Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ε’1 Αλί Άλμπι Φίλιππος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ε’1 Αλί Άλμπι Φίλιππος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ε’1 Αλί Άλμπι Φίλιππος

2 Brazil Η Βραζιλία (πορτογαλικά: Brasil), ή επίσημα η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Βραζιλίας είναι η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, στη Νότια Αμερική. Επίσης, είναι η πέμπτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο, και πέμπτη σε πληθυσμό. Καλύπτει μια τεράστια έκταση μεταξύ των Άνδεων και του Ατλαντικού ωκεανού, ενώ συνορεύει με όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής, εκτός από τη Χιλή και τον Ισημερινό. Διαδοχικά, και από νότο προς βορρά, συνορεύει με την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, την Παραγουάη, τη Βολιβία, το Περού, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, τη Γουιάνα, το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα. Η ακτογραμμή της με τον Ατλαντικό ωκεανό έχει μήκος 7.491 χλμ., ενώ ανήκουν σε αυτή νησίδες και νησιωτικά συγκροτήματα, όπως το αρχιπέλαγος Φερνάντο ντε Νορόνια, η Ατόλλη Ρόκας, οι Βράχοι του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου, και οι νησίδες Τριντάντε και Μαρτίνος Βαζ. Η Βραζιλία έχει έκταση:  km2 (5η) και πληθυσμό: κατοίκους (5η)

3 Brazil Η Βραζιλία ήταν αποικία της Πορτογαλίας από το 1500, οπότε και ανακαλύφθηκε από τον Πέντρο Άλβαρες Καμπράλ, μέχρι την ανεξαρτησία της το 1822. Κοινοβουλευτική μοναρχία από το 1824 ανακηρύχθηκε σε αβασίλευτη δημοκρατία το Το ισχύον Σύνταγμα του 1988 ορίζει τη Βραζιλία ως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία που στηρίζεται στην ένωση 26 πολιτειών, της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας και δήμων. Νόμισμα: Ρεάλ 73,6% του πληθυσμού είναι καθολικοί, κάνοντας τη Βραζιλία τη χώρα με το μεγαλύτερο καθολικό πληθυσμό στον κόσμο ενώ 15,4% είναι Προτεστάντες. Οι σπουδαιότερες πόλεις της Βραζιλίας είναι: η Μπραζίλια που είναι πρωτεύουσα ( κ.) η Ρίο ντε Τζανέιρο ( κ.), η Σάο Πάολο ( κ.), η Σάο Σαλβαντόρ ( κ.), η Μπέλεμ (ή Παρά) ( κ.), το Πόρτο - Αλέγκρε ( κ.) κ.α.

4 Που βρίσκεται; H Brazil

5 Brazil Η σημαία της Βραζιλίας έχει πράσινο φόντο στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ένας κίτρινος ρόμβος. Μέσα στο ρόμβο βρίσκεται ένας μπλε κύκλος, με άσπρα αστέρια πέντε διαφορετικών μεγεθών και με μια άσπρη κυρτή λωρίδα να περιβάλλει τον κύκλο. Το ρητό «Ordem e Progresso» («Τάξη και Πρόοδος») αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα στο ίδιο πράσινο χρώμα σε σκιά, όπως του φόντου, μέσα στη λωρίδα. Αυτή η σημαία καλείται ενίοτε Auriverde, που σημαίνει «χρυσοπράσινη». Η σύγχρονη σημαία υιοθετήθηκε αρχικά στις 19 Νοεμβρίου του 1889 και η ιδέα ήταν του Raimundo Teixeira Mendes, με τη συνεργασία των Miguel Lemos και Manuel Pereira Reis. Το σχέδιο έκανε ο Décio Vilares.

6 Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ H μελωδία του Hino Nacional Brasileiro, του εθνικού ύμνου της Βραζιλίας, συνετέθη το 1822 από το Φρανσίσκο Μανοέλ ντα Σίλβα και αρχικά είχαν γραφτεί δυο σετ στίχων προτού το 1922 με διάταγμα καθοριστούν οι τελικοί στίχοι, γραμμένοι από το Ζοακίμ Οζόριο Ντούκε Εστράδα. Από άποψη μουσικής τεχνοτροπίας, η μουσική μοιάζει με πρώιμη μουσική της ιταλικής ρομαντικής περιόδου. Ο ύμνος αποτελείται από δυο στροφές-επωδούς. Σε ορχηστρικές εκτελέσεις, επιβάλλεται διά νόμου να παίζεται μόνο μια στροφή, ενώ στις φωνητικές εκτελέσεις ακούγονται και οι δύο στροφές.

