Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Τμήμα Α’2 Καρνάρου Χριστίνα Θρησκευτικά, Μάθημα 10. Ο λαός της Διαθήκης γεννιέται, καθώς πορεύεται στην έρημο.

2 ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ Οι Δέκα Εντολές είναι τα λόγια του Θεού προς τους Ισραηλίτες, όταν έκλεισαν τη Διαθήκη , την οποία εάν υπάκουαν και φύλαγαν, θα γίνονταν ο λαός του Κυρίου.

3 ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΩΝ
Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, που σε έβγαλα από την Αίγυπτο, τον τόπο της δουλείας. Δε θα υπάρχουν για σένα άλλοι θεοί εκτός από μένα. Μην κατασκευάσεις για σένα είδωλα και ομοιώματα που έχουν τη μορφή οποιουδήποτε πράγματος που βρίσκεται ψηλά στον ουρανό ή εδώ κάτω στη γη ή μέσα στα νερά, κάτω απ’ τη γη. Αυτά να μην τα προσκυνάς ούτε να τα λατρεύεις… Μην προφέρεις για κανένα λόγο το όνομα του Κυρίου, του Θεού σου… Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου, για να την ξεχωρίζεις και να την αφιερώνεις στον Κύριο. Έξι μέρες θα εργάζεσαι και θα κάνεις όλες τις εργασίες σου. Αλλά η έβδομη μέρα είναι μέρα ανάπαυσης, αφιερωμένη σ' εμένα, τον Κύριο, το Θεό σου.

4 ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΩΝ (συνέχεια)
Να τιμάς τον πατέρα σου και τη μητέρα σου... Μη φονεύσεις. Μη μοιχεύσεις. Μην κλέψεις. Μην καταθέσεις ψεύτικη μαρτυρία ενάντια στους συνανθρώπους σου. Μην επιθυμήσεις τίποτε απ' ό,τι ανήκει στο συνάνθρωπό σου...

5 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΥΟ ΕΝΤΟΛΩΝ
Δύο εντολές, οι οποίες πιστεύω ότι είναι σημαντικές είναι η έβδομη και η δέκατη. «Μη μοιχεύσεις.» Σημαίνει να μην έχεις εξωσυζυγικές σχέσεις. Εκείνα τα χρόνια οι άντρες επιτρεπόταν να έχουν πολλές σχέσεις, παράλληλα, και να κάνουν παιδιά μαζί τους. Με αυτήν την εντολή σταματάει σιγά σιγά αυτό.

6 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΥΟ ΕΝΤΟΛΩΝ (συνέχεια)
«Μην επιθυμήσεις τίποτε απ' ό,τι ανήκει στο συνάνθρωπό σου...» Με άλλα λόγια, μην γίνεις ζηλόφθονος και μη θελήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Με αυτό τον τρόπο ο Θεός κάνει τον άνθρωπο καλύτερο και γίνονται πιο καλές οι ανθρώπινες σχέσεις.

7 ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας. Επιμέλεια: Καρνάρου Χριστίνα


Κατέβασμα ppt "ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google