Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά Γιώργος Λεπίδας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά Γιώργος Λεπίδας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρησκευτικά Γιώργος Λεπίδας

2 Κεφάλαιο 31 Επεργασία 2 2. Εντοπίστε στο κείμενο όλα τα πρόσωπα που σχετίστηκαν με τον Ιησού από το πραιτώριο ως το μνημείο και κατατάξτε τα στις παρακάτω κατηγορίες:  α. Ποιοι ευθύνονται για τον θάνατό του; β. Ποιοι τον βασάνισαν, τον ταπείνωσαν και τον σταύρωσαν; γ. Ποιοι τον ειρωνεύτηκαν και τον προκάλεσαν; δ. Ποιοι υπήρξαν οι πιστοί του φίλοι και ακόλουθοι ως το τέλος; ε. Ποιοι του συμπαραστάθηκαν, τον συμπόνεσαν, τον σεβάστηκαν και τον τίμησαν; α. Για τον θάνατο του Ιησού ευθύνονται οι θρησκευτικοί ηγέτες των Ισραηλιτών, οι αρχιερείς, οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι. β. Ο Ιησούς βασανίστηκε, ταπεινώθηκε και σταυρώθηκε από τους ρωμαίους στρατιώτες. γ. Οι αρχιερείς, οι γραμματείς, οι πρεσβύτεροι, οι περαστικοί, οι Φαρισαίοι και ο ένας ληστής τον ειρωνεύτηκαν και τον προκάλεσαν.

3 Κεφάλαιο 31 Επεργασία 2 δ. Παρέμειναν μαζί του και θρηνούσαν γυναίκες που πίστευαν σε αυτόν (η Μητέρα του, η αδερφή της, η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία και η γυναίκα του Κλωπά), πιστοί φίλοι και ακόλουθοι (ο μαθητής του Ιωάννης και ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία). ε. Όλοι οι παραπάνω του συμπαραστάθηκαν ειδικά ο Ιωσήφ που πήγε και ζήτησε το νεκρό του σώμα από τον Πιλάτο για να τον θάψει με όλες τις τιμές.

4 Εργασία σελίδα 132 Εργασία
Στο ποίημα Υπάρχει ελπίδα" και στον αναστάσιμο ήλιο πώς βλέπουν ο ποιητής και ο ζωγράφος να αλλάζει η ζωή όσων στηρίζονται στη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού, που επισφράγισαν τον καινούριο κόσμο που Αυτός έφερε; Στο ποίημα «Υπάρχει ελπίδα» ο ποιητής καλεί τους ανθρώπους να ζήσουν κάτω από την ελπίδα την ανάστασης του Ιησού. Να ζήσουν μια ζωή που μπορεί ακόμα να υπάρχει ο φόβος και ο πόνος, αλλά που έχει μέλλον και ελπίδα.Στη ζωή όλοι καλούνται να σηκώσουν το σταυρό των καθημερινών δυσκολιών της ζωής. Στον πίνακα η Ανάσταση παρομοιάζεται με τον Αναστάσιμο Ήλιο που χαρίζει φως στους ανθρώπους, με σκοπό να γνωρίσουν την αληθινή ζωή κοντά στον Χριστό

5 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά Γιώργος Λεπίδας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google