7 Εθνικός ύμνος Ouviram do Ipiranga as margens plácidas De um povo heróico o brado retumbante, E o sol da Liberdade, em raios fúlgidos, Brilhou no céu da Pátria nesse instante. Se o penhor dessa igualdade Conseguimos conquistar com braço forte, Em teu seio, ó Liberdade, Desafia o nosso peito a própria morte! Η κραυγή που αντηχούσε από έναν ηρωικό λαό ακούστηκε από τις γαλήνιες όχθες του Ιπιράγκα, και λαμπρές ακτίνες από τον ήλιο της ελευθερίας έλαμψαν στους ουρανούς της πατρίδας μας εκείνη τη στιγμή. Αν έχουμε πραγματοποιήσει την υπόσχεση για ισότητα με τα δυνατά μας όπλα στους κόλπους σου, Ω ελευθερία, τα γενναία μας στήθη θα αψηφήσουν και τον ίδιο το θάνατο!

8 Η ιστορία της Βραζιλίας
Η πλειοψηφία των αυτοχθόνων κατοίκων του σημερινού κράτους της Βραζιλίας θεωρούνται απόγονοι του πρώτοι κύματος μετανάστευσης από τη Βόρεια Ασία, και συγκεκριμένα τη Σιβηρία, οι οποίοι διέσχισαν τον Πορθμό του Μπέρινγκ προς τα τέλη της τελευταίας εποχής των παγετώνων γύρω στο 9000 π.Χ. Η περιοχή της σύγχρονης Βραζιλίας γύρω στο 1500 μ.Χ. είχε πληθυσμό κατά εκτίμηση περίπου 3 εκατομμυρίων ιθαγενών, με περίπου 2000 φυλές και έθνη. Η Βραζιλία κατοικούνταν για τουλάχιστον έτη από τους ημινομαδικούς ιθαγενείς πληθυσμούς προ των πρώτων Πορτογάλων κατακτητών, που μπήκαν στη χώρα υπό την ηγεσία του Πέδρο Άλβαρες Καμπράλ στις 22 Απριλίου 1500. Η πηγή εργατικού δυναμικού της αποικίας ήταν αρχικά οι υποδουλωμένοι ινδιάνοι, και μετά το 1550, κυρίως Αφρικανοί δούλοι. Η δουλεία καταργήθηκε οριστικά το 1888, μέσω του "χρυσού νόμου", δημιουργημένου από την πριγκίπισσα Ιζαμπέλ, και η εντατική ευρωπαϊκή μετανάστευση δημιούργησε τη βάση για την εκβιομηχάνιση. Το 1815 η πορτογαλική αυτή αποικία μετονομάσθηκε σε Βασίλειο και στις 13 Μαΐου του 1822 ο Δον Πέδρο, τελευταίος γιος του Βασιλέως Ιωάννη Στ΄ της Πορτογαλίας, ανέλαβε Αυτοκράτωρ της Βραζιλίας. Στις 7 Σεπτεμβρίου 1822 ανακήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας και ίδρυσε μια "Συνταγματική Αυτοκρατορία κληρονομικής ισχύος" (κοινοβουλευτική μοναρχία). Το 1831 παραιτήθηκε και, εννέα χρόνια αργότερα, ο 14χρονος γιος του Πέδρο ανέλαβε δεύτερος Αυτοκράτορας της Βραζιλίας. Η μοναρχία καταργήθηκε οριστικά το 1889. Η βραζιλιάνικη δημοκρατία αντικαταστάθηκε με δικτατορίες τρεις φορές - το   και το   κάτω από τον Ζετούλιο Βάργκας, και το   υπό εναλλασσόμενη στρατιωτική ηγεσία. Από το 1985, η Βραζιλία έχει δημοκρατικό πολίτευμα.

