Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ζώα υπό εξαφάνιση Περιεχόμενα: 1)Πρόλογος 2)Πάντα 3)Λεοπάρδαλη Αμούρ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ζώα υπό εξαφάνιση Περιεχόμενα: 1)Πρόλογος 2)Πάντα 3)Λεοπάρδαλη Αμούρ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ζώα υπό εξαφάνιση Περιεχόμενα: 1)Πρόλογος 2)Πάντα 3)Λεοπάρδαλη Αμούρ
4)Ιβηρικός Λίγκας 5)Τίγρης της Νότιας Κίνας 6)Γορίλας του Βουνού

2 Πρόλογος Τα ζώα υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είχαν το δικό τους περιβάλλον στα τροπικά δάση και είχαμε το δικό μας στις πόλεις. Ωστόσο, λόγω της απώλειας των ενδιαιτημάτων τους που οφείλεται στην αποψίλωση των δασών αλλά και εξαιτίας της επιδείνωσης της κλιματικής αλλαγής ο πληθυσμός τους μειώνεται δραματικά. Σε αυτά προστίθενται και τα υψηλά ποσοστά της λαθροθηρίας για τη γούνα, το κρέας ή τα κέρατα. Η λίστα που ακολουθεί είναι κατατοπιστική για τα 10 ζώα που κινδυνεύουν σήμερα πιο πολύ να εξαφανιστούν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας.

3 Πάντα Το πάντα είναι είδος σε κίνδυνο. Αναφορά του 2007 έδειξε ότι ζουν 239 πάντα σε αιχμαλωσία εντός της Κίνας και άλλα 27 έξω από την χώρα. Οι εκτιμήσεις του άγριου πληθυσμού ποικίλουν: Μία εκτίμηση έδειξε ότι υπάρχουν γύρω στα 1590 μεμονωμένα πάντα στην άγρια φύση, ενώ μία μελέτη του 2006 μέσω ανάλυσης του DNA υπολόγισε ότι αυτός ο αριθμός πρέπει να είναι από 2000 μέχρι Κάποιες αναφορές επίσης δείχνουν ότι ο αριθμός των πάντα στη φύση αυξάνεται. Ωστόσο, η IUCN δεν πιστεύει ότι υπάρχει αρκετή σιγουριά ακόμη, για να ανακατατάξει το είδος από κινδυνεύουν σε ευάλωτο.

4 Λεοπάρδαλη Αμούρ Είναι ένα από τα πιο σπάνια αιλουροειδή στον πλανήτη. Υπάρχουν μόνο ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας υπάρχουν 300 ζώα σε ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Βόρειας Αμερικής. Η μεγαλύτερη γούνα και το κιτρινωπό χρώμα της είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τη λεοπάρδαλη Αμούρ από τα άλλα υποείδη.  Επίσης έχουν έντονα μπλε-πράσινα μάτια.

5 Ιβηρικός Λίγκας Ζώο νυκτόβιο και µοναχικό , ο λίγκας ήταν σχεδόν πάντα αόρατος για τον πολύ κόσμο . Οι αρχαίοι, πάντως, τον γνώριζαν καλά κι εκείνοι του πρωτο έδωσαν το όνοµα λυγξ (ο λυγξ, του λυγκός). Στα νεότερα χρόνια ο λαός µας τον ονόµαζε ρήσο ή ρίτσο. Από κει βγαίνει και το επώνυµο του µεγάλου µας ποιητή. Πρόκειται για ένα υπέροχο αιλουροειδές, περίπου διπλάσιο σε µέγεθος από ένα γάτο. Ξεχωρίζει από την πολύ κοντή ουρά του και τις «φούντες» στις άκρες των αυτιών. Το ερώτηµα που τίθεται σήµερα είναι αν υπάρχει ακόµη ο λύγκας στην Ελλάδα. Κάποιοι λένε ότι είδαν τέτοια ζώα στην Πίνδο, στη Ροδόπη, στη ∆υτική Ελλάδα. Κανείς, όµως , δεν µπόρεσε τα τελευταία τριάντα χρόνια να προσκοµίσει κάποια απόδειξη, έστω φωτογραφίες πατηµασιάς από λύγκα ή κάποιο δέρµα από σκοτωµένο ζώο. Υπάρχει, λοιπόν, ακόµη ο λύγκας στην Ελλάδα ή µήπως έχει αποµείνει µόνο το φάντασµα του; Ο εύρων αµειφθήσεται. Προϊστορία - Εξέλιξη και προσαρµογή

6 Τίγρης της Νότιας Κίνας
Η τίγρη (θηλ.) ή ο τίγρης (αρσ.) είναι σαρκοφάγο θηλαστικό της οικογενείας των αιλουροειδών, της οποίας αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο μέλος. Το είδος έχει την επιστημονική ονομασία Panthera tigris, απαντά αποκλειστικά στην ασιατική ήπειρο και διακρίνεται σε 9 υποείδη, από τα οποία τα 3 θεωρούνται εξαφανισμένα (βλ. Υποείδη).

7 Γορίλας του Βουνού Ο Ορεινός Γορίλας ή Ορεσίβιος Γορίλας (Gorilla beringei beringei - Γορίλας του Μπέρινγκε) είναι ένα από τα δύο υποείδη του Ανατολικού Γορίλα. Υπάρχουν δύο πληθυσμοί Ορεινού Γορίλα. Ο ένας βρίσκεται στην ηφαιστειακή οροσειρά Βιρούνγκα της Κεντρικής Αφρικής, μέσα στα εθνικά πάρκα: Μγκαχίνγκα (στη νοτιο-δυτική Ουγκάντα), στο πάρκο Ηφαιστείων (στη βορειο-δυτική Ρουάντα), και στο πάρκο Βιρούνγκα (στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό). Ο άλλος πληθυσμός βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Μπουίντι στην Ουγκάντα. Ορισμένοι πρωτευοντολόγοι ισχυρίζονται πως ο πληθυσμός Μπουίντι στην Ουγκάντα ίσως πρόκειται για ξεχωριστό υποείδος γορίλα, αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη περιγραφή.

8 Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!!!
Ευαγγελία Μιχαλάρα Διαμαντής Μπάλας Βασίλης Μαρουλάς


Κατέβασμα ppt "Ζώα υπό εξαφάνιση Περιεχόμενα: 1)Πρόλογος 2)Πάντα 3)Λεοπάρδαλη Αμούρ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google