Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Video Game Programming

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Video Game Programming"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Video Game Programming
Περι επιςτημηΣ Video Game Programming

2 Computer Programming Προγραμματισμός υπολογιστών (αγγλ.: «computer programming») καλείται το σύνολο των διαδικασιών σύνταξης ενός υπολογιστικού προγράμματος, συνήθως ως υλοποίηση κάποιων αλγορίθμων ύστερα από προσεκτική σχεδίαση, για την αυτοματοποιημένη εκτέλεση εργασιών ή επίλυση κάποιου υπολογιστικού προβλήματος από έναν υπολογιστή. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει επίσης τον έλεγχο του προγράμματος για την επαλήθευση της ακρίβειας και της ορθότητάς του, και την προπαρασκευή των οδηγιών με τις οποίες ένας υπολογιστής θα εκτελέσει τις εντολές που καθορίζονται στις προδιαγραφές του προγράμματος. Θεμελιώδη ρόλο στον υπολογιστικό προγραμματισμό διαδραματίζουν οι χιλιάδες διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, δηλαδή οι προτυποποιημένες τυπικές γλώσσες απαραίτητες για τη σύνθεση ενός προγράμματος. Ο πηγαίος κώδικας του προγράμματος, το κείμενο που έχει συνταχθεί σε μία γλώσσα προγραμματισμού, πρέπει στη συνέχεια να μεταφραστεί σε γλώσσα μηχανής από εξειδικευμένο λογισμικό, δηλαδή πρόγραμμα στο οποίο συντάσεις των κώδικα στην εκάστοτε γλώσσα , σου το αποσφαλματώνει και τελικά σου δημιουργεί το εκτελέσιμο προϊόν ώστε να είναι σε θέση να εκτελεστεί από τον υπολογιστή.

3 Coding Evolution 1 Pascal 2 C 3 Fortran 4 C++ 5 Java 6 JavaScript
7 Python Αυτές είναι οι πιο διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού.

4

5 Video Games Evolution 1st GEn
Το Pong ήταν από τα πρώτα παιχνίδια στον κόσμο και προγραμματίστηκε από την εταιρία Atari για την κονσόλα Magnavox Odyssey αλλά και για τα Arcade machines.

6 Video Games Evolution 2nd GEn
Το SpaceWar ανήκει στην 2η γενιά και προγραμματίστηκε από την εταιρία Atari για τον υπολογιστή Digital Equipment Corporation PDP-1 minicomputer που βρισκόταν στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

7 Video Games Evolution 3rd GEn
Το παιχνίδι Legend Of Zelda δημιουργήθηκε από την εταιρία Nintendo για την κονσόλα Nintendo's Family Computer ("Famicom"). Είναι ένα 2nd person view game.

8 Video Games Evolution 4th GEn
Το παιχνίδι Sonic The Hedgehog σχεδιάστηκε από την εταιρία Sega για την κονσόλα Sega's Mega Drive/Genesis.Επίσης 2nd person view game.

9 Video Games Evolution 5th GEn
Το παιχνίδι Legend Of Zelda : Ocarina Of Time προγραμματίστηκε από την εταιρία Nintendo για την κονσόλα Nintendo 64 το Είναι από τα πρώτα παιχνίδια 3rd person view game.

10 Video Games Evolution 6th GEn
Το παιχνίδι GTA III προγραμματίστηκε από την RockStar Games. Πρωτοκυκλοφόρησε για την κονσόλα PlayStation 2 και αποτελεί την συνέχεια του 3rd person view.

11 Video Games Evolution 7th GEn
Το Wii Sport προγραμματίστηκε από την εταιρία Nintendo για την κονσόλα Wii και είναι εξέλιξη του 3D view.

12 Video Games Evolution 8th GEn
Οι κασέτες OR/AS δημιουργήθηκαν για την κονσόλα 3Ds και περιλαμβάνει 3D features όπως 3D avatars και Battles.


Κατέβασμα ppt "Video Game Programming"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google