9 Το κλίμα Το κλίμα της Βραζιλίας, αντίθετα με ότι πιστεύεται, δεν παρουσιάζει ούτε ακραίες βροχοπτώσεις ούτε υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό συμβαίνει και για τον Αμαζόνιο. Η μέση ετήσια θερμοκρασία, ειδικά στο λεκανοπέδιο του Αμαζονίου, είναι  °C. Θερμοκρασία μεγαλύτερη των 38° και κατώτερη των 0 °C δεν παρατηρείται. Οι μικρότερες δε θερμοκρασίες παρατηρούνται στα υψίπεδα, αντίθετα με τα παράλια όπου εκεί απαντώνται οι μεγαλύτερες. Οι πολύ μικρότερες θερμοκρασίες παρατηρούνται στα νότια στα όρια της Πολιτείας Σάο Πάολο, όπου και σημειώνονται παγετοί κάθε χειμώνα. Η βροχόπτωση στη Βραζιλία κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 1500 χιλιοστομέτρων. Η εποχή των βροχών στην περιοχή του Αμαζονίου αρχίζει τον Ιανουάριο και λήγει τον Ιούνιο κατ' έτος. Γεγονός πάντως είναι ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι βροχές πέφτουν το καλοκαίρι και λιγότερο τον χειμώνα.

10 Το πολίτευμα Η ομοσπονδιακή δημοκρατία ως πολίτευμα της Βραζιλίας βασίζεται στην ένωση τριών αυτόνομων πολιτικών οντοτήτων: των πολιτειών, των δήμων και πόλεων, και της ομοσπονδιακής περιοχής. Μία τέταρτη οντότητα είναι η ένωσή τους στο ομοσπονδιακό καθεστώς. Δεν υπάρχει διάκριση και ιεράρχηση ανάμεσα σε αυτές τις οντότητες. Η ομοσπονδία βασίζεται σε έξι βασικές αρχές: την κυριαρχία, την υπηκοότητα, τη λαϊκή αξιοπρέπεια, την κοινωνική αναγνώριση της εργασίας, την ελευθερία του επιχειρείν, και του πολιτικού πλουραλισμού. Η τυπική διάκριση των εξουσιών καθορίζεται από το σύνταγμα ως εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική. Η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία οργανώνεται αυτόνομα από κάθε μία οντότητα, ενώ η δικαστική εξουσία οργανώνεται σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο. Όλα τα μέλη της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας εκλέγονται άμεσα. Οι δικαστές και οι δικαστικοί αξιωματούχοι διορίζονται μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Η ψήφος είναι υποχρεωτική για τους πολίτες μεταξύ 18 και 65 ετών. Τα πολιτικά κόμματα που ξεχωρίζουν από την πληθώρα πολιτικών σχηματισμών είναι το Εργατικό Κόμμα, το Βραζιλιανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το Βραζιλιάνικο Κόμμα του Δημοκρατικού Κινήματος, και οι Δημοκρατικοί (πρώην Κόμμα Φιλελεύθερου Μετώπου). Ο τρόπος διακυβέρνησης είναι η δημοκρατική εξουσία με ένα προεδρικό σύστημα. Ο πρόεδρος είναι αρχηγός τόσο του κράτους όσο και της κυβέρνησης της ένωσης, και εκλέγεται για τετραετή θητεία με τη δυνατότητα επανεκλογής για μία επιπλέον διαδοχική θητεία. Ο πρόεδρος διορίζει τους υπουργούς. Η νομοθετική εξουσία ασκείται από τα νομοθετικά σώματα κάθε οντότητας της χώρας. Το Εθνικό Κογκρέσο είναι το ομοσπονδιακό νομοθετικό όργανο με δύο επιμέρους σώματα, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την Ομοσπονδιακή Γερουσία.

11 Πρωτεύουσα Πληθυσμός H Μπραζίλια (πορτογαλικά: Brasília) είναι η πρωτεύουσα της Βραζιλίας, με πληθυσμό  κατοίκων. Τοποθετημένη στην Ομοσπονδιακή Περιοχή (Distrito Federal), η πόλη είναι διάσημη για τη μοντέρνα και τολμηρή αρχιτεκτονική της και την ταχεία ανάπτυξη του πληθυσμού της.

12 Μεγάλες πόλεις Βραζιλίας
Οι σπουδαιότερες πόλεις της Βραζιλίας είναι: Ρίο ντε Τζανέιρο ( κ.), Σάο Πάολο ( κ.), Σάο Σαλβαντόρ ( κ.), Μπέλεμ (ή Παρά) ( κ.), Πόρτο - Αλέγκρε ( κ.) κ.α.

