Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΝΗ ΑΠΕΖΑΝΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΝΗ ΑΠΕΖΑΝΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΝΗ ΑΠΕΖΑΝΩΝ

2 Η Μονή του Αγίου Αντωνίου Απεζανών, βρίσκεται
σε ένα βραχώδες υψίπεδο των Αστερουσίων Όρεων στο νότιο τμήμα του Ηρακλείου. Η μονή αποτελείται από άνδρες Μοναχούς και είναι από τις παλαιότερες της Κρήτης.

3 Το καθολικό της μονής είναι τρίκλιτο.
Τα τρία αυτά κλίτη είναι αφιερωμένα στον Άγιο Αντώνιο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος στους Τρείς Ιεράρχες.

4 Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ
Σύμφωνα με την παράδοση, το μοναστήρι ιδρύθηκε από τέσσερις ασκητές του Αγίου Αντωνίου. Λόγω των επιδρομών από πειρατές, οι μοναχοί αποφάσισαν να φύγουν από το Αγιοφάραγγο και να αναζητήσουν ένα πιο ασφαλές μέρος για να εγκατασταθούν.

5 Με τον ερχομό τους στα Καπαριανά, ένας πλούσιος Τούρκος που ήταν τυφλός και παράλυτος,ζήτησε από τους μοναχούς να παραμείνουν στο αρχοντικό τους, κι αν ως το πρωί θεραπευόταν από τον Άγιο Αντώνιο, θα τους παρέδινε τα κτήματά του.

6 Tο επόμενο πρωί, ο Τούρκος είδε να ξεκινούν το ταξίδι τους για τα κτήματα του. Ο Τούρκος ήταν έφιππος. Όταν έφτασαν ο Τούρκος ως εκ θαύματος έπεσε από το ζώο και στάθηκε όρθιος. Επειδή απέζεψε η μονή αργότερα ονομάστηκε Απεζανών.

7 Αντλήσαμε επιπλέον πληροφορίες για τη μονή Απεζανών.
Μετά από επίσκεψη στο μοναστήρι, παρατηρήσαμε την καθημερινότητα των μοναχών. Αντλήσαμε επιπλέον πληροφορίες για τη μονή Απεζανών. Τέλος,διαπιστώσαμε ότι η ζωή του μοναχού απαιτεί πολλές θυσίες και υποχρεώσεις.

8 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: www.cretanbeaches/monastiria


Κατέβασμα ppt "ΜΟΝΗ ΑΠΕΖΑΝΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google