Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο Γυμνάσιο Βούλας

2 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α/Α ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 1. 8.15 - 09.00 45’ 2.
10’ 3. 15’ 4. 5. 40’ 6. 7. 13.20 – 13.55 35’

3 ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους διεξάγεται η διδασκαλία των μαθημάτων και γίνονται οι κάθε είδους εξετάσεις. Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και η δεύτερη περίοδος (2ο τετράμηνο) από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται σε τρεις ομάδες.

5 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΟΜΑΔΑ Α)
Η πρώτη ομάδα (Ομάδα Α') περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (5 ώρες Α’ - 4 ώρες Β’, Γ’) Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία, Μαθηματικά (4 ώρες), Φυσική (1 ώρα Α’ - 2 ώρες Β’, Γ’), Ιστορία (2 ώρες).

6 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΟΜΑΔΑ Β)
Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (4 ώρες) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση Βιολογία (1 ώρα), Γεωλογία – Γεωγραφία (1 ώρα Α’ – 2 ώρες Β’) , Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή (2 ώρες Γ’), Θρησκευτικά (2 ώρες), Αγγλικά (2 ώρες), Δεύτερη ξένη γλώσσα (2 ώρες) και Οικιακή Οικονομία (2 ώρες).

7 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (ΟΜΑΔΑ Γ)
Τεχνολογία – Πληροφορική (1+1 ώρες) , Μουσική – Καλλιτεχνικά (2 ώρες) Φυσική Αγωγή (2 ώρες) .

8 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ Δρ. Γιώτης Γεώργιος (Αγγλικών – Διευθυντής)
Δρ. Γιώτης Γεώργιος (Αγγλικών – Διευθυντής) Ταμπούκου Άννα (Γεωπόνος /Καθηγήτρια Τεχνολογίας – Υποδιευθύντρια) Μουτζούρη Αναστασία (Θεολόγος) Γκίνη Δήμητρα (Φιλόλογος) Λεκατσά Αλεξάνδρα (Φιλόλογος) Παρούση Εύη (Φιλόλογος) Πετράκη Ρένια (Φιλόλογος) Σαμαριάδου Χρυσούλα (Φιλόλογος) Χατζηαναστασίου Δήμητρα (Φιλόλογος)

9 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ Μπαράτης Θεόδωρος (Μαθηματικός)
Ρουμάνης Χρήστος (Μαθηματικός) Κωστοπούλου Ειρήνη (Φυσικός) Περήφανος Εμμανουήλ (Χημικός) Κασιμάτη Ειρήνη (Γαλλικής Φιλολογίας) Γυφτοπούλου Ζωή (Αγγλικής Φιλολογίας) Δεληγιάννης Χρίστος (Γερμανικής Φιλολογίας)

10 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ Φλώρου Στυλιανή (Καλλιτεχνικών)
Μπρουμάς Κωνσταντίνος (Κοινωνιολόγος) Κολοφώτη Γεωργία (Γυμνάστρια) Κυριακούλη Ευγενία (Οικιακής Οικονομία) Σιαφλά Περσεφόνη (Μουσικός) Προδρομίτη Φωτεινή (Πληροφορικής) Σκαράκης Αλέξανδρος (Πληροφορικής)

11 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Για την αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή κατά τη διάρκεια των τετραμήνων συνεκτιμώνται τα παρακάτω κριτήρια: η συνολική συμμετοχή του μαθητή στη μαθησιακή διδασκαλία, από την οποία ο εκπαιδευτικός σχηματίζει εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες , την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα κτλ., οι εργασίες που εκτελεί ο μαθητής στο πλαίσιο της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικά ή ομαδικά, οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ).

12 ΩΡΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ
προειδοποιημένες, αν έπονται μιας ανακεφαλαίωσης και καλύπτουν ευρύτερη διδακτική ενότητα για την οποία έχουν διατεθεί μέχρι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες. μη προειδοποιημένες, αν καλύπτουν την ύλη που διδάχθηκε στο αμέσως προηγούμενο μάθημα.

13 ΩΡΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ
Στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διενεργείται μόνο μια ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου. Στα μαθήματα της Ομάδας Β΄ διενεργείται μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου. Κατά το δεύτερο τετράμηνο ο διδάσκων μάθημα της δεύτερης ομάδας δύναται να επιλέξει, αντί της διεξαγωγής ωριαίας γραπτής δοκιμασίας σε κάποιο τμήμα ή κάποια τμήματα, την ανάθεση μιας συνθετικής δημιουργικής εργασίας μικρής έκτασης στους μαθητές του τμήματος ή των τμημάτων. Στα μαθήματα της Ομάδας Γ΄ δεν διενεργείται καμιά ωριαία γραπτή δοκιμασία.

14 ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ Οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες πραγματοποιούνται με τον παρακάτω περιορισμό: Κάθε τμήμα μπορεί να εξετάζεται με ωριαία γραπτή δοκιμασία μόνο σε ένα (1) μάθημα την ημέρα και μέχρι σε τρία (3) το πολύ μαθήματα την εβδομάδα. Οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες πραγματοποιούνται με τους εξής περιορισμούς: δεν υπερβαίνουν τις τρεις (3) ανά μάθημα για κάθε τετράμηνο, διαρκούν το πολύ δέκα (10) λεπτά, τα ερωτήματα αναφέρονται στο αμέσως προηγούμενο μάθημα και έχουν ελεγχθεί ότι είναι δυνατόν να απαντηθούν εντός του διαθέσιμου χρόνου.

15 ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Από την 1η μέχρι την 30η Ιουνίου η σχολική μονάδα ολοκληρώνει τις εξής διαδικασίες: την πρώτη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης και παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση τη δεύτερη εξεταστική περίοδο στην οποία διεξάγονται επαναληπτικές εξετάσεις σε όσα μαθήματα έχουν παραπεμφθεί μαθητές.

16 ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
Στα μαθήματα της πρώτης ομάδας (Ομάδα Α΄) βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου, του δεύτερου τετραμήνου και της γραπτής ανακεφαλαιωτικής εξέτασης. Βαθμός ανά μάθημα Ετήσιος Βαθ. ανά Μαθ = Βαθ. A΄ τετρ. + Βαθ. Β΄ τετρ. + Βαθ. Εξετ 3 Στα μαθήματα της δεύτερης ομάδας (Ομάδα Β΄) και της τρίτης ομάδας (Ομάδα Γ΄) βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι ο μέσος όρος των βαθμών του πρώτου τετραμήνου και του δεύτερου τετραμήνου. Ετήσιος Βαθ. ανά Μαθ = Βαθ. A΄ τετρ. + Βαθ. Β΄ τετρ. 2

17 Δικαιολόγηση των απουσιών εντός
ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Χαρακτηρισμός φοίτησης: «Επαρκής», «Ελλιπής» ή «Ανεπαρκής» (Με πράξη του Συλλόγου των Διδασκόντων, που τηρεί τα προβλεπόμενα από το Νόμο: Προεδρ.Διαταγμ.Υπ.αριθμ39/ΦΕΚ75/ άρθρο 7) Επαρκής ………………. Ελλιπής…………………………. Ανεπαρκής………………………… Δικαιολόγηση των απουσιών εντός 10 εργασίμων ημερών

18 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ
Οκηδεμόνας κάθε μαθητή που απουσίασε για λόγους υγείας από το σχολείο περισσότερο από δύο (2) ημέρες είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ο ίδιος το βραδύτερο μέχρι και τη δεκάτη ημέρα από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο, βεβαίωση δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Η βεβαίωση αυτή μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογητικό για τις αντίστοιχες απουσίες. Για τη δικαιολόγηση των απουσιών μίας ή δύο ημερών λόγω ασθενείας ή άλλων σοβαρών οικογενειακών λόγων, αρκεί και ενυπόγραφο σημείωμα από τον κηδεμόνα που το φέρνει ο ίδιος αποκλειστικά δέκα (10) μέρες το πολύ μετά την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες το πολύ δέκα (10) ημερών αθροιστικά για όλο το χρόνο.

19 ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ενισχύει το ομαδικό πνεύμα, την κοινωνική
ευαισθησία, το σεβασμό της προσωπικότητας των συνανθρώπων μας Ενθαρρύνει την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των μαθητών

20 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)
Πειθαρχικός Έλεγχος Πλαίσιο προσδιοριζόμενο από την κείμενη Νομοθεσία και τον «Κανονισμό» του Σχολείου Ιδιαίτερη προσοχή: Στο σεβασμό της προσωπικότητας συμμαθητών, καθηγητών, διοικητικού προσωπικού, αλλά και τον αυτοσεβασμό 

21 ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ (ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)
Συχνότερες παρεκκλίσεις: Καθυστερημένη προσέλευση στο μάθημα Αντιγραφή Εξεζητημένη εμφάνιση Σχολικός Εκφοβισμός -Bullying (και μέσω internet) Χρήση κινητών (απαγορεύονται και από τον Νόμο) Κάπνισμα (σπανιότατα στην Α΄ Γυμνασίου)

22 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σας ενημερώνει ότι παρέχεται από τις ψυχολόγους της υπηρεσία η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας του ατόμου, καθώς και την πρόληψη ή την επίλυση ατομικών και κοινωνικών δυσκολιών. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται δωρεάν Αρμόδιοι Ψυχολόγοι: Πίκη Ανθούσα τηλ.: Μάλεση Γεωργία τηλ.:

23 Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) 800 11 800 15
Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», λειτουργεί τη Γραμμή χωρίς χρέωση «ΜΕ Υποστηρίζω» Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 15:00, για θέματα που αφορούν την ορθή χρήση της τεχνολογίας από ανηλίκους (εξάρτηση από το διαδίκτυο, διαδικτυακός εκφοβισμός- bullying, αποπλάνηση- grooming, ακατάλληλο περιεχόμενο, θέματα προσωπικών δεδομένων, πορνογραφικό υλικό, τζόγος, βίαια παιχνίδια κλπ). Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς. Η Γραμμή Στήριξης λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Ομπρέλα» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης της ENACSO

24 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google