Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ουράνιο τόξο Μαρία Δαρίδου 19/11/2014. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου ΡοζΡοζ ΚόκκινοΚόκκινο ΜοβΜοβ ΚίτρινοΚίτρινο ΜπλεΜπλε πορτοκαλίπορτοκαλί ΠράσινοΠράσινο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ουράνιο τόξο Μαρία Δαρίδου 19/11/2014. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου ΡοζΡοζ ΚόκκινοΚόκκινο ΜοβΜοβ ΚίτρινοΚίτρινο ΜπλεΜπλε πορτοκαλίπορτοκαλί ΠράσινοΠράσινο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ουράνιο τόξο Μαρία Δαρίδου 19/11/2014

2 Τα χρώματα του ουράνιου τόξου ΡοζΡοζ ΚόκκινοΚόκκινο ΜοβΜοβ ΚίτρινοΚίτρινο ΜπλεΜπλε πορτοκαλίπορτοκαλί ΠράσινοΠράσινο

3 Το ουράνιο τόξο είναι ένα πολύχρωμο οπτικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, κατά το οποίο εμφανίζεται το φάσμα των χρωμάτων που συνθέτουν το ορατό φως στον ουρανό.

4 αίνιγμα πανάρχαιο «γιατί» ένα τέτοιο τεράστιο τόξο με χρώματα κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του στον ουρανό;

5 Με τον Αριστοτέλη να κάνει μια απόπειρα για ποιοτική ερμηνεία της δημιουργίας του, «αίνιγμα» που απασχόλησε ιδιαίτερα τους Άραβες στοχαστές του Μεσαίωνα

6 αλλά μια πειστική απάντηση ήταν αδύνατον να δοθεί δεδομένου ότι έλειπαν δύο τουλάχιστον στοιχεία.

7 Το ένα ήταν ο νόμος για το φαινόμενο διάθλαση, στον οποίο, «έφθασαν» μετά από απόπειρες αιώνων και το άλλο μια θεωρία για το φως και τις ακτινοβολίες.

8 Η μυστηριακή αφή του ουράνιου τόξου στην ιστορία είναι εμφανής από τις πολλές μυθολογίες διαφόρων λαών που θεώρησαν σχεδόν πάντα ως ένα μονοπάτι μεταξύ ουρανού και γης, μεταξύ θεού και ανθρώπου.

9 Στην εβραϊκή μυθολογία ήταν ένα σημάδι από το θεό προς τον Νώε και μια υπόσχεση πως δεν θα πλημμυρίσει ξανά ο κόσμος.

10 ΕΛΛΑΔΑ Το όνομα της Ίριδας σήμερα χρησιμοποιείται με διάφορες σημασίες. Έτσι ονομάζουμε το τμήμα του ματιού μας που είναι έγχρωμο. Ακόμη, υπάρχει ένα φυτό που ονομάζεται ίριδα. Κυρίως όμως σημαίνει το ουράνιο τόξο.

11 Στη δική μας μυθολογία η δημιουργός του μονοπατιού ονομάστηκε Ίρις.

12 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Σε μύθους της Βουλγαρίας, λέγεται ότι αν περπατάς κάτω από ένα ουράνιο τόξο, αν είσαι άντρας, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν γυναίκα, ενώ αν είσαι γυναίκα, θα αρχίσεις να σκέφτεσαι σαν άντρας.

13 ΙΑΠΩΝΙΑ Στους προγονικούς χρόνους στην Ιαπωνία, τα ουράνια τόξα αντιμετωπίσθηκαν συχνά ως οιωνοί της κακής τύχης, επειδή αντιπροσώπευσαν τα φίδια.

14

15

16

17

18

19

20 video ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΝ ΠΛΩ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ


Κατέβασμα ppt "Ουράνιο τόξο Μαρία Δαρίδου 19/11/2014. Τα χρώματα του ουράνιου τόξου ΡοζΡοζ ΚόκκινοΚόκκινο ΜοβΜοβ ΚίτρινοΚίτρινο ΜπλεΜπλε πορτοκαλίπορτοκαλί ΠράσινοΠράσινο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google