Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σειριακή ή Γραμμική Αναζήτηση 1.Μοναδικό Κλειδί (key)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σειριακή ή Γραμμική Αναζήτηση 1.Μοναδικό Κλειδί (key)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σειριακή ή Γραμμική Αναζήτηση 1.Μοναδικό Κλειδί (key)
2.Μη μοναδικό κλειδί (key) Δυαδική Αναζήτηση Σε πίνακα με αύξουσα ταξινόμηση Σε πίνακα με φθίνουσα ταξινόμηση

2 Σειριακή ή Γραμμική Αναζήτηση
Με τη μέθοδο αυτή ξεκινάμε από την αρχή του πίνακα και συγκρίνουμε κάθε τιμή του μια προς μια, με το στοιχείο που αναζητάμε.

3 Εξετάζουμε τον αλγόριθμο Sequential_Search:
Αναζητείται η τιμή key στον μη ταξινομημένο πίνακα table. Μετά την εκτέλεση του αλγορίθμου η μεταβλητή position επιστρέφει την τιμή 0, αν η αναζήτηση είναι ανεπιτυχής, ενώ αν η αναζήτηση είναι επιτυχής, τότε επιστρέφει τη θέση του στοιχείου στον πίνακα (δηλαδή, έναν αριθμό από 1 ως n).

4

5 Περίπτωση 1η Αναζήτηση του στοιχείου (key) σε ένα πίνακα Α[100]. Το στοιχείο (key) είναι μοναδικό. Σε περίπτωση που βρεθεί να τυπώνεται η αντίστοιχη θέση του και το μήνυμα "Βρέθηκε", αλλιώς να τυπώνεται το μήνυμα "Δεν βρέθηκε".

6 Περίπτωση 2η Αναζήτηση του στοιχείου (key) σε ένα πίνακα Α[100]. Το στοιχείο key υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται περισσότερες από μια φορές στον πίνακα. Στην περίπτωση που βρεθεί να τυπώνονται οι θέσεις που βρέθηκε, αλλιώς να τυπώνεται το μήνυμα "Δεν βρέθηκε".

7

8 ΑΣΚΗΣΗ: Ένας τηλεφωνικός κατάλογος έχει σε δύο παράλληλους πίνακες τα εξής στοιχεία: Στον πίνακα ΟΝ[20] τα ονόματα και Στον πίνακα ΤΗΛ[20] τα αντίστοιχα τηλέφωνά τους. Να αναζητηθεί ένα όνομα και να εμφανιστεί το τηλέφωνό του, ενώ αν δεν βρεθεί να εμφανιστεί κατάλληλο μήνυμα

9 Λύση

10 Διαβάζετε: Παράγραφος 6.3 (σελίδες63-65) Άσκηση: Ασκήσεις φυλλαδίου


Κατέβασμα ppt "Σειριακή ή Γραμμική Αναζήτηση 1.Μοναδικό Κλειδί (key)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google