Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΔΕΣΣΑ Η πόλη ιδρύθηκε το 813 μ.Χ. από τον Ηρακλείδη Κάρανο με το όνομα Έδεσσα που σημαίνει “Πύργος μέσα στο νερό”. Όταν αργότερα βρέθηκε κάτω από σλαβική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΔΕΣΣΑ Η πόλη ιδρύθηκε το 813 μ.Χ. από τον Ηρακλείδη Κάρανο με το όνομα Έδεσσα που σημαίνει “Πύργος μέσα στο νερό”. Όταν αργότερα βρέθηκε κάτω από σλαβική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΔΕΣΣΑ Η πόλη ιδρύθηκε το 813 μ.Χ. από τον Ηρακλείδη Κάρανο με το όνομα Έδεσσα που σημαίνει “Πύργος μέσα στο νερό”. Όταν αργότερα βρέθηκε κάτω από σλαβική κατοχή, μετονομάστηκε σε Βοδενά (voda στα σλάβικα σημαίνει νερό). Το όνομα αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 1912, οπότε η πόλη ελευθερώθηκε από τον Ελληνικό Στρατό. Από τότε η πόλη λέγεται πλέον Έδεσσα έως και σήμερα.

2 “Έδεσσα, η πόλη των νερών”.
Η Έδεσσα βρίσκεται σε υψόμετρο 320μ. Είναι πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας,πρωτεύουσα του Νομού Πέλλας και είναι φημισμένη για τους καταρράκτες της που έχουν το μοναδικό προνόμιο σε παγκόσμιο επίπεδο να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα να της έχουν δώσει και το όνομα: “Έδεσσα, η πόλη των νερών”.

3 Καταρράκτες Έδεσσας Οι καταρράκτες της Έδεσσας, οι μεγαλύτεροι των Βαλκανίων, βρίσκονται στην άκρη βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται ‘φρύδι της πόλης’ με 11 καταρράκτες. Οι δύο από τους 11 καταρράκτες είναι μεγάλοι, ορατοί, επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης, δημιουργώντας τον μύθο της υδάτινης πολιτείας.

4 Καταρράκτης Κάρανος Διπλός Καταρράκτης

5 “Το φρύδι της πόλης” Εκεί όπου το πάρκο των Καταρρακτών συναντά την άκρη του βράχου, στο “φρύδι της πόλης”, βρίσκεται “το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό”, σύμφωνα με τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Μενέλαο Λουντέμη. Ο χώρος είναι προσβάσιμος με σκαλοπάτια που οδηγούν σε διάφορα σημεία θέας ακόμη και κάτω από τους καταρράκτες.

6 Κάθε βράδυ οι καταρράκτες φωταγωγούνται, προσφέροντας μοναδικές εικόνες!

7 Μαθητές, Γ1 Πηγές https://el.wikipedia.org/wiki/Έδεσσα
Μαθητές, Γ1 Γαβαλάς Απόλλωνας Γεωργάκης Γιώργος Δασύρας Ιάκωβος Δεσπούδης Αλέξης


Κατέβασμα ppt "ΕΔΕΣΣΑ Η πόλη ιδρύθηκε το 813 μ.Χ. από τον Ηρακλείδη Κάρανο με το όνομα Έδεσσα που σημαίνει “Πύργος μέσα στο νερό”. Όταν αργότερα βρέθηκε κάτω από σλαβική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google