Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Άλκη Ζέη Έλενα Τασίου Στ’2 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

2 Γενικές πληροφορίες* Η Άλκη (Αγγελική) Ζέη είναι Ελληνίδα συγγραφέας και πεζογράφος. Έχει βραβευθεί για το έργο της από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες.

3 Γενικές πληροφορίες**
Γέννηση: 1925 Αθήνα Υπηκοότητα: Ελλάδα Ιδιότητα: συγγραφέας Σχολές Φοίτησης: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σημαντικά έργα: Το καπλάνι της βιτρίνας

4 Παιδικά χρόνια Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα το Ο πατέρας της Ζήνων Ζέης, ήταν τραπεζικός υπάλληλος, μεγαλωμένος στην Κρήτη, αλλά με καταγωγή από την Άνδρο και η μητέρα της Έλλη, ήταν από τη Σάμο και είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια στη Σμύρνη. Η Άλκη Ζέη έζησε ως παιδί στη Σάμο, μαζί με τη μεγάλη της αδελφή, ενώ η μητέρα της ανάρρωνε από φυματίωση . Επιστρέφοντας στην Αθήνα οικογενειακώς το 1937, φοίτησε αρχικά στην ιδιωτική Ιόνιο Σχολή, όπου γνώρισε τη φίλη της και μετέπειτα συγγραφέα Ζωρζ Σαρή, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια του γυμνασίου πήγε στην επίσης ιδιωτική Σχολή Αηδονοπούλου.

5 Μερικά άλλα βιβλία της συγγραφέως είναι:
Το καπλάνι της βιτρίνας διήγημα (1963) Κοντά στις ράγες παιδικό μυθιστόρημα (1966) Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου μυθιστόρημα (1971) Αρβυλάκια και γόβες παιδικό μυθιστόρημα(1975) Ο θείος Πλάτων μυθιστόρημα(1975) Κοντά στις ράγες διήγημα (1977)

6 Πηγές

7 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Άλκη Ζέη Έλενα Τασίου Στ’2 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης


Κατέβασμα ppt "1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google