13 Αξιοθέατα-Τοπία

14 Γλώσσα Καλημέρα=Bom dia Ευχαριστώ=obrigado Τι κάνεις;=como você está
Η επίσημη γλώσσα της Βραζιλίας είναι τα πορτογαλικά τα οποία ομιλούνται από όλο σχεδόν τον πληθυσμό και είναι η μόνη που χρησιμοποιείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις επιχειρήσεις και στη διοίκηση. Μειονοτικές γλώσσες ομιλούνται σε όλη τη χώρα. Η απογραφή του 2010 υπολόγισε ότι 305 ινδιάνικες εθνότητες της χώρας ομιλούν 274 διαφορετικές γλώσσες. Από τους ιθαγενείς από πέντε χρονών και άνω, 37,4% μιλάει μια ινδιάνικη γλώσσα και 76,9% πορτογαλικά. Υπάρχουν επίσης κοινότητες με ομιλητές γερμανικών και ιταλικών στο νότο της χώρας που είναι επηρεασμένες από την πορτογαλική. Καλημέρα=Bom dia Ευχαριστώ=obrigado Τι κάνεις;=como você está Σ’ αγαπώ=Eu te amo

15 Διάσημες προσωπικότητες
Νεϊμάρ Ο Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ(Neymar da Silva Santos Júnior, 5 Φεβρουαρίου 1992), ή απλώς Νεϊμάρ, είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται με την ομάδα της Μπαρτσελόνα και η θέση του είναι στην κορυφή της επίθεσης ή και ως πλάγιος επιθετικός. Ροναλντίνιο Ο Ροναλντίνιο (πραγματικό όνομα Ρονάλντο ντε Ασίς Μορέιρα, Ronaldo de Assis Moreira, 21 Μαρτίου 1980) είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.

16 ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Καφές Σόγια

17 Βραζιλιάνικη κουζίνα Η Feijorda θεωρείται από πολλούς ως το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μαύρα φασόλια κατσαρόλας, μαγειρεμένα με διαφορετικά είδη κρέατος και λουκάνικα. Είναι πικάντικο πιάτο και θα το βρείτε σε πολλά εστιατόρια στην χώρα. Πολλά από αυτά μάλιστα, προσφέρουν μόνο Feijorda ή άλλα αφιερώνουν μια ημέρα της εβδομάδας μόνο σε αυτό το πιάτο. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food της Βραζιλίας. Είναι κροκέτες γεμισμένες με ένα μίγμα από κρέμα τυριού και κοτόπουλο. Είναι ιδανικό πιάτο για όσους διστάζουν να δοκιμάσουν την αυθεντική βραζιλιάνικη κουζίνα με τα αμέτρητα κρέατα. Η εξωτερική τους επιφάνεια είναι τραγανή και το εσωτερικό μαλακό και ρευστό. Το Churrasco είναι το διάσημο βραζιλιάνικο BBQ με τα διαφόρων λογιών κρέατα. Στην χώρα θα βρείτε διάσπαρτα πάρα πολλές churrascarias. Για μια αυθεντική εμπειρία βραζιλιάνικου BBQ, βρείτε ένα εστιατόριο από εκείνα που οι σερβιτόροι κινούνται ανάμεσα στα τραπέζια κρατώντας μεγάλες σούβλες με διαφορετικά κρέατα και κόβουν όσο και όποτε θέλετε στο πιάτο σας, μέχρι να… σκάσετε. Στα κρέατα που προσφέρουν είναι διαφόρων ειδών χοιρινό, κοτόπουλο, κατσίκι και λουκάνικα.

18 Έθιμα Χριστουγέννων Στην Βραζιλία την παραμονή των Χριστουγέννων, τα παιδιά πριν πάνε για ύπνο τακτοποιούν τα παπούτσια τους για να τα βρει ο Papa Noel δηλαδή ο Αϊ Βασίλης και να τους αφήσει δώρα μέσα σε αυτά. Το πρωί των Χριστουγέννων, ετοιμάζουν το πρωινό τους, μαζεύουν τα δώρα από τα παπούτσια τους και ψάχνουν για τα υπόλοιπα δώρα που είναι κρυμμένα σε διάφορες γωνιές του σπιτιού.


Κατέβασμα ppt "ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ε’1 Αλί Άλμπι Φίλιππος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google