώ το σύστημα μπορεί να ανήκει σε ένα υπερσύστημα. Η ιεραρχία είναι σχετική και εξαρτάται από το επίπεδο διερεύνησης του παρατηρητή. Η ιεραρχία του συστήματος δεν εκφράζει επίπεδα εξουσίας αλλά επίπεδα συμπλοκότητας. Οι δραστηριότητες αυτών των συστημάτων εκτελούνται από ανθρώπους. Είναι ιδεατά συστήματα (μοντέλα συστημάτων), δεν υπάρχουν αυτά καθ’ εαυτά στον κόσμο. Συνδέονται με την οπτική γωνία του παρατηρητή τους.

6 ΠΣ στις επιχειρήσεις Το Π.Σ. είναι ένα κοινωνικο-τεχνικό σύστημα.
Υποστηρίζει τις λειτουργίες ενός οργανισμού. Πρέπει να συνεξετάζεται με τον οργανισμό. Βασικές παράμετροι μελέτης οργανισμού: δομή, διαδικασίες, άνθρωποι, τεχνολογία. Μέγεθος, οργάνωση, πόροι, ψυχολογία, βαθμός χρήσης νέων τεχνολογιών και εμπιστοσύνη στις νέες τεχνολογίες Υπάρχουν πληροφοριακά συστήματα που δεν εξυπηρετούν τον οργανισμό στον οποίο λειτουργούν ή ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας του.


Κατέβασμα ppt "Πληροφοριακά Συστήματα και επιχείρηση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google