Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Bichon Frise Από την Ελισάβετ Δημητρίου Ε΄2 Δημοτικό Καθαρής Ιανουάριος 2014.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Bichon Frise Από την Ελισάβετ Δημητρίου Ε΄2 Δημοτικό Καθαρής Ιανουάριος 2014."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Bichon Frise Από την Ελισάβετ Δημητρίου Ε΄2 Δημοτικό Καθαρής Ιανουάριος 2014

2 Η καταγωγή του υπολογίζεται στο 1300 από την Ισπανία. Συναντάται και με το όνομα Tenerife dog, Bichon Tenerife. Ιστορία

3 Χαρακτηριστικά Ύψος: 23-31 εκ. Βάρος: 3-6 κ. Χρώμα τριχώματος: Είναι λευκό, ενώ μερικές φορές συναντούνται και κάποιες περιοχές ελαφρώς μπεζ γύρω από τα αυτιά ή και στο σώμα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Έχουν προδιάθεση σε αλλεργίες και δερματικά προβλήματα, γι αυτό απαιτούν συχνή φροντίδα και 2-3 φορές το χρόνο καλλωπισμό από επαγγελματία. Τα μάτια είναι σκούρα καφέ η μαύρα. Η ουρά είναι πλούσια σε τρίχωμα.

4 Χαρακτήρας Είναι έξυπνα, μερικές φορές πεισματάρικα αλλά και υπομονετικά. Είναι εξαιρετικά φιλικά και με ανθρώπους αλλά και με άλλους σκύλους. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα και δραστήρια. Εκπαιδεύονται μάλλον δύσκολα. Το καλαθάκι είναι ο προσωπικός τους χώρος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως χώρος που θα βάλουμε το σκύλο για να τον συνετίσουμε. Είναι ζώα που δε χάνουν το τρίχωμα τους και επομένως θεωρούνται τα πιο κατάλληλα (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο) για ανθρώπους που έχουν αλλεργία στο τρίχωμα των σκύλων.

5 Κάλο είναι να ξέρετε και... Η μέση διάρκεια ζωής είναι 15 έτη. Συχνά προβλήματα υγείας είναι τα δερματικά προβλήματα και οι αλλεργίες. Επίσης έχουν αναφερθεί ωτίτιδες λόγω του σχήματος των αυτιών και του πυκνού τριχώματος που τα καλύπτει. Άλλα προβλήματα που έχουν αναφερθεί είναι οι ουρόλιθοι. Οι πιο κοινές αιτίες θανάτου είναι τα γηρατειά και ο καρκίνος.

6

7

8

9

10


Κατέβασμα ppt "Bichon Frise Από την Ελισάβετ Δημητρίου Ε΄2 Δημοτικό Καθαρής Ιανουάριος 2014